Camera de Conturi, cu ochii pe Consiliul Judeţului Galaţi/ SESIZARE pe tema transportului judeţean de persoane

Camera de Conturi, cu ochii pe Consiliul Judeţului Galaţi/ SESIZARE pe tema transportului judeţean de persoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Auditorii din cadrul Camerei de Conturi Galaţi şi-ar putea îndrepta atenţia în acest an şi asupra transportului judeţean de persoane. Legalitatea hotărârii Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi din luna decembrie a anului trecut, privind contractul de delegare de gestiune şi tarifele stabilite pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, ar putea fi analizată de reprezentanţii instituţiei de control chiar în cadrul unei acţiuni de audit ce va avea loc în 2015.

Asta după ce Ştefan Gherasim, fost consilier judeţean şi director al Automobil Clubul Român, a sesizat Camerei de Conturi, printre altele, o serie de nereguli cu privire la tarifele percepute de operatori, dar şi faptul că CJ nu încasează redevenţă de la operatorii de transport. "(…) Tot din neglijenţă şi neatenţie în aplicarea corectă a legilor, nu s-a încasat şi nici nu se încasează redevenţa care trebuia şi trebuie încasată de la operatorii de transport autorizaţi", semnalează, printre altele, Ştefan Gherasim, în adresa transmisă, anul trecut, Camerei de Conturi Galaţi.

Reacţia conducerii instituţiei de control nu a întârziat să apară, aceasta precizând că "aspectele sesizate au fost reţinute şi vor fi verificate cu ocazia programării şi efectuării acţiunilor/misiunilor de control/audit la Unităţile Administrativ Teritoriale Municipiile Galaţi şi Tecuci, precum şi la Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi".

Citeşte şi: Auditul Curţii de Conturi: ABATERI de 11,6 milioane de euro la PRIMĂRIA GALAŢI

Citit 1914 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.