CRIZA APEI CALDE DIN GALAŢI: Întâlnire a creditorilor CET, pentru achiziţia CAZANULUI DE APĂ de la Brăila

CRIZA APEI CALDE DIN GALAŢI: Întâlnire a creditorilor CET, pentru achiziţia CAZANULUI DE APĂ de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Investiţia pe care Electrocentrale intenţionează să o facă, în parteneriat cu municipalitatea, pentru ca gălăţenii să beneficieze, din nou, de apă caldă va fi în curând supusă aprobării creditorilor CET.

"Electrocentrale a cerut convocarea Adunării Creditorilor, pe data de 26 mai, la Galaţi, pentru a supune aprobării propunerea de achiziţie a cazanului de apă fierbinte. Acest lucru este condiţionat însă de semnarea protocolului cu Primăria", ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al CET. Potrivit acestuia, la şedinţa creditorilor vor fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi ai Prefecturii Galaţi.

Conform reprezentantului CET, centrala de la Brăila „a trecut cu succes toate testele şi probele” şi reprezintă „cea mai bună şi rapidă soluţie pentru reluarea furnizării apei calde”. Acesta va fi de altfel şi unul dintre principalele argumente cu care conducerea CET va încerca să convingă creditorii societăţii să aprobe investiţia. Punctul de vedere al Romgaz Mediaş, furnizorul de gaze, va cântări cel mai mult în această „ecuaţie”, întrucât compania este creditorul majoritar al Electrocentrale, societate aflată în insolvenţă încă de anul trecut.

La robinetele gălăţenilor nu mai curge niciun strop de apă caldă de pe 1 aprilie, când Romgaz a sistat furnizarea de gaze către CET, pe fondul datoriilor, iar cea din urmă a intrat în conservare până la finele lunii septembrie. Potrivit conducerii CET, Electrocentrale are de recuperat de la falimentara Apaterm o datorie curentă de circa 64 milioane lei, care include şi factura lunii martie 2015. Reprezentanţii CET au susţinut însă, în repetate rânduri, că au ajuns cu un picior în groapa falimentului din cauza înlăturării, „în mod abuziv”, a creanţei de 339 milioane lei din programul de plăţi aferent planului de reorganizare pe care îl avea Apaterm, societatea de termoficare a Galaţiului, acum intrată în faliment.

Citit 5739 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:13

14 comentarii

 • postat de cetatean platitor de salarii inclusuv celor care dorm
  Vineri, 22 Mai 2015 08:35
  193.230.156.***
  Corect Harap Alb. Nici un oras din tara orIcat de sarac ar fi nu a trecut prin aceasta situatie de ras, lipsa apei calde si chiar lipsa ape reci. Asta este oglinda edililor mai bine zis nemernicilor care nu au fost in stare sa gestioneze aceasta problema , dar contrar iresponsabilitatii acestora, sefii Apaterm au primit salarii foarte bune CA SA ADUCA ACEASTA INSTITUTIE LA FALIMENT. ORASUL VORBESTE ca, bine ar fi sa ne lamurim, Calorgal este aceeasi Marie cu alta palarie, fiind vorba de aceleasi persoane de la Apaterm. Mai mult ca, in spatelel acestei societati s/ar afla Marisica Stanilica. Cunoaste cineva acest aspect , poate este doar o barfa. Oricum ar fi, situati de fata este cauzata TOT DE ACESTI NESIMTITI. O DOVEDESC IN FIECARE ZI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Joi, 21 Mai 2015 16:33
  37.11.197.***
  daca se achizitioneaza cazanul se rezolva problema falimentelor, si a recuperarilor de bani de la cei datornici?, sau vor adanci falimentele pana ce primaria va spune "am facut tot ce am putut, n-am crezut ca suntem morti de tot"?, n-ar fi cazul ca cineva lucid sa ia taurul de coarne?, daca domnul primar se tot lauda ca predecesorii sai nu au stiut sa acceseze bani de la comunitatea europeana, la randul sau nu ar trebui sa foloseasca banii europei pentru solutionarea problemei caldurii caselor si a apei menajere si sa respecte deciziile justitiei privind falimentele?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gypsy
  Marți, 19 Mai 2015 22:04
  94.176.183.***
  Negru din brailita , vand cazanele . Ia cazanul neamule , ia cazanelu lume , Stane primare , ia-l .
  0
  0
  Raportează
 • postat de La patru ani, elementul de încălzire se curăță de depuneri calcaroase cu ajutorul unui plic cu sare de lămâie amestecat cu aproximativ un litru jumătate de apă.
  Marți, 19 Mai 2015 21:30
  178.138.63.***
  Depunerile calcaroase depuse pe elementul de încălzire, cam la patru ani, se poate curăța ușor cu ajutorul sării de lămâie....se desface placa cu elementul de încălzire-rezistență, termostat și anod de magneziu și se scufundă numai elementele metalice cu depuneri calcaroase într-o sticlă de doi litri sau cinci litri ce în prealabil le-au fost tăiate gurile pentru a putea introduce în apa cu sarea de lămâie dizolvată și se lasă 24 de ore sau cât este nevoie...dacă depunerea este groasă, se curăță cu preia de sârmă, răzuitoare, dar atenție, nu până la elementul metalic ce protejează rezistența de încălzire, pentru a nu crea riduri și apoi introduceți elementul de încălzire în apa amestec cată cu un plic de sare de lămâie.Dacă tot curățați cu ajutorul sării de lămâie amestecat cu apă, schimbați și anodul de magneziu ce poate fi cumpărat pe net sau magazin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cazan
  Marți, 19 Mai 2015 19:17
  108.245.201.***
  Hai cu cazanul , s-aude hodorogind , e pe vine , acusi acusi si apa calda ,,,si cand v-ati trezit era dimineata ,,,heheh
  0
  0
  Raportează
 • postat de pai da
  Marți, 19 Mai 2015 13:08
  193.194.132.***
  Pai prima data au zis apa calda in August, acum la sfarsit de mai nici macar nu au semnat achizitia cazanului. Sa zicem ca il achizitioneaza, dar nu cred ca pana in August au sa il puna in functiune, deci, o sa il puna in functiune cand "ies din conservare"... Si pana atunci toti cei care erau buni platnici si aveau ceva posibilitate materiala si-au pus deja solutii alternative. La urma raman bransati la apa calda "rai platnici" si cei "buni platnici" dar cu posibilitati materiale reduse. In conditiile astea nu este de mirare ca in scurt timp, din cauza platilor reduse la intretinere, sa se opreasca iar apa calda... Bravo! A, uitasem, ziceau ceva de "conventii individuale", dar daca "rai platnicii" vor fi debransati de la apa calda, putinii buni platnici vor plati un pret urias pe metrul cub de apa calda adus tocmai de la combinat (imaginati-va ce pierderi sunt pe traseu). Sublim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ati
  Marți, 19 Mai 2015 11:23
  82.137.10.***
  rar mi-a fost dat sa vad atata CRETINISM ,INCOMPETENTA ,REA VOINTA nici nu stiu ce alt termen de comparatie sa mai folosesc pentru dobitocii car conduc destinele acestui oras si ptr cei ce conduc societatile de care depinde sanatatea si igiena celor ce locuiesc in aceasta urbe ! ce n.a indraznit Ceausescu au indraznit acesti dobitoci !!!! uzand de functiile in care au fost plantati pe criterii politice au umilit si umilesc continuu o intreaga urbe etalandu-si dispretul si incompetenta fara ca cineva sa ii intrebe de ve s-a ajuns in situatia in care suntem ! observ ca se cauta solutii care nu au nicio noima !!! ba cazan de la nustiu care ....ba abur de nu stiu unde ...!!! aberatii care dovedesc incaodata data mai era nevoie incompetenta respectivelor specimene din fruntea urbei noastre !!!spun aberatii pentru ca ei nu iau in calcul o intrebare simpla !!! prin ce metoda recuperati banii de la cei care folosesc si nu vor sa plateasca apa calda pe care vreti sa o livreze prin metodele de mai sus ??? metode care daca erau puse in practica nu s ajungea in situatia asta !! alea nu sunt solutii (cazan de la nsiba ,abur de ls fratesu ) vreti sa dati apa calda la cetsteni ? vreti sa aveti grija de sanatatea si igiena oamenilor ?!? solutia e UNA singura ,e cea mai rapida si ves msi viabila !! mergeti mana-n mana ...primar , prefect ....prodycator ,distribuitor ,directie de sanatate publica etc la guvern ...explicatiile situatia ....ca nu cred ca toti cei din guvern sunt cazuti in cap !!!asta e un caz social si solutia este repunerea in functie a CET cu achizitionarea unei productii minime de energie la pretul de productie ! toata lumea bate moneda pe cea economie ...pentru cine naiba faceti economie !??si ce valoare are economia in conceptia voastra cu o colictivitate murdara si bolnava din cauza incompetentei voastre !! asa ca.lasati aberatiile si golanelile voastre de 2 bani si faceti ce trebuie !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Otelul
  Marți, 19 Mai 2015 10:54
  194.105.20.***
  Banuiesc ca ai boilerele electrice noi, dar dupa 1-2 ani de functionare se va depune calamine pe rezistente si vor consuma mai multa energie pentru incalzit............ e cu dus si intors cu boilerele electrice, mult mai ieftine ce-i adevarat fata de central pe gaze, dar nu vor uncalzi la iarna, central da.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Harap Alb
  Marți, 19 Mai 2015 10:21
  89.137.228.***
  Cazanul sa-l foloseasca Primaria pentru sarmale la pomana Apaterm. Amin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Frosa
  Marți, 19 Mai 2015 09:29
  81.12.150.***
  nu mai am nevoie de cazan, doar nu eram sa stau jegos mi-am pus central termica m-am debransat la apa rece si gata am scapat si de administrator si presedintele furacios pa
  0
  0
  Raportează
 • postat de orasul cleptomanilor
  Marți, 19 Mai 2015 09:28
  5.13.173.***
  galatiul functioneaza ca o porcarie autentica in care politicienii managerii antreprenorii justitia si politia e detinuta de cleptomani
  0
  0
  Raportează
 • postat de Papyk
  Marți, 19 Mai 2015 09:03
  5.13.234.***
  In final pina la punerea in functiune a cazanului toti galatenii gospodari si-au rezolvat problema ACM .
  Sa ramina primaria cu cazanul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de chiar ne pasa
  Marți, 19 Mai 2015 08:16
  89.137.225.***
  Tot vechituri (ca si la autobuze, tramvaie).Oare nu suntem prea saraci pentru a cumpara ieftin?...de ce nu au folosit brailenii acel cazanel, care oricum nu ar face fata consumului? ...si ce se va intampla cand se va sparge o conducta din acel cazan? Cine va furniza apa calda pana la reparatie? Stiu domniile lor ca in Tiglina II au fost doua cazane pentru apa calda fiecare de cate 100 gigacalorii capacitate? ...dar s-au vandut ca fier vechi si s-au construit garduri din serpentinele cazanelor...si acum vor sa aduca un ceainic de 20 gigacalorii...de rasul lumii!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fără fezabilitate nu are rost montarea cazanului la CET....aparopo, ce mai face fezabilitatea de la tunelul pe sub DSunăre, cică are valabilitate doi ani de zile, după care trebuie făcută o nouă fezabilitate...pentru un pod oare?
  Marți, 19 Mai 2015 01:07
  178.138.63.***
  Ura și la gară, dar fezabilitatea unde este sau măcar o licitație acolo, de ochii lumii...dar pe noi beneficiarii binefacerii apei calde, ne-au întrebat cineva, că de, suntem proprietarii acestor apartamente, cu bune și rele, dar trăim în ele. Oricum s-a rezolvat, că nu stăteam jegos după al nostru Primar, sportiv la minte, dar cu puțină educație tehnică, ca tot sportivul de rutină, ligă municipală.
  S-a rezolvat simplu cu apa caldă, boiler electric Bosch la baie 80 litrii și unul mai mic la bucătărie, de 15 litri Ariston ShapeTitaniu, bun ca focul, amândouă puse pe economic în 5 secunde apare apa caldă pe robinetele lui Ceaușescu, că nu am bani de baterii noi cu pastilă.
  Și acum o constatare m-a surprins, ambele boilere electrice consumă mai puțin decât frigiderul, apa caldă fiind menținută la 50 de grade chiar și trei zile, fără să pornească.încălzirea, izolația termică a boilerului electric fiind formidabilă de bine realizată. Și acum o șmecherie pentru a controla temperatura pe Ariston Shape, mi-am montat un termometru electronic cu LCD cumpărat de pe OLX-Galați și pot controla temperatura boilerului ce nu are montat din fabricație termometru, așa pentru sufletul meu.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.