Scandal televizat la Consiliul Judeţului

Scandal televizat la Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În şedinţa de ieri, transmisă în direct la televizor, consilierii şi-au dat arama pe faţă * PD-L împotriva tuturor * Acuze, jigniri şi aflări în treabă * Gata cu pacea! *

Şedinţele paşnice de până acum ale Consiliului Judeţului Galaţi au fost doar liniştea dinaintea furtunii. Ieri, PSD şi PD-L şi-au încrucişat săbiile cu toată forţa, şi în direct, la televizor.

Cearta a pornit de la organigrama Protecţiei Copilului, care prevedea o reducere a personalului de la 1683 la 1524 de angajaţi. Vajnicul contestatar  David Craiu (PD-L) n-a fost de acord, iar responsabilul cu replicile dure, Nicolae Bacalbaşa (PSD), l-a amendat scurt.

De la apelul la cerinţele primului ministru, via PD-L, la „facerea de bine”, citat PSD, n-a fost decât un singur pas, făcut graţios de cei doi, spre deliciul audienţei.

Lovitură sub centură

Imperturbabilul preşedinte Eugen Chebac (PSD) a avertizat grupul democrat-liberal că politizează şedinţa. „Suntem în şedinţă nu în campanie, campanie e dincolo de uşi. Acest proiect e pe ordinea de zi de trei luni. Reducerea nu este numai de 159 de persoane, e mai mare. Aş dori ca cei 660 de asistenţi maternali care nu vor mai primi indemnizaţiile să se adreseze grupului PD-L, pentru că nevotând organigrama nu mai putem avea alocări de la Agenţia Naţională de Protecţia Copilului. Constat că ceea ce se zvonea este adevărat, avocatul clanului Dobrea Marinela este deputatul PD-L Boldea. Deci există un interes de a-şi continua politica dezastruoasă în cadrul Protecţiei Copilului”. Acuze grave, care l-au înfuriat, fără succes, pe David Craiu.

Execuţia, executată

La aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar al CJ pe anul 2008 iar a izbucnit scandalul. David Craiu a atacat virulent alocările pentru învăţământul special, în detrimentul Sănătăţii.

„Ne vom abţine de la vot”, a ameninţat Craiu. „Prea multă abţinere dăunează la sănătate”, a replicat dr. Bacalbaşa.

Spre uimirea dumneavoastră şi, probabil, a telespectatorilor, medierea a încercat să o facă liberala Tania Bogdan. „Nu ştiu de ce nu-i consideraţi şi pe aceşti copii de la şcolile speciale cetăţeni ai judeţului Galaţi. V-aş întreba de câte ori aţi vizitat o şcoală specială, dacă aţi citit legislaţia privind organizarea unei şcoli speciale. Aţi venit să faceţi campanie electorală, mai bine vă aduceaţi şi baloanele”.

Între cifre şi vizită de lucru

Pe marginea cunoaşterii sau necunoaşterii activităţii unor şcoli speciale, a drepturilor persoanelor cu nevoi speciale, s-a perorat apoi dinspre trimiterea la faţa locului până la exemple istorice. Cu Nurnbergul în frunte.

Ca să îşi salveze colegii de ruşinea acuzelor că ar urî persoanele cu handicap, consiliera  Violeta Nanu s-a apucat de socotit:  25,5 miliarde de lei vechi cheltuite pentru salarizarea a 50 de persoane la Şcoala „Simion Mehedinţi” ar însemna că sunt salarii de 43 de milioane de lei pe lună, de la femeie de serviciu la directori… Lucru infirmat, din  nou, de vicepreşedinta liberală Tania Bogdan. 

Campanie filmată

Aşa că sala s-a animat, David Craiu a început să ţipe la preşedintele judeţului, acesta să-i răspundă, e drept calm, cei din jur să vocifereze şi Violeta Nanu să-l disculpe pe proaspătul deputat Boldea. Discuţiile chiar erau pe lângă subiect, cum bine a observat preşedintele CJ, care le-a mai amintit consilierilor şi că sunt filmaţi, ca să le facă şi el o bucurie.

Acuzaţi că sunt împotriva dezvoltării judeţului, democrat-liberalii gălăţeni n-au ieşit tocmai neşifonaţi din încrâncenarea şedinţei. Însă nici restul lumii nu arată mai bine, dacă ne gândim ce ar trebui să facă dumnealor acolo.

Până la urmă, toate proiectele au fost aprobate. În rest, despre campania europarlamentară numai de bine. O să se termine şi asta curând.

Citit 1469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.