Parcul Eminescu şi două axe rutiere, MODERNIZATE cu bani europeni. Iată câte MILIOANE DE EURO costă investiţia

Parcul Eminescu şi două axe rutiere, MODERNIZATE cu bani europeni. Iată câte MILIOANE DE EURO costă investiţia
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Galaţiul ar putea beneficia de un Centru terapeutic pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi, dar şi de modernizarea a două importante axe rutiere din municipiul Galaţi şi a Parcului Eminescu, graţie fondurilor europene. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a obţinut ieri aprobarea Consiliului Tehnico-Economic pentru demararea a patru noi investiţii importante pentru dezvoltarea oraşului. Proiectele vor fi supuse votului Consiliului Local, finanţarea lor urmând să se facă prin atragerea de fonduri europene.

Spre bucuria şoferilor

Potrivit Primăriei, cel mai amplu proiect este modernizarea axei rutiere strada Siderurgiştilor – strada 1 Decembrie 1918 – strada Traian Vuia – strada Henri Coandă – Bulevardul George Coşbuc (segmentul cu cale de rulare a tramvaielor). Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 54 milioane de euro.

Al doilea proiect vizează reabilitarea străzii Basarabiei (segmentul cuprins între străzile Traian şi Mihai Bravu) şi Calea Prutului (între strada Mihai Bravu şi DN 2B), investiţie de aproximativ 37 milioane euro.

Potrivit Primăriei, proiectele implică reabilitarea reţelei edilitare subterane, a carosabilului, trotuarelor şi a semnalizării rutiere, modernizarea sistemului de iluminat stradal, înnoirea mobilierului urban, reabilitarea peisagistică a spaţiilor verzi existente şi crearea unor spaţii verzi noi, modernizarea căii de rulare a tramvaielor (linii, macazuri, peroane, reţea de alimentare), mutarea în subteran a tuturor reţelelor de cabluri aeriene. În plus, atât zona carosabilă, cât şi trotuarele vor fi modificate pentru amenajarea de parcări noi şi piste pentru biciclişti. Vor fi reparate şi cele două pasaje subterane de pe Calea Prutului.

Demolări şi o fântână nouă

Modernizarea Parcului ”Mihai Eminescu” este estimată la peste 1,5 milioane euro. În aceşti bani intră refacerea aleilor existente şi amenajarea altora noi, refacerea patrimoniului arboricol, a zonelor verzi (arbuşti, flori, iarbă), reabilitarea fântânii arteziene existente şi construirea unei fântâni arteziene noi, refacerea integrală a împrejmuirii parcului, consolidarea podului rustic şi modernizarea mobilierului urban. De doreşte şi „modernizarea iluminatului ambiental, dotarea parcului cu reţele noi de apă, canalizare şi irigaţii, dotarea parcului cu rastele pentru biciclete şi puncte de informare, construirea unor locuri noi de parcare prin desfiinţarea garajelor existente în zonă, desfiinţarea construcţiilor ilegale din parc”, se arată în comunicat.

Centru terapeutic

Al patrulea proiect de investiţii propus pentru finanţare europeană este reabilitarea şi modernizarea imobilului din strada Saturn nr. 6A (fostul Centru de transfuzii sanguine) şi transformarea acestuia în ”Centru terapeutic pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi”. Valoarea proiectului depăşeşte 600.000 euro şi presupune reabilitarea generală a clădirii, creşterea eficienţei energetice a imobilului, dotarea imobilului cu rampe şi lift hidraulic pentru persoanele cu handicap, dar şi pentru persoanele în vârstă care se deplasează cu dificultate, montarea unei centrale termice, precum şi refacerea aleilor, spaţiilor verzi şi înnoirea mobilierului urban.

Potrivit studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, execuţia fiecărui proiect propus pentru finanţare europeană este estimată să dureze circa 12 luni din momentul în care se dă ordin de începere a lucrărilor.

”Sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea şi modernizarea Galaţiului. Dacă predecesorii mei nu au înţeles cât de multe se pot face cu finanţare de la Uniunea Europeană şi au pierdut bani mulţi şi importanţi, care ar fi putut să dezvolte oraşul, eu îmi doresc să finalizăm cât mai multe proiecte cu bani europeni”, declară primarul Marius Stan.

Citit 4400 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:09

15 comentarii

 • postat de Spor la treaba (nu la papat bani)!
  Vineri, 22 Mai 2015 09:45
  82.76.9.***
  Mult succes! Doar sa nu ramana la stadiul celorlalte proiecte care au mancat pana acum jdemilioane de euro, fara sa se fi miscat vreun utilaj!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean revoltat
  Vineri, 22 Mai 2015 09:05
  5.13.208.***
  Bai MANCATORILOR DE VRAJEALA ,ori sunteti PROSTI informati ,ori credeti ca lumea e proasta !!??Ce tot trageti cu terasa primarului?Care terasa ?Cand mancati ceva fiti siguri de ceia ce bagati in gura .Sunteti niste politruci de doi lei care incercati prin orice mod sa duceti lumea in eroare.Iar pentru cei care nu vad nimic din ceia ce sa facut si se face prin oras le recomand Lecitina ,pentru ca au uitat ca timp de vreo 15 ani chiar nu sa miscat nimic in orasul asta...Acum daca se misca ceva,putin cat se misca sunteti nemultumiti!!! Cine sa va mai inteleaga pe voi ???Consumati totusi Lecitina...face bine la memorie !!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ionel
  Vineri, 22 Mai 2015 08:43
  213.233.104.***
  Traficul pe str.Anghel Saligny este foarte aglomerat pe segmentul cuprins intre Liceul Auto si IREG,era vorba despre o modernizare care trebuia sa inceapa in aprilie.Cand se va face ceva pe aceasta sraduta?Ca de fapt este o straduta supercirculata.Astept raspunsul Primariei.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Keith
  Joi, 21 Mai 2015 22:31
  12.172.140.***
  Eu as vrea sa stiu cand se vor adresa prioritatile Galatiului care afecteaza cetateanul de rand. Inainte de a discuta despre timpul cand se vor adresa prioritatile trebuie sa stim daca primaria cel putin le-a identificat.
  Lucruri ca apa calda, peticitul drumurilor, caini vagabonzi, iluminatul public, securitatea cetateanului ar trebui regasite pe lista prioritatilor.
  Reparand un parc e ca si cum ai pune ruj de buze pe un porc ca sa para gagica misto dar el tot porc ramane.
  Prioritatile trebuie sa fie legate de serviciile primordiale care trebuie sa existe (de ex. apa calda).
  Reparand parcuri dar fara apa calda nu face sens deloc.
  Cine creeaza prioritatile si cine le aproba?
  Daca nu sunt locuitorii orasului, atunci ele nu sunt concepute si aprobate correct.
  1
  0
  Raportează
 • postat de un nimeni
  Joi, 21 Mai 2015 20:59
  5.13.179.***
  Cand copilul meu sa jucat cu mingea in parc a fost alungat de langa barul domnului primar ca strica imaginea barului,sa inteleg ca demoleaza si extinderea barului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 20 Mai 2015 21:54
  71.199.187.***
  Este nevoie de modernizarea Parcului Eminescu, insa ar trebui demolate toate cosmeliile construite ,,cu aprobari'' dar nu ale contribuabililor. Deci, nici o constructie in parc, doar o toaleta subterana, la marginea parcului. Este una dintre emblemele orasului.
  Dar cu investitiile cum stati, domnilor care conduceti urbea? O hoarda de p.s.d.isti conduce orasul de 25 de ani, oras ce a ajuns printre cele mai slab dezvoltate din tara, din punct de vedere economic, cultural etc...dar suntem fruntasi la haitele de caini vagabonzi....am ajuns de rasul lumii.
  0
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 20 Mai 2015 17:22
  82.137.11.***
  "Galaţiul ar putea beneficia "Dupa 3 ani de mandat faptul ca a obtinut Stan aprobarea de la Consiliului Tehnico-Economic este o stire!
  ”Sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea şi modernizarea Galaţiului. Dacă predecesorii mei nu au înţeles cât de multe se pot face cu finanţare de la Uniunea Europeană şi au pierdut bani mulţi şi importanţi, care ar fi putut să dezvolte oraşul, eu îmi doresc să finalizăm cât mai multe proiecte cu bani europeni”
  Bai baiatule dar ce proiecte ai realizat TU pina acum?Pentru ca esti mai prost primar ca nicolae !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionoo
  Miercuri, 20 Mai 2015 14:51
  5.13.193.***
  Luati bani europeni pentru lucrari care chiar ne trebuie nu vrajeala asta cu parcul Eminescu,care e in regula,acolo ar trebui pusa iarba si cativa copaci.In oras ne lipsesc parcarile etajate,nu inteleg de ce nu se fac si la noi cu bani europeni,in Cluj sunt vreo 6.Poate asa am mai scapa de garaje si de masini parcate anapoda pe spatiile verzi si pe trotuare.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 20 Mai 2015 13:17
  91.208.234.***
  @ Cir : bai nesimtitule cum ai tupeul ordinar sa te legi de Terasa Sotiei Domnului Primar Marius Stan. Chiar nu ti-e asa oleaca de rusine?
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 20 Mai 2015 09:18
  82.208.137.***
  In parcul Eminescu este un bar care ocupa aleea pietonala. Acolo e problema nu fantana arteziana. Si puneti si paza, am locuit 25 ani in micro 17, insa batai cu cutitele si nu numai am vazut doar in plin Centru, in parcul Eminescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 20 Mai 2015 08:26
  91.208.234.***
  Cu atatea minutatii zici ca e 1 aprilie sau campanie electorala...
  0
  1
  Raportează
 • postat de pank (aka v)
  Miercuri, 20 Mai 2015 08:00
  151.32.246.***
  Poate cu ocazia asta or sa aduca si foisorul din Parcul CFR inapoi in Parcul Eminescu (fost Municipal :) )
  0
  1
  Raportează
 • postat de dragos
  Miercuri, 20 Mai 2015 07:59
  213.218.53.***
  Tupeu de borfasi.
  Parcul Eminescu e cat de cat ok. Voi vreti sa mai mulgeti 1.5 mi de euro pentru asa ceva ? Noi nu suntem normali ca acceptam asa ceva. In conditiile in care drumurile sunt varza, din oras si din judet. Sa va beep .... cu logica voastra de rahat.
  1
  0
  Raportează
 • postat de observator
  Miercuri, 20 Mai 2015 07:32
  89.136.0.***
  a inceput campania electorala a lu'mingiuca dezumflata, iar "moadmozelele" neminte si otomanu sunt pe post de "trompete" ... pai, ba fetitelor, lucrarile astea vor fi incepute, in cel mai bun caz, in 2016 si finalizate in 2020 - 2024 ... lasati naibii gargara
  1
  0
  Raportează
 • postat de orasul cleptomanilor
  Miercuri, 20 Mai 2015 06:58
  5.13.157.***
  in parcul eminescu nu este barul ala DOORS al familiei vedeta STAN, omul care a lasat fara apa calda un oras ca sa isi faca interesele proprii usor usor va dati seama cine este acest personaj si cum judeca, cum a fost el propulsat si facut vedeta peste noapte de o grupare de infractori
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.