Expertize şi probe pentru CAZANUL de apă fierbinte. CET PUNE CONDIŢII pentru APA CALDĂ a gălăţenilor

Expertize şi probe pentru CAZANUL de apă fierbinte. CET PUNE CONDIŢII pentru APA CALDĂ a gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Electrocentrale solicită semnarea unui protocol cu municipalitatea, pentru cumpărarea cazanului de apă fierbinte de la Brăila


Gălăţenii vor afla în curând dacă vor putea face duşuri calde în această vară. Expertizele tehnice şi analizele tehnico-economice care vizează cazanul de apă fierbinte de la Brăila sunt pe ultima sută de metri, astfel că reprezentanţii CET şi cei ai municipalităţii vor putea comunica oficial, în curând, dacă instalaţia de la Brăila le poate asigura gălăţenilor apa caldă în viitorul apropiat. Conform unor surse neoficiale de la CET Brăila, cazanul de apă fierbinte ar fi compatibil, însă mai este nevoie de două probe, de apă şi de gaz, pentru a se afla dacă investiţia va garanta furnizarea de apă caldă în municipiul Galaţi.

CET vrea promisiunea municipalităţii

Electrocentrale este gata să achiziţioneze cazanul brăilenilor, în cazul în care acesta se va dovedi perfect funcţional şi compatibil, însă doar cu o serie de angajamente, pe care municipalitatea gălăţeană va trebui să şi le asume în scris. Conducerea CET a transmis, pe 22 aprilie, un protocol pe care doreşte să-l încheie cu autorităţile locale, la care însă nu a primit răspuns până în prezent.

"Electrocentrale va elabora o notă de fundamentare, care va fi înaintată Comitetului Creditorilor societăţii, în vederea analizării posibilităţii efectuării achiziţiei. Creditorii au solicitat ca nota să fie însoţită de un protocol, prin care autorităţile locale se angajează că, în cazul în care investiţia va fi realizată din resursele financiare ale Electrocentrale Galaţi SA, nu vor întreprinde alte măsuri privind implementarea unor soluţii alternative de producere a energiei termice, cel puţin până la amortizarea integrală a cheltuielilor efectuate pentru realizarea acestei investiţii”, a afirmat Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Conducerea Electrocentrale a precizat că, în această perioadă, a participat la o serie de discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii Romgaz şi Transgaz, principalii creditori ai CET, în vederea eşalonării la plată a datoriilor, iar „la această dată sunt în curs de elaborare convenţiile necesare”.

Reamintim că CET a propus, încă din toamna anului trecut, o asociere cu autorităţile locale, din care să rezulte o societate integrată pentru producerea, distribuţia şi furnizarea de agent termic în casele gălăţenilor. Rămâne de văzut dacă planurile se vor şi concretiza.

Cazanul, achiziţionat în 2008

Cazanul, marca "Viessmann", cu o capacitate de 15 gigacalorii pe oră, a fost achiziţionat în 2008, de Electrocentrale Brăila, firmă aflată acum în faliment. Instalaţia, nou-nouţă la acea vreme, a fost cumpărată de la o firmă germană, ne-a spus Petrişor Motoc, fost director comercial al CET Brăila. Cazanul a reprezentat cea mai mare investiţie făcută de societatea brăileană pentru reabilitarea sistemului de termoficare şi a costat şapte milioane de lei. Acesta a asigurat apa caldă în municipiul Brăila pe timpul verii.

În cazul în care va fi achiziţionat de CET Galaţi, cazanul ar putea deveni funcţional în două-trei luni.


CITEŞTE ŞI: APA CALDĂ a gălăţenilor vine de la Brăila/ Când se preconizează reluarea furnizării         

Citit 5486 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.