Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
32 comentarii

* Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, confirmă neglijenţa şi neimplicarea autorităţilor judeţene * Ce trebuia să facă şi nu a făcut Consiliul Judeţului Galaţi pentru achiziţia unui accelerator liniar de particule


Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi ar fi avut mari şanse să fie dotat cu un accelerator liniar de particule, cea mai modernă metodă de radioterapie din lume, dacă Consiliul Judeţului s-ar fi implicat, nu doar verbal, pentru obţinerea unei astfel de aparaturi, extrem de necesară celor care suferă de cancer. CJ ar fi trebuit să îşi ia angajamentul că va susţine această achiziţie prin alocarea de fonduri de minimum cinci la sută din valoarea investiţiei. Cel puţin asta afirmă ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, într-o informare transmisă senatorului Paul Ichim. „Spitalele publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale pot primi sume de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii, care se alocă prin transfer către autorităţile administraţiei publice locale pentru: dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, în condiţiile în care autorităţile administraţiei publice locale participă la achiziţionarea acestora cu fonduri în cuantum de minimum cinci la sută din valoarea acestora”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a ţinut să facă o precizare, însă, din care reiese că aleşii din fruntea Consiliului Judeţului nu şi-au luat acest angajament. „Fără a fi îndeplinite prevederile mai sus menţionate, Ministerul Sănătăţii nu are bază legală de alocare de prevederi bugetare necesare pentru investiţii unităţilor sanitare pentru care a fost transferat managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale. În funcţia de evoluţia procesului bugetar şi de posibilitatea de susţinere financiară a costurilor, solicitările unităţilor medicale din judeţul Galaţi ar putea fi avute în vedere, coroborat şi cu programul de achiziţii centralizate pentru echipamente medicale pe care Ministerul Sănătăţii îl are în anul 2015”.

Reacţia ministrului Nicolae Bănicioiu a venit ca urmare a unei interpelări a senatorului Paul Ichim, în care acesta i-a cerut să spună când va sosi la Galaţi acceleratorul liniar de particule, promis chiar de către ministru în luna octombrie, într-o vizită la malul Dunării.

L-am contactat pe preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, pentru a-l întreba de ce instituţia pe care o conduce nu a luat măsuri pentru asigurarea unui sprijin financiar necesar achiziţionării unui astfel de aparat, de care depinde viaţa multora dintre pacienţii care suferă de cancer, însă după ce ne-am prezentat ne-a spus scurt: „Vă adresaţi în scris”. Ceea ce am şi făcut.

Dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean, nu a putut fi contactată pentru a ne spune ce a întreprins pentru a obţine finanţare în acest caz.
Nicolae Bacalbaşa declara, în primăvara anului trecut, că în România urma a fi achiziţionate 10 acceleratoare liniare de particule, iar unul dintre acestea ar putea ajunge la Spitalul Judeţean, una dintre cele trei unităţi medicale din ţară care deţine două „buncăre” dedicate, în special, unor astfel de tratamente.

Nicolae Bacalbaşa a povestit că a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, cărora le-a solicitat să asigure Galaţiului un sprijin financiar de 50 la sută din valoarea aparatului, iar restul banilor să fie obţinut de CJ prin contractarea unui împrumut, în valoare de 1,5 milioane de lei. Din păcate, însă, totul a rămas la stadiul de intenţie.

Chiar miercuri, 4 februarie, a fost marcată Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului!

Vom reveni cu un punct de vedere al conducerii CJ, în măsura în care acesta ne va fi furnizat.


Citit 15748 ori Ultima modificare Joi, 05 Februarie 2015 10:22

32 comentarii

 • postat de Liviu Sandu Luni, 02 Martie 2015 08:45 5.13.157.*** Link la comentariu
  0
  3

  Nicolae Bacalbaşa scrie carti. El e mare scriitor, n-are timp de noi. Cred ca ar trebui lasat cat mai repede sa se ocupe doar de carti, de nimic altceva. Acest individ ne imbolnaveste pe toti

  Raportează
 • postat de MARa Luni, 23 Februarie 2015 14:35 82.157.218.*** Link la comentariu
  0
  1

  Arestatil direct pe ministrul sanatatii. Cit sintem de necajiti...BOMBA NE MAI TREBUIE

  Raportează
 • postat de cocolos Miercuri, 18 Februarie 2015 15:54 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  6

  Nesimtirea politicienilor de a subordona unitatile medicale si tot felul unitati administrativ teritoriale de la centru la consiliile locale adica "inventatia numita descentralizare" a dus aici.
  S-a procedat asa ca sa nu se mai trimita / repartizeze bani de la centru in teritoriu si cu multa buna stiinta
  De ce buna stiinta?
  Pentru ca stiau foarte clar faptul ca in teritoriu nu vor fi niciodata bani indeajuns pentru a sustine un spital si nu numai.
  Si nu in ultimul rand multi trambitata idee ca noi vom fi mai aproape de primari si ca le vom cere socoteala in caz ca nu se fac finantarile si investitiile cum trebuie.
  AIUREA !!!!
  Vom merge la primar sa-l rastignim dar v-a fi degeaba. De ce?
  Pentru ca primarul acesta v-a ridica din umeri si intorcand buzunarele pe dos v-a arata catre guvern care nu a trimis finantarile in teritoriu pe motiv ca a trebuit sa aloce bani mai multi pentru construirea de parcuri si stranduri la sate?
  Apropo, DNA nu o intreaba pe Udrea ce e cu irosirea banului public pe amenajarea de parcuri si stranduri in mediul rural? Adica sa vina badea Ion si cu matusa Maria de la prasit si sa mearga la plaja la strand (doar sta pe camp cu soarele in cap) ori sa mearga dupa orele de "serviciu" sa se recreeze in parcuri.
  La tara oamenii aveau nevoie de drumuri cat de cat amenajate, de alimentare cu apa curenta, poate si de gaze unde se putea - nu de parcuri si stranduri.

  Raportează
 • postat de ana Luni, 16 Februarie 2015 20:11 92.80.180.*** Link la comentariu
  0
  7

  unde sunt vremurile de altadata, unde cind intrai intr-un cabinet medical mirosea a medicamente, cind medicul te facea bine, avea chemare pentru profesie, acum a ajuns functionar, n-are nici de unele, doar laptop, maxim un stetoscop si un aparat de tensiune, scrie trimiteri care nu au acoperire, de ex. pt. analize cind ajungi cu trimiterea nu sunt fonduri etc., etc., si-o sa fie si mai rau, e o disproportie s-au inmultit clinicile si laboratoarele private in timp ce sistemul de stat e la pamint.

  Raportează
 • postat de Marinovici Vineri, 06 Februarie 2015 08:08 5.13.215.*** Link la comentariu
  0
  23

  HUooo!

  Raportează
 • postat de \,,/(◣_◢)\,,/ Joi, 05 Februarie 2015 23:53 23.95.43.*** Link la comentariu
  0
  24

  aia cu softul de contabilitate de 2 milioane de Euro e nimica toata...

  Urmeaza acum la CJ Galati o SUPER-GOLANIE cu SIVECO, in valoare de vreo 6-7 milioane de Euro,
  prin care SIVECO vrea sa bage pe gatul primariilor din Galati niste softuri de 2 bani pentru administratia publica,
  dezvoltate de SIVECO prin 2011-2012 si pe care nu a avut cui sa le vanda, fiind programe FOARTE PROASTE si FOARTE SCUMPE.
  (ca orice program facut de SIVECO, utilizatorii stiu de ce).

  Oficial, achizitorul acestor programe va fi CJ Galati, care apoi le va distribui primariilor din judet,
  obligandu-i insa pe acestia sa plateasca apoi la SIVECO contractul de mentenanta anuala (e vb de sute de mii de euro anual)

  Neoficial hotii din CJ Galati isi freaca mainile de bucurie sperand ca SIVECO le va scapa si lor o prajitura ....
  am o veste proasta pentru ei, prajitura e la un nivel mult superior, iar ei o vor lua prin botic

  Dar ce nu stiu hotomanii de la CJ este ca deja DNA-ul a luat urma afacerii si o urmareste indeaproape,
  pentru ca golania nu are loc doar in jud Galati, ci este o MEGA-GOLANIE la nivel national,
  in fiecare judet fiind in derulare aceste achizitii de software, ale caror caiete de achizitie au fost facute
  chiar de catre SIVECO in loc sa fie facute la CJ
  - SUNT ATAT DE PROSTI INCAT, DESI PROIECTELE SE PRESUPUNE CA SUNT DIFERITE,
  DOCUMENTATIA DE ACHIZITIE ESTE IDENTICA IN FIECARE JUDET DIN ROMANIA, CU PUNCT SI VIRGULA

  Ca sa fie si mai interesant, deoarece proiectele sunt finantate cu fonduri europene, iar hotia se va face din bani europeni,
  pe langa DNA mai este implicat in ancheta si OLAF (Oficiul European de Lupta Antifrauda).

  Asa ca pentru cei care se plangeau ca la Galati nu sunt politicieni saltati cu catusele, mai aveti putintica rabdare....
  am presimtirea ca o sa il vedem pe Spiderman Bacalbasa cu bratari la labute foarte curand


  ███████▓█████▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬▓███▓╬╬╬╬╬╬╬▓╬╬▓█
  ████▓▓▓▓╬╬▓█████╬╬╬╬╬╬███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█
  ███▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬▓██╬╬╬╬╬╬▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  ████▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  ███▓█▓███████▓▓███▓╬╬╬╬╬╬▓███████▓╬╬╬╬▓█
  ████████████████▓█▓╬╬╬╬╬▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬█
  ███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  ████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  ███▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  █████▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
  █████▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓████▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓█▓▓▓▓██▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓███▓▓▓▓▓▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█▓╬▓╬╬▓██
  █████▓███▓▓▓▓▓▓▓▓████▓▓╬╬╬╬╬╬╬█▓╬╬╬╬╬▓██
  █████▓▓█▓███▓▓▓████╬▓█▓▓╬╬╬▓▓█▓╬╬╬╬╬╬███
  ██████▓██▓███████▓╬╬╬▓▓╬▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬▓███

  Raportează
 • postat de tecucean Joi, 05 Februarie 2015 19:52 92.82.252.*** Link la comentariu
  1
  39

  Bacalbasa uraste oamenii. Cum de l-ati ales? Am vazut pe net filmul cu mitingul de la Tecuci in care faceau campanie anti-Basescu inaintea referendumului de demitere din 2012. A fost cel mai vehement din toti care erau pe scena. In culmea delirului, a inceput sa descrie cu placere cum un scriitor galatean a murit in chinuri de o boala incurabila, in sectia lui. Nu i-a spus numele, dar era un adversar politic, care ar fi scris un articol „Noi (eu?) si (...)”.
  Nu prea era un subiect de miting, dar era un delir. Printre cei de pe scena erau VP Dobre, Tania Bogdan, Tuchel, Saghean... erau mai rezervati.

  Raportează
 • postat de ASTEPTARE Joi, 05 Februarie 2015 18:33 82.76.8.*** Link la comentariu
  2
  26

  PAI BACALBASA DACA NU FACE NIMIC SI NU SE VEDE NIMIC PE URMA LUI ? EL FACE DOAR CIRC CACI LA ASTA E AUTORIZAT IN REST ASTEPTAM DNA CU CATUSE SI PRINTRE "ALESII" DE LA GALATI CARE AU DEVALIZAT ORASUL SI JUDETUL!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de Eu Joi, 05 Februarie 2015 17:32 84.117.44.*** Link la comentariu
  4
  26

  Am avut piciorul in ghips si dupa ce l-am scos trebuia sa fac fizioterapie. La Spitalul Sf Andrei m-a programat pt proceduri dupa 2 luni.Bineinteles ca am mers la particular desi platesc 65 lei lunar asigurarile de sanatate .Pe dr Cornea(ortoped) nu pre il gasesti la spital in schimb este prezent in fiecare zi la Policlinica cu plata.Cand am intrat in cabinet la el eu m-am descaltat sa-i arat piciorul care era umflat.Dr. vorbea la telefon nici nu s-a uitat la mine si mi-a spus: faceti bai cu sare si tarate.Ma intreb de ce sa mai platim asigurarile de sanatate chiar daca suntem pensionari daca tot nu benificiem de serviciile lor?.

  Raportează
 • postat de Je Joi, 05 Februarie 2015 16:30 82.137.14.*** Link la comentariu
  1
  23

  Daca galatenii indura si nu protesteaza or sa faca baronii locali ce vor din orasul asta. Ia sa se adune vreo cateva mii de oameni in fata primariei sa protesteze, sa vedem daca mai fac aia ce vor. Daca o puneti de un protest eu ma bag.

  Raportează
 • postat de unu Joi, 05 Februarie 2015 14:31 5.13.153.*** Link la comentariu
  1
  22

  aceste ''somitati''de la malul Dunarii au pus orasul pe chituci in doi ani de zile

  Raportează
 • postat de pepeman Joi, 05 Februarie 2015 14:29 213.177.6.*** Link la comentariu
  0
  17

  @Je Fireşte că e management prost. Mergi la Delfinul, complexul din spatele Selgrosului şi vei vedea că îţi face programare pe loc şi lucrează cu Casa de Sănătate. Doar că e posibil să-ţi prescrie cinci proceduri şi să ai gratuitate doar pentru patru, dar poţi să le faci doar pe acelea dacă nu-ţi permiţi să mai dai vreo sută de lei.

  Raportează
 • postat de Je Joi, 05 Februarie 2015 13:51 95.76.33.*** Link la comentariu
  0
  30

  De ce trebuie sa astept trei luni pentru o programare pentru ca dupa alte luni sa ajung la tratament la fizioterapie din lipsa de fonduri? Cata energie consuma aparatele pentru ca oricum personalul ramane acolo. Asta este management prost.

  Eu sunt cu platile din taxe la zi, vreau si tratament la zi si nu a doua zi dupa inmormantare.

  Raportează
 • postat de Cel mai COOL oras Joi, 05 Februarie 2015 13:43 5.13.195.*** Link la comentariu
  1
  40

  La Galati, banii se cheltuie pt. autobuze si gratuitati,nu pt. sanatate si invatamant,nu reprezinta interes....

  Raportează
 • postat de SISTEMUL MEDICAL DIN ROMANIA ESTE DISTRUS TOCAMAI DE CEI CARE IL DEFINESC CA OAMENI AI SISTEMULUI Joi, 05 Februarie 2015 13:40 78.96.254.*** Link la comentariu
  2
  16

  1. Ministrul asta al sanatatii, DE CE NU SCHIMBA LEGEA in asa maniera incat medicii care practica in spital sa nu aiba voie sa practice si la cabinete particulare.Asa s-ar forma doua tabere de medici, una a spitalului, cealalta a particularilor, unde fiecare sa lupte pentru dotarea corespunzatoare de la locul de munca a fiecaruia.Asa ar da posibilitate oamenilor sa aleaga, or spitalul, or particularul, dar nu amandoua aproape in acelasi timp, cu final de buzunarire a bolanavului la cabinetul doctorului spital via cabinet particular.Atat timp cat medicul practicant in spital are si cabinet particular, niciodata spitalul nu va avea dotarea cabinetului medical.Ca nu este interesul medicilor.Desigur in detrimentul bolnavilor, MASA SARACITA de oameni, nedreptatiti pe de o parte, pe de alta, STATUL, cu banii cheltuiti pentru asa-zisele internari subiective, fara macar sa-i amelioreze starea bolnavului, dar asigurat ca la cabinetul particular al aceluiasi doctor, cu siguranta....

  2.Nu am vazut niciun doctor cu activitate contractuala in spital,dar si la cabinetul medical in aceiasi zi, cu pacienti care au fost internati si in spital cu aceleasi diagnostice,dar nerezolvate pe timpul spitalizarii, sa fie arestati NUMAI pentru faptul ca nu dau chitante la cabinetele lor.Dupa ce iau si spaga in spital, culmea!..., de la aceiasi bolnavi care dupa aceia ii invita sa-i mai buzunareasca odata la cabinetele lor.Ca restul, sigur, practica conform legii, doar este in timpul lor liber.Aici trebuie schimbat macazul, medicul practicant in spital cu contract de munca in timpul liber sa se odihneasca....Daca doreste alta practica, nu mai are ce cauta in spital.Sistemul sanitar in Romania a fost distrus de acesti doctori care sunt sustinuti de legi in detrimentul mentinerii sanatatii populatiei la standarde europene.Si ma mir ca Uniunea Europeana nu vede ce se intampla in Romania in domeniul sanatatii.

  Si ma mai mir, ca, in toata tara asta, se vorbeste de coruptie, organele statului, SRI, DNA, inclusiv organele ministerului de interne, nu fac nimic la Galati cu acesti spagari ai sistemului de sanatate care se cred Dumnezei.Si va dau unda mafiei medicale din Galati, cum un bolnav cu preinfarct, il duce salvarea SMURD-lui la urgenta, cardiologul constata ca spitalul nu are nimic in dotare sa-l ajute, ii cheama familia, stiti, singura solutie este sa-l duceti la Iasi la Clinica Georgescu, sa zicem, eu as putea sa va pun o salvare pana acolo, dar ce sa va spun, nu stiu...Deci asta-i primul pas de a forta mana bolnavului, a familei, de a da spaga, pe care sigur doctorul o ia, ii face imediat rost de salvare si il indruma la un alt doctor din clinica unde este trimis, sigur se cunosc intre ei, vezi draga ca ti-am trimis pe unul,iar cand ajunge la clinica, daca amaratul nu-i pronunta numele celui cere l-a trimis, si-a dat foc la valiza. Dar omul, ca sa fie sigur ca i se va acorda atentie, da spaga si acolo....Daca se ia in vizor aceste exemple de bataie de joc la adresa oamenilor, de organe abilitate ale statului, ar trebui, sa ramanem fara doctori la Spitalul Judetean.Am dat un exemplu aleator, care in urma punerii sub urmarire a organelor de ancheta, sigur se va vedea mizeria coruptiei.Si exemple de genul sata se pot vedea cam la toate specialitatile din spital, chestia cu infarctul, poate fi trecuta la real daca organele statului vor incerca macar sa vada ca nu-i o simpla poveste..

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Joi, 05 Februarie 2015 13:03 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  17

  @Mickey Mouse

  asa este dle Mickey Mouse.

  Cel mai trist nu este cand mori, ci cand MORI CU ZILE !!

  Raportează
 • postat de Savin Joi, 05 Februarie 2015 12:36 82.137.10.*** Link la comentariu
  3
  35

  Bacalbasa, (...) iar noi suntem niste retarzi ca te-am votat. Bine, eu nu te-am votat dar majoritatea, da.
  Nu vrei sa ramai cu cainii tai si pe noi sa ne lasi sa traim?

  Chiar nu exista in tot orasul asta un om demn, care sa ne reprezinte?

  Raportează
 • postat de alex. Joi, 05 Februarie 2015 12:10 78.96.252.*** Link la comentariu
  2
  35

  PUNETI DIRECTORI SI PRESEDINTI TINERI . NU FOSILE. Cei tineri doresc sa munceasca. Mosii si babele la PENSIE!

  Raportează
 • postat de Sa va fie rusine! Joi, 05 Februarie 2015 11:29 5.13.136.*** Link la comentariu
  1
  40

  Pai ne tot adresam in scris, domnule Bacalbasa, dar dvs aveti grija de caini in loc sa aveti grija de cetatenii Galatiului, ca nu maidanezii v-au votat!!
  Oricum mai aveti un an in care sa dati o lege prin care sa voteze si maidanezii, doar asa mai aveti sanse sa mai fiti in politica!!
  NU ATI FACUT NIMIC PT GALATI, DAR ABSOLUT NIMIC!!!!

  Raportează
 • postat de Lus Joi, 05 Februarie 2015 11:24 89.137.227.*** Link la comentariu
  1
  33

  Daca nici cand avem in fruntea CJ un doctor si acesta nu se ocupa de probleme in domeniul sanatatii atunci cui sa te mai adresezi ? Cum ne-am pricopsit cu atatia incompetenti care pretind ca ne conduc? Habar nu au de problemele cu care sa confrunta orasul acesta, dar nici nu-si dau demisia sa vina altii mai de doamne ajuta . Sa iasa din birouri toata sleahta de la Primarie in frunte cu primarul si sa ia pulsul societatii , sa vada cum traiesc oamenii , cu ce probleme se confrunta , ce masuri trebuiesc luate , nu sa se ingrijeasca doar de inavutirea proprie si binele personal. Si te mai miri de ce sunt atatea arestari in randurile politicienilor , a edililor si a presedintilor de CJ...

  Raportează
 • postat de deceleratorul Joi, 05 Februarie 2015 10:49 79.116.101.*** Link la comentariu
  4
  22

  Si daca un asemenea OZN ar fi achizitionat, in foarte putin timp de la punerea in folosinta se va defecta. Va disparea o piesa destul de importanta care sa-l puna pe butuci, astfel incat bolnavii sa redevina clienti ai diferitelor cabinete medicale particulare. E o industrie.
  Medicii nu mai iau spaga, te obliga sa mergi la cabinetele lor dupa ce iesi din spital. In policlinica au program de doar 2 ore saptamanal, si sunt doar 5 medici, la cardiologie de exemplu. Pentru diabetici - doar unul din cate stiu.

  De ce doar profesorii sa fie umiliti sa mearga la cursuri despre anticoruptie? Mai intai as incepe cu acesti vraci ce se autodenumesc medici si care-i doare-n dos de sanatatea cetateanului contribuabil.

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Joi, 05 Februarie 2015 10:01 5.13.138.*** Link la comentariu
  1
  21

  Dotarea Spitalului Judetean cu aparatura moderna si necesara in conditiile numarului nu foarte mare ci extrem de mare al bolnavilor contravine intereselor doctorilor. Atat timp cat doctorii sunt acceptati sa lucreze si la stat si in clinici particulare sau cabinete private,ei nu vor avea interesul sa trateze bolnavul in spitalul de stat ci contra-cost in clinica particulara.E o anomalie tipic romaneasca care se reflecta in numarul mare de decese si a sperantei de viata foarte mici in Romania comparativ cu celelalte state europene. Asa ca impacati-va cu ideea ca muriti cu zile cat timp nu aveti suficienti bani pentru a va trata in particular. De altfel televiziunile si-au facut un obicei din a mediatiza cazuri in care se face apel la opinia publica pentru a dona bani fiindca pe conducatorii nostri nu-i intereseaza soarta cetateanului de rand ci doar averea proprie, altfel ar gasi o solutie pentru a opri exodul doctorilor valorosi in strainatate si de a dota spitalele cu aparatura.Ca fapt divers,dintre tarile UE, Romania acorda cei mai putini bani de la buget pe cap de locuitor pentru sanatate.

  Raportează
 • postat de mircea Joi, 05 Februarie 2015 09:55 5.13.204.*** Link la comentariu
  1
  35

  Nu se face nimic pentru ca achizitia aparatului nu va fi facuta de Consiliu Judetean si deci spaga nu si-o pot lua ei.
  Cand a fost vorba de achizitii facute prin consiliu de 2 mil euro cu soft de contabilitate sa rezolvat imediat. Pe nimeni nu intereseaza soarta oamenilor ci numai spagile lor.

  Raportează
 • postat de Cpt PICARD Joi, 05 Februarie 2015 09:12 109.166.208.*** Link la comentariu
  5
  38

  E CEA MAI MARE GRESEALA ACEST ACCELERATOR DE PARTICOLE!!!
  LE VA PERMITE MEDICILOR, CARE MAI STIU CATE CEVA, SA SE TELEPORTEZE PE PLANETA NORMALITATII!!
  O SA RAMANEM SINGURI CU BACALBASA!!!!!!

  Raportează
 • postat de Nicu Joi, 05 Februarie 2015 08:33 86.127.209.*** Link la comentariu
  5
  25

  Pot sa aduca si extraterestrii, avem doua probleme majore:
  1. Nu avem specialisti, medici care sa stie ce sa faca cu el. Si nici nu vor veni, pentru ca salariile sunt mizere si colectivul e carnivor.
  2. Prin reducere la absurd sa spunem ca se rezolva problemele de la punctul 1, fondurile de functionare sunt insuficiente si repartizate haotic. Probabil acesti "extraterestii" vor fi acoperiti sa nu se prafuiasca.

  Raportează
 • postat de Strigatul disperarii Joi, 05 Februarie 2015 07:47 5.13.217.*** Link la comentariu
  1
  75

  Parlament, Guvern, Prefect, CJ , Justitie, Politie, Curye de Conturi, partide... nu mai pot suporta! Face-ti ceva si scapati judetul de Bacalbasa.

  Raportează
 • postat de Alicante Joi, 05 Februarie 2015 07:22 5.13.168.*** Link la comentariu
  1
  74

  (...) Chiar daca este medic si artrebui sa sprijine sanatatea, el are treaba cu caini vagabonzi si vendetele personale. (...)

  Raportează
 • postat de Marinovici Joi, 05 Februarie 2015 07:17 5.13.215.*** Link la comentariu
  2
  38

  Galatenii i-au ales! Acum culegeti!

  Raportează
 • postat de Tatu T. Joi, 05 Februarie 2015 07:08 89.137.136.*** Link la comentariu
  3
  39

  Cat reprezenta 5% din costul aparaturii?! Luminati cititorii! Indiferent de valoare, cred ca banii s-ar fi gasit, daca exista interes si preocupare fata de cetatenii judetului, nu numai vorbe goale, gaunoase, povesti idioate de adormit nici macar copii, poate doar dobitoacele...Eh, politica lipsita de viziune!

  Raportează
 • postat de Viorel Joi, 05 Februarie 2015 06:48 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  62

  Nesimtirea va tine pana in toamna lui 2016, cand PSD-ul va fi sanctionat pentru aceast om care o face pe filozoful in fata media, dar el abia isi taraie *****sinile.

  Raportează
 • postat de doctorul Joi, 05 Februarie 2015 00:53 5.13.193.*** Link la comentariu
  1
  87

  asta e bacalbasa , el are bani pentru caini maidanezi si padocuri ilegale, deplasari in strainatate cat mai multe,

  Raportează
 • postat de vic Joi, 05 Februarie 2015 00:40 5.13.151.*** Link la comentariu
  12
  61

  stati usor nu va faceti iluzi nu se vrea a se dota spitalu judetean cu aparatura deoarece medici smenari din spital si din afara isi pierd clienti la cabinetele lor particulare ie smen mare stati deoparte hei hei.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.