200.000 de euro pentru construirea HANGARULUI ELICOPTERULUI SMURD Galaţi. Cine ţine BLOCATĂ INVESTIŢIA

200.000 de euro pentru construirea HANGARULUI ELICOPTERULUI SMURD Galaţi. Cine ţine BLOCATĂ INVESTIŢIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce anul trecut s-a „bâlbâit” aproximativ jumătate de an până să reuşească să promoveze un proiect de hotărâre corect prin care să aprobe preluarea în administrare a unei suprafeţe de teren de la Poliţia de Frontieră, pentru construcţia hangarului, Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a reuşit să prevadă, în bugetul pentru 2015, nu mai puţin de 200.000 de euro pentru mult-aşteptata investiţie. Numai că, de această dată, deşi are banii necesari pentru a pune la punct proiectul tehnic şi pentru a scoate la licitaţie obiectivul de investiţie, orice demers în acest sens este blocat din cauză că Guvernul nu a aprobat, nici până la această dată, o hotărâre prin care să dea undă verde preluării de către CJ a terenului pe care urmează să se construiască hangarul. "Documentaţia este completă. Aşteptăm doar hotărârea de Guvern, de la o şedinţă la alta. Avem buget, avem tot ce ne trebuie. Imediat cum va fi adoptată o astfel de hotărâre, vom trece la proiectarea, achiziţia şi, în final, la execuţia proiectului", ne-a declarat Costel Fotea, county managerul CJ Galaţi.

Reprezentantul CJ a precizat că instituţia publică a ţinut cont, în momentul în care a estimat costurile la care se ridică construcţia hangarului, şi de sumele achitate de alte judeţe din ţară pentru proiecte similare. La Craiova, de exemplu, potrivit acestuia, construcţia hangarului pentru elicopterul SMURD s-a ridicat, anul trecut, la 170.000 de euro.

Demersuri pentru construirea heliportului, care va fi compus din hangar şi dependinţe (480 de metri pătraţi), staţie de carburant (200 de metri pătraţi) şi drum de acces, au fost făcute încă din luna aprilie, printr-o hotărâre a CJ. Ulterior, hotărârea s-a dovedit eronată, pentru că, prin proiect, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a supus aprobării transferul din administrarea MAI în cea a Consiliului Judeţului a unui teren de nu mai puţin de 5.450 de metri pătraţi, care, conform Poliţiei de Frontieră, ar fi împărţit în două sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, izolând 13 construcţii ale acestuia, printre care depozite de muniţie şi armament, garaje, ateliere şi nu numai, de pavilioanele administrative, blocând astfel buna desfăşurare a activitatăţilor instituţiei.

O lună mai târziu, pe 30 mai 2014, conducerea CJ revenea cu „hangarul” pe masa aleşilor şi le propunea o modificare a suprafeţei terenului, în sensul că spaţiul destinat hangarului să fie de 324 de metri pătraţi, iar suprafaţa staţiei de carburant să rămână neschimbată. Nici aşa nu a fost bine, căci suprafaţa s-a dovedit insuficientă, nefiind luate în calcul o serie de dependinţe, printre care camera de odihnă pentru piloţi, grupul sanitar, atelierul de reparaţii etc. La finele lunii septembrie, CJ a venit cu o nouă modificare în plen, proiectul fiind respins din cauza neînţelegerilor dintre PSD şi opoziţie. Conducerea CJ a revenit cu proiectul, pentru a patra oară, la finele lunii octombrie, iar acesta a fost în cele din urmă aprobat.

Până când autorităţile vor reuşi să demareze şi, evident, să ducă la bun sfârşit investiţia, elicopterul SMURD va rămâne adăpostit în hangarul SC Pegas SRL, din satul Costi, comuna Vânători.


CITEŞTE ŞI: Elicopterul SMURD, adăpostit în hangar la AVIASAN

Citit 2974 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.