Aleşii locali au hotărât! Vom avea PASARELĂ pe Brăilei. Dar şi TAXE MAI MARI

Aleşii locali au hotărât! Vom avea PASARELĂ pe Brăilei. Dar şi TAXE MAI MARI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local din 2014 a fost un adevărat maraton, în care au fost aprobate nu mai puţin de 63 de proiecte de hotărâre. Printre cele mai importante, dar şi cele mai discutate, s-au numărat stabilirea taxelor şi a impozitelor locale pentru 2015, dar şi construirea primei pasarele pietonale din oraş.

Potrivit deciziei aleşilor, impozitele şi taxele locale au fost indexate (adică majorate) cu 2,62 la sută, reprezentând rata inflaţiei. Potrivit directorului economic al Primăriei, Daniel Stadoleanu, un cetăţean din Galaţi care are apartament şi autoturism va plăti, în medie, cu opt lei mai mult decât în 2014.

"Poarta timpului", mai ieftină

Dispute a stârnit şi construcţia primei pasarele pietonale, "Time Gate" (Poarta Timpului), pe strada Brăilei, în zona Spitalului Judeţean. În vreme ce consilierii Marius Humelnicu (PSD) şi Mihail Bucatanschi (PNL) au susţinut că nu este necesară, viceprimarul PSD Florin Popa a avut obiecţii asupra costurilor estimate ale investiţiei şi a cerut reducerea lor. Liberalul Săvel Rotaru a confirmat că se pot reduce valorile estimate de la 903.000 de euro la 800.000 de euro, ba chiar s-a oferit să discute în acest sens cu proiectantul. Primarul Marius Stan a acceptat reducerea, convins fiind că, după proiectul de execuţie, lucrarea va costa şi mai puţin. „Pasarelele pe care le propunem sunt chiar opere de artă! Nu sunt nişte poduri cum aţi văzut pe la Mamaia. Fac parte dintr-un complex de trei pasarele pe care le-am propus - a doua în formă de velier, cealaltă de timonă - care chiar vor fi un element de referinţă pentru Galaţi. Dacă e să ne gândim cum să ne brenduim oraşul pentru a-l face atractiv din punct de vedere turistic, cred că toţi ridicăm din umeri", a spus Stan.

Aleşii au aprobat, de asemenea, noi Cetăţeni de Onoare, dar şi noi trasee pentru Transurb. Asupra acestor proiecte, însă, vom reveni.

Citeşte şi: Ce INVESTIŢII demarează PRIMĂRIA Galaţi până la finalul anului

 

Citit 3934 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.