(FOTO) LUCRĂRILE de pe strada Traian, ÎNTÂRZIATE. Constructorul va fi PENALIZAT

(FOTO) LUCRĂRILE de pe strada Traian, ÎNTÂRZIATE. Constructorul va fi PENALIZAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările de reabilitare de pe primul segment al arterei Traian, cuprins între strada Radu Negru şi Parcul Rizer, ar fi trebuit să fie finalizate ieri, pe 15 decembrie, aşa cum prevedea termenului stabilit de Primărie. Din păcate, investiţia nu a fost gata. „Lucrările sunt în întârziere din motive ce nu ţin de Primărie. Drept urmare, primarul Marius Stan a dispus ca firma constructoare să fie penalizată proporţional cu zilele de întârziere”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu. Lăsând la o parte nerespectarea termenului de finalizare, locatarii acestei străzi sunt pur şi simplu scoşi din răbdări de modul în care se desfăşoară lucrările: pe zăpadă şi cu şanţurile umplute cu apă.

Sesizare primită la redacţie

Am primit la redacţie o sesizare din partea unei gălăţence care locuieşte pe strada Traian şi care ne-a reclamat condiţiile în care s-au executat lucrările. Mai mult, ne-a trimis şi câteva fotografii care îi susţin acuzaţiile. „Nu mi se pare normal să se facă aceste lucrări de reabilitare pe timp de iarnă, cu zăpadă. Oare chiar nu vede nimeni câtă bătaie de joc este? Ce-au făcut o vară întreagă? Unde au fost aceşti lucrători? Ca să nu mai vorbim că această strada este într-o reabilitare continuă de 18 ani. Au fost alocaţi bani de nenumărate ori pentru reabilitare. Să nu mai vorbim de marea investiţie ISPA!”, ne-a scris Mihaela Ghenea.

 

 

După cum ne-a mărturisit, lunea trecută s-a aflat în imposibilitatea de a intra în propria curte din cauza unui şanţ. Iar dacă şanţurile sunt normale pentru un şantier, problema doamnei este că, după ce s-a topit zăpada, vreme de patru zile, şanţul a zăcut destupat şi s-a umplut cu apă. „Cum se pot realiza lucrări pe un astfel de timp? Se ştiu ce consecinţe pot avea aceste şanţuri pe timp de iarnă? În toată ţara lucrările de reabilitare s-au făcut vara, când era cald. De asta se tot surpă oraşul ăsta, pentru că se fac aceste lucrări când plouă şi ninge”, ne-a scris gălăţeanca.

Citeşte şi: Atenţie, ŞOFERI! SURPARE semnalizată cu CRENGI şi... o cutie de carton

Calitatea lucrărilor executate în aceste condiţii meteo va fi judecată de Primărie, atunci când va face recepţia lucrării. Pe segmentul cuprins între strada Dumbrava Roşie şi Parcul Rizer, inclusiv pe strada Al. Măcelaru, lucrarea de reabilitare a reţelelor de apă potabilă şi de canalizare (proiectare şi execuţie) este executată de SC Constructa Mecanique SRL din Galaţi, care a câştigat licitaţia, cu o ofertă de 3.195.512 de lei. Trebuie precizat că SC Constructa Mecanique a fost susţinută la licitaţie de SC Atlas SA şi are deja subcontractanţi – ICMRS SA, Atlas şi SC Exinenerg SRL.

 

Citit 2538 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.