Vreţi să scăpaţi de sistemul "la comun"? IATĂ CÂT COSTĂ branşamentul individual la apă rece
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Vreţi să scăpaţi de sistemul "la comun"? IATĂ CÂT COSTĂ branşamentul individual la apă rece
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Conform Apă Canal, în aproximativ trei săptămâni de la demararea procedurilor, oamenii sunt racordaţi individual * Prioritate, în acest moment, o au cei care locuiesc în blocuri ce nu mai beneficiază de apă potabilă


Gălăţenii care nu înregistrează datorii şi vor să se branşeze individual, pentru a scăpa de coşmarul generat de măsurile luate de Apă Canal împotriva datornicilor, prin sistarea apei potabile "la comun", trebuie să ştie că pentru asta au nevoie de o serie de acte, timp şi, nu în ultimul rând, bani.

"Viaţa liberă" vă pune la dispoziţie o informare cu privire la paşii pe care trebuie să îi urmaţi, dar şi despre sumele pe care trebuie să le achitaţi.

Primul pas - avizul

La cererea "Vieţii libere", reprezentanţii Apă Canal ne-au pus la dispoziţie lista actelor ce vă sunt necesare, precum şi costurile aferente. Primul pas pentru a beneficia de branşare individuală îl reprezintă obţinerea Avizului pentru contorizare individuală.

În acest sens aveţi nevoie de o cerere tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul al Apă Canal, documentaţie tehnică pentru contorizare individuală (în două exemplare), pe care o obţineţi de la orice proiectant de specialitate, actul de vânzare-cumpărare al apartamentului (copie), actul de identitate al titularului contractului apartamentului (copie), adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari din care faceţi parte, semnată de preşedinte şi administrator, cu numele în clar şi ştampila (un exemplar) şi un document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu, documentele se depun la Ghişeul nr. 6 - Departament Tehnic Proiectare, de luni până joi, între orele 9,00 - 12,00. Este nevoie să achitaţi o taxă de avizare, de 124,63 de lei.

Înarmaţi-vă cu timp şi calm!

După obţinerea avizului, urmează contractul, pentru care aveţi nevoie de cerere-tip de la Serviciul Vânzări-Contracte, actul de vânzare cumpărare al apartamentului (copie), actul de identitate al titularului contractului (copie), adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari, document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul) şi Avizul de contorizare individuală eliberat de Apă Canal (copie). Documentele se depun la Serviciul Vânzări - Contracte.

Pentru branşarea şi contorizarea individuală se completează o cerere-tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul, la care se anexează o copie după Avizul de contorizare emis de operator. În acest caz, este nevoie să achitaţi o taxă de 230,94 lei, reprezentând cota parte la distribuitorul montat de Apă Canal (160,12 lei) şi o taxă de montare/sigilare contor, de 70,82 de lei. Cerea se depune la Registratura Apă Canal.

Trebuie să ştiţi însă că branşarea în distribuitor şi montarea contorului sunt operaţiuni care se fac numai de către angajaţii Apă Canal, în baza unor procese verbale!

Costul total se ridică la circa 1.300 de lei

Daniela, o gălăţeancă ce beneficiază, de curând, de branşament individual, ne-a mărturisit că, în total, a cheltuit aproximativ 1.300 de lei pentru documentaţie, taxe şi lucrările aferente. Pentru documentaţia tehnică de contorizare individuală a achitat circa 200 de lei unei firme specializate (costurile variind, conform acesteia, între 170 şi 250 de lei), aproximativ 500 de lei a scos din buzunar pentru ţeava până la etajul patru, iar alţi 250 de lei au mers către instalator.


CITEŞTE ŞI: Gălăţeni BUN-PLATNICI prinşi între Apă Canal şi DATORIILE ASOCIAŢIEI: Cu branşamente INDIVIDUALE, dar tot au rămas FĂRĂ APĂ (FOTO)

Citit 71192 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.