Cum s-a întâlnit la Bereşti Coaliţia de guvernământ

Cum s-a întâlnit la Bereşti Coaliţia de guvernământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bereşti. Sărbătoarea Salcâmului 2009. Lume multă, oameni, de asemenea! Politicieni, localnici, primarul oraşului, autorităţi etc. Muzică, fum şi miros de mititei. Bere la dozator şi discursuri electorale pe măsură.

Din valurile de bere gâlgâite pe gâturile însetate se distinge ideea că în acest an nu se fac pomeni electorale cu alcool; din discursurile electorale se distinge ideea că, dacă dă Dumnezeu ploaie, ieşim din criză, măcar în privinţa agriculturii! Că de irigat, cine mai are timp de glume din astea, într-o ţară în care se fură şi caii … de la bicicletă?

După câteva discursuri – nu foarte lungi, nici pline de promisiuni gogonate – vicepremierul, prefectul, autorităţile locale şi politicienii (PSD) se retrag deoparte, pentru a-i lăsa pe oameni să se distreze în legea lor. Şi oamenii se distrează, nu glumă; fac focuri în pădure, pe deal (?!), gropi în care frig carne, beau câte o bere şi privesc la dansul celor de la ansamblul folcloric „Doina Covurluiului”.

La un moment dat, tocmai când spectatorii observă, mulţumiţi, că sărbătoarea nu are nimic electoral în ea – acum, că discursurile electorale s-au dus în vânt, la fel ca fumul de mititei, iar printre localnici nu s-au împărţit nici afişe cu PSD, nici şepcuţe sau alte promoţionale electorale… apare surpriza: grupul democrat-liberalilor.

Şi aceştia, ca şi cei de la PSD, au pornit la străbătut judeţul, pentru a-şi promova eurocandidatul. Numai că stilul diferă: în timp ce social-democraţii nu au nimic roşu-Ferrari pe ei, democrat-liberalii sunt portocalii din cap până în picioare. Numai eurocandidatul a ales să îşi tragă o gecuţă bleumarin peste tricoul portocaliu.

În rest, dealurile pline cu salcâmi înfloriţi se transformă imediat într-o pictură impresionistă, cu picături portocalii, peste tot. Este zărit şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, în tricou portocaliu şi şepcuţa aferentă. Nu-i bai, omul are dreptul să facă politică în timpul liber, la fel cum au dreptul şi ceilalţi şefi de instituţii publice de la PSD…

S-a politizat şi sărbătoarea asta!

Tinerii PD-L împart sacoşele cu sigla partidului, în care se află materiale promoţionale. Un hâtru remarcă: „membrii PD-L au politizat această adunare locală”. Lumea zâmbeşte moderat; toţi fac campanie, doar e legal în această perioadă!

… Şi aşa lumea îşi aminteşte că şi la Sărbătoarea Bujorului s-au întâlnit grupuri politice diferite. În mijlocul bujorenilor se aflau membrii PSD. Politicienii au urcat pe scenă, au făcut declaraţii, au strâns mâini… După care, pe aceeaşi scenă a apărut şi liderul PNL, Victor Paul Dobre. Uimire, dar şi amuzament  mare în rândurile democrat-socialilor! Ca şi acum.

Şi la Bereşti, alături de eurocandidatul PD-L şi-a făcut apariţia şi liderul partidului, Mircea Toader. Primit la masa social-democraţilor precum un adevărat partener de guvernare.

Politicienii au zâmbit şi-au strâns mâinile şi au stat la discuţii, de ai fi spus că nu vorbim de tradiţionala politică dâmboviţeană. Şi poate că nici  nu era vorba de aşa ceva. Ci de cea de la Bereşti.

Explicaţii foto:

1 - O întâlnire a coaliţiei la iarbă verde

2 - Nu este o mişcare de kung-fu a ministrului Nica. Nu că eurocandidatul nu ar fi ştiut să o pozeze…

3 - În îngrămădeală, şeful ISJ, Doru Resmeriţă, s-a pierdut

Citit 836 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.