Mintea cea de pe urmă? Pâslaru şi-a RETRAS semnătura pentru modificarea Codului penal

Mintea cea de pe urmă? Pâslaru şi-a RETRAS semnătura pentru modificarea Codului penal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul gălăţean Florin Pâslaru (PSD) şi-a retras semnătura de pe controversatul proiect de lege de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, care a scandalizat opinia publică.

Pe data de 5 mai, social-democratul a depus o cerere la Secretariatul General al Senatului în care anunţă că doreşte retragerea semnăturii „de pe propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, înregistrată la Senat în data de 02 aprilie cu nr. B 150/2015”.

Pâslaru era unul dintre cei zece parlamentari care au iniţiat propunerea legislativă extrem de controversată, aspru criticată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar şi de societatea civilă. Proiectul îi lasă pe procurori fără o serie de instrumente de anchetă, face mai dificilă arestarea şi reţinerea, reduce termenele de prescripţie şi introduce o nouă infracţiune: abuzul de putere al organelor judiciare. DNA a formulat deja un punct de vedere pe care l-a transmis Ministerului Justiţiei, în care arată, printre altele, că „propunerea urmăreşte limitarea capacităţii investigative a organelor de urmărire penală”.

Semnalele societăţii civile i-au determinat pe trei dintre cei zece deputaţi să îşi retragă semnăturile, PSD-istul gălăţean fiind unul dintre aceştia.


Ce spune deputatul PSD Florin Pâslaru despre propunerea legislativă CONTROVERSATĂ de modificare a CODULUI PENAL

Citit 1397 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2015 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.