Avere de fost ministru

Avere de fost ministru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liberalul Victor Paul Dobre a pierdut funcţiile la EximBank, Petrom şi Consiliul Economico-Social, care, în 2008, i-au adus un venit de 251.038 de lei *

Declaraţia de interese a deputatului PNL Victor Paul Dobre s-a mai subţiat. Liberalul Dobre a rămas asociat la două societăţi din Galaţi, SC Codis SRL şi Matei 2002 SRL, unde are acţiuni sau părţi sociale în valoare totală de 23.240 de lei, şi este în continuare implicat în programul de privatizare în masă al societăţii Contec SA Tecuci. Dobre îşi continuă activitate de membru în Colegiul Camerei de Comerţ Galaţi.

A rămas însă, din februarie, fără celelalte răspunderi importante: membru în Consiliul de Supraveghere al SC Petrom SA, membru în Comitetul EximBank SA şi membru al Consiliului Economico-Social. Dobre este liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi şi membru în Biroul Permanent Central al PNL, pierzând funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.

Un deputat cu simţul proprietăţii

La capitolul imobiliare, Victor Paul Dobre a avut ce scrie în declaraţia de avere. Deputatul deţine două terenuri intravilane – unul de 1.080 mp în Galaţi şi unul de 41 mp, în indiviziune, în Bucureşti – şi două terenuri agricole moştenite, unul la Tecuci, unul la Drăgăneşti, fiecare de câte patru hectare. Deputatul are o casă de 373 mp în Galaţi, un apartament de 55 mp în Bucureşti şi un spaţiu de producţie de 79 mp în Galaţi.

Deputatul poate face naveta Bucureşti-Galaţi şi retur cu un BMW seria 1 fabricat în 2007. Mai nou, apare în declaraţia de avere şi un autoturism Skoda fabricat în 2005.

Tot ca noutate, declaraţia de avere a politicianului n-a mai rămas goală în dreptul secţiunii „bijuterii, tablouri, obiecte de artă”. Deputatul declară că are bijuterii, icoane şi tablouri în valoare de 6.100 de euro.

Bani şi indemnizaţii

Liberalul nu are niciun fel de datorii. Face însă economii la trei bănci, unde totalizează, în trei conturi curente 441.300 de lei.

De la Ministerul Administraţiei şi Internelor, fostul „ministru al necazurilor” a primit suma forfetară de 13.800 de lei şi indemnizaţia de 74.630 de lei. Ca deputat, Dobre a beneficiat în 2008 de o indemnizaţie de 3.416 de lei.

Indemnizaţiile primite de la Petrom, EximBank, Consiliul Economico-Social şi Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi i-au adus un venit total de 260.661 de lei. La aceste sume se adaugă şi dividendele de 5.145 de lei de la firma Codis, la care este asociat.

Citit 1162 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.