CRIZA APEI CALDE DIN GALAŢI: Întâlnire a creditorilor CET, pentru achiziţia CAZANULUI DE APĂ de la Brăila

CRIZA APEI CALDE DIN GALAŢI: Întâlnire a creditorilor CET, pentru achiziţia CAZANULUI DE APĂ de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Investiţia pe care Electrocentrale intenţionează să o facă, în parteneriat cu municipalitatea, pentru ca gălăţenii să beneficieze, din nou, de apă caldă va fi în curând supusă aprobării creditorilor CET.

"Electrocentrale a cerut convocarea Adunării Creditorilor, pe data de 26 mai, la Galaţi, pentru a supune aprobării propunerea de achiziţie a cazanului de apă fierbinte. Acest lucru este condiţionat însă de semnarea protocolului cu Primăria", ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al CET. Potrivit acestuia, la şedinţa creditorilor vor fi invitaţi să participe şi reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi ai Prefecturii Galaţi.

Conform reprezentantului CET, centrala de la Brăila „a trecut cu succes toate testele şi probele” şi reprezintă „cea mai bună şi rapidă soluţie pentru reluarea furnizării apei calde”. Acesta va fi de altfel şi unul dintre principalele argumente cu care conducerea CET va încerca să convingă creditorii societăţii să aprobe investiţia. Punctul de vedere al Romgaz Mediaş, furnizorul de gaze, va cântări cel mai mult în această „ecuaţie”, întrucât compania este creditorul majoritar al Electrocentrale, societate aflată în insolvenţă încă de anul trecut.

La robinetele gălăţenilor nu mai curge niciun strop de apă caldă de pe 1 aprilie, când Romgaz a sistat furnizarea de gaze către CET, pe fondul datoriilor, iar cea din urmă a intrat în conservare până la finele lunii septembrie. Potrivit conducerii CET, Electrocentrale are de recuperat de la falimentara Apaterm o datorie curentă de circa 64 milioane lei, care include şi factura lunii martie 2015. Reprezentanţii CET au susţinut însă, în repetate rânduri, că au ajuns cu un picior în groapa falimentului din cauza înlăturării, „în mod abuziv”, a creanţei de 339 milioane lei din programul de plăţi aferent planului de reorganizare pe care îl avea Apaterm, societatea de termoficare a Galaţiului, acum intrată în faliment.

Citit 5819 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.