Ce soartă va avea Consproiect, „fabrica” de proiecte a CJ

Ce soartă va avea Consproiect, „fabrica” de proiecte a CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul judeţean Ion Ştefan a cerut conducerii Consiliului Judeţului Galaţi o informare cu privire la „fabrica” de proiecte a CJ, Consproiect, pe care o paşte falimentul. „Vrem să ştim care este situaţia acolo şi ce se doreşte a se întâmpla cu această instituţie, pentru că în perioada următoare este nevoie de firme de proiectare şi, având în vedere exerciţiul financiar 2015-2020, cred că judeţul Galaţi are nevoie de o asemenea instituţie, de personalul de acolo. Poate, dacă nu găsiţi salvarea Consproiect, măcar să reuşim ca aceşti oameni, care au o anumită experienţă, să poată să lucreze în mod corespunzător în proiectele instituţiei, în ajutorul Consiliului Judeţului”, i-a spus liberalul lui Nicolae Bacalbaşa.

Preşedintele CJ a replicat că împotriva Consproiect „s-au amestecat factori obiectivi şi factori subiectivi”. „Consproiect a fost o idee foarte bună a domnului Gogoncea, dar între timp s-a modificat legislaţia şi dacă înainte toate UAT-urile îşi făceau proiectele prin noi în mod legal, acum fiecare UAT îşi alege, iar ce s-a propus la un moment dat să mergem la UAT-uri să facem presiuni se putea numi trafic de influenţă. Sigur că este păcat că Consproiect a ajuns cum a ajuns. Şi Consproiect a avut hibele lui, pentru că tot aici, ţin minte că eram atacat pentru proiectele de la Grădina Zoo, şi toate acele proiecte de la Zoo au fost făcute de Consproiect”, a afirmat Nicolae Bacalbaşa.
Rămâne de văzut dacă cei care se află la cârma instituţiei publice se vor conforma.

Citit 2186 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 16:15

2 comentarii

 • postat de Alicante
  Luni, 06 Aprilie 2015 16:48
  5.13.252.***
  „Consproiect" a fost o idee foarte bună a domnului Gogoncea, dar acum presedinte este Bacalbasa care a distrus toate institutiile din subordinea CJ inclusiv „Consproiect". Cireasa de pe coliva va fi CJ in sine. Bravos peresedinte, halal sa-ti fie!
  1
  17
  Raportează
 • postat de corneliu
  Luni, 06 Aprilie 2015 15:32
  5.2.209.***
  Serviciile de tip proiectare, studii, curatenie, intretinere spatii verzi, furnizare agent termic, furnizare apa, asistenta persoane in dificultate, transport si multe altele trebuiau sa opereze "la piata" de mult. Proiectia pur comunista a alesilor dar si de ce sa nu spunem a alegatorilor a incremenit orasul intr-un faliment generalizat, similar cu cel al comunismului din anii 90. Se mira cetatenii ca in 15 ani nu a venit nimeni sa investeasca la Galati? Unde, in parcul industrial? In conditiile in care toate serviciile sunt monopol local?
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.