Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
11 comentarii

* Electrocentrale solicită semnarea unui protocol cu municipalitatea, pentru cumpărarea cazanului de apă fierbinte de la Brăila


Gălăţenii vor afla în curând dacă vor putea face duşuri calde în această vară. Expertizele tehnice şi analizele tehnico-economice care vizează cazanul de apă fierbinte de la Brăila sunt pe ultima sută de metri, astfel că reprezentanţii CET şi cei ai municipalităţii vor putea comunica oficial, în curând, dacă instalaţia de la Brăila le poate asigura gălăţenilor apa caldă în viitorul apropiat. Conform unor surse neoficiale de la CET Brăila, cazanul de apă fierbinte ar fi compatibil, însă mai este nevoie de două probe, de apă şi de gaz, pentru a se afla dacă investiţia va garanta furnizarea de apă caldă în municipiul Galaţi.

CET vrea promisiunea municipalităţii

Electrocentrale este gata să achiziţioneze cazanul brăilenilor, în cazul în care acesta se va dovedi perfect funcţional şi compatibil, însă doar cu o serie de angajamente, pe care municipalitatea gălăţeană va trebui să şi le asume în scris. Conducerea CET a transmis, pe 22 aprilie, un protocol pe care doreşte să-l încheie cu autorităţile locale, la care însă nu a primit răspuns până în prezent.

"Electrocentrale va elabora o notă de fundamentare, care va fi înaintată Comitetului Creditorilor societăţii, în vederea analizării posibilităţii efectuării achiziţiei. Creditorii au solicitat ca nota să fie însoţită de un protocol, prin care autorităţile locale se angajează că, în cazul în care investiţia va fi realizată din resursele financiare ale Electrocentrale Galaţi SA, nu vor întreprinde alte măsuri privind implementarea unor soluţii alternative de producere a energiei termice, cel puţin până la amortizarea integrală a cheltuielilor efectuate pentru realizarea acestei investiţii”, a afirmat Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Conducerea Electrocentrale a precizat că, în această perioadă, a participat la o serie de discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii Romgaz şi Transgaz, principalii creditori ai CET, în vederea eşalonării la plată a datoriilor, iar „la această dată sunt în curs de elaborare convenţiile necesare”.

Reamintim că CET a propus, încă din toamna anului trecut, o asociere cu autorităţile locale, din care să rezulte o societate integrată pentru producerea, distribuţia şi furnizarea de agent termic în casele gălăţenilor. Rămâne de văzut dacă planurile se vor şi concretiza.

Cazanul, achiziţionat în 2008

Cazanul, marca "Viessmann", cu o capacitate de 15 gigacalorii pe oră, a fost achiziţionat în 2008, de Electrocentrale Brăila, firmă aflată acum în faliment. Instalaţia, nou-nouţă la acea vreme, a fost cumpărată de la o firmă germană, ne-a spus Petrişor Motoc, fost director comercial al CET Brăila. Cazanul a reprezentat cea mai mare investiţie făcută de societatea brăileană pentru reabilitarea sistemului de termoficare şi a costat şapte milioane de lei. Acesta a asigurat apa caldă în municipiul Brăila pe timpul verii.

În cazul în care va fi achiziţionat de CET Galaţi, cazanul ar putea deveni funcţional în două-trei luni.


CITEŞTE ŞI: APA CALDĂ a gălăţenilor vine de la Brăila/ Când se preconizează reluarea furnizării         

Citit 5039 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:20

11 comentarii

 • postat de Frosa Joi, 30 Aprilie 2015 21:47 92.80.179.*** Link la comentariu
  4
  9

  nu mai am nevoie mi-am pus centrala si eu si aproape toti din bloc numai minciuni electorale debitati, sa ne pupati in dos.

  Raportează
 • postat de Să cuplăm cazanul la Păpădie, punem de un foc cu lemne și facem baie în comunitate pentru a noastră socializare gălățeană !! Joi, 30 Aprilie 2015 21:27 178.138.63.*** Link la comentariu
  1
  17

  Eu propun să punem cazanul brăilean la Păpădie și să ne minunăm la el, poate punem și de un foc și-l cuplăm la Păpădie, să facem baie împreună, pentru socializare în comunitate, cu mic, cu mare cu prosoape.....Punem și-un cort mare peste Păpădie să fie mai intim, un fel de Baie Comunală în secolul XXI tehnologizare.

  Raportează
 • postat de Hai cu cazanul Joi, 30 Aprilie 2015 19:06 108.245.201.*** Link la comentariu
  2
  10

  Ce tampenie ....

  Raportează
 • postat de manipulare pe paine Joi, 30 Aprilie 2015 17:28 5.13.135.*** Link la comentariu
  0
  12

  domnule eu sunt multumit ca s-a asfaltat cartierul de vile din valea tiglinei, lasati cazanele, akum masina mea de teren e mult mai silentioasa, nu se mai uzeaza si nici praf nu mai exista

  Raportează
 • postat de solomon Joi, 30 Aprilie 2015 15:11 82.137.12.*** Link la comentariu
  3
  13

  Pana se gandesc cei de la CET cum sa mai abureasca Primaria ca sa le mai pompeze niste bani vine iarna! Astia ne cred redusi mintal.Apoi o sa vina cu alte poante,ca s -au facut eforturi deosebite dar totul a fost in zadar.Suntem curiosi cat timp de gandire le mai trebuie?Pana ne vor umple paduchii si scabia?

  Raportează
 • postat de Simona Joi, 30 Aprilie 2015 14:32 81.12.149.*** Link la comentariu
  15
  10

  În sfârşit, un articol mai plin de optimism..
  Soluţia aceasta cu noul cazan adus la CET pare să fie soluţia de moment şi cea mai rapidă de pus în funcţiune.
  De data aceasta brăilenii ne-au adus noroc! Sper să ne ajutăm reciproc de acum încolo, căci suntem fraţi români cu toţii...
  Marius Stan trebuie acum să pună rapid în funcţie acest sistem şi să-l gestioneze mai bine decât cel vechi.
  Urmează ca Primăria Galaţi, până la amortizarea cheltuielilor cu acest cazan (bănuiesc în 2-3 ani) funcţionând pe acest sistem, să elaboreze o strategie energetică pe termen lung pentru termoficarea oraşului şi să găsească o soluţie de încălzire a cetăţenilor prin centrale locale (de cartier, zonale sau pe tronson de bloc) astfel încât pierderile de energie să fie minime, cheltuielile cu combustibilul să fie optime şi să nu mai depindă un oraş întreg de o singură centrală.

  Raportează
 • postat de CET are pretenții pe cazanul gălățenilor, cumpărat din taxele și impozitele gălățenilor??!!?? Asta-i nesimțire, băi fraierilor !! Joi, 30 Aprilie 2015 12:16 178.138.63.*** Link la comentariu
  11
  13

  CET să pună condiții în curtea lor, în curta lui Mittal, nu sunteți parte din comunitatea gălățeană, vă doare-n dos de gălățeni, aveți salarii nesimțite fără a face un pic de investiții pentru creșterea rentabilității cazanelor ce le dețineți de pe timpul URSS. Cazanul este a gălățenilor și dacă este mai bun, nu ar fi rău să fie montat, dacă-i posibil, în Țiglina Unu, unde se găsește o termocentrală veche, ce funcționa excelent până să apară Electrocentrale pe timpul lui Ceaușescu.

  Raportează
 • postat de Ka nu Joi, 30 Aprilie 2015 11:06 94.176.183.*** Link la comentariu
  4
  24

  (...) sunteti in faliment si acest oras NU o sa mai aiba nevoie de voi. Se impune o ancheta urgenta DNA la CET si Primarie, poate asa veti ajunge la un consens, adica la bulau. Rog nu mai stergeti postarea.

  Raportează
 • postat de TVG Joi, 30 Aprilie 2015 10:05 79.116.100.*** Link la comentariu
  3
  19

  apa calda second-hand

  Raportează
 • postat de cetatean normal la cap Joi, 30 Aprilie 2015 07:51 89.136.235.*** Link la comentariu
  3
  28

  Orasul moare la propriu, in timp ce incompetentii alesi, se sparg in figuri cu floricele, parcuri si locuri de joaca...Sunt necesare si astea dar ce mai faci cu ele cand in orasul asta nu va mai functiona absolut nimic si oamenii, care inca il mai populeaza, vor migra spre alte plaiuri mai normale la cap?! Treziti- va macar in al 12- lea ceas!

  Raportează
 • postat de la gurile dunarii Joi, 30 Aprilie 2015 07:15 5.13.135.*** Link la comentariu
  5
  26

  mai plecati de aici cu ----cazanul vostru cu smoala prioritatea este oraselul copiilor, si parcuri cu pestisori exotici nu uitati flori plantate colorate cat mai colorate sa atraga ----- imaginea conteaza nu continutul, doar suntem fii ai romei de la pluralul englezesc -es "roman-es"

  ce e drept cred ca marius stan vila a luat-o........ era sh si masina de teren a luat-o de la un samsar din talcioc avea 1 milion de km akum lucreaza la vila copiilor lui "marius stan" si ei trebuie sa aibe vile si masini de teren tot pe spatele moldovenilor din galati


  asa ca ...las-o ba ca merge asa

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.