PROMISIUNI NEONORATE/ De doi ani se tot reabilitează o stradă din Galaţi, dar doar pe hârtie (FOTO)

PROMISIUNI NEONORATE/ De doi ani se tot reabilitează o stradă din Galaţi, dar doar pe hârtie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Asfaltarea, promisă de municipalitate în 2013 şi catalogată chiar de Primărie ca fiind „justificată”, a rămas la stadiul de intenţie * Pe stradă şi pe trotuarele aferente, în prezent, îţi rupi picioarele


Gălăţenii care locuiesc în cartierul I.C. Frimu, pe strada General Ioan Dragalina, răsuflau uşuraţi în urmă cu mai bine de doi ani. Strada şi trotuarele aferente, pline de gropi, fisuri, de asfalt măcinat de vreme, dar şi din cauza lipsei unor lucrări de reabilitare, urmau să fie reparate.

Într-o adresă transmisă Asociaţiei de proprietari nr. 282, pe data de 18.02.2013, reprezentanţii municipalităţii, din cadrul Serviciului Reparaţii Străzi, Siguranţa Circulaţiei şi Transport Urban, le comunicau locatarilor din zonă, care ceruseră Primăriei să repare artera, intens circulată, că „s-a constatat că solicitarea dumneavoastră se justifică”, astfel că „lucrarea este inclusă în programul pe anul 2013, urmând a fi executată în funcţie de fondurile alocate de la bugetul local”.

De atunci şi până în prezent, au trecut mai bine de doi ani, iar strada General Dragalina nu a văzut niciun strop de covor asfaltic. În anul 2014, conform preşedintelui Asociaţiei de proprietari nr. 282, Cătălin Zaharia, pe stradă au fost aplicate câteva plombe, care însă nu au rezistat mai mult de câteva luni. Dovadă că astăzi, după cum se poate vedea şi în fotografii, strada este plină de gropi. La fel şi trotuarele.

„Solicitarea am făcut-o întrucât atât covorul asfaltic destinat pietonilor este deteriorat, existând riscul ca oamenii să îşi rupă picioarele sau să se accidenteze, dar şi pentru că pe traseul auto, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia „Fără Rost” (Lidl) şi până în capătul străzii, sunt foarte multe găuri. Până aproape de Lidl, adică până la capătul străzii General Dragalina s-a asfaltat, dar nu s-a mai continuat. S-au oprit acolo lucrările. Am aşteptat aproape un an de zile, iar în luna noiembrie a anului 2013 am revenit cu o nouă adresă (…) În octombrie 2014, am avut chiar o întâlnire cu domnul director de atunci şi i-am prezentat situaţia. Mi-a promis că la începutul anului 2015 sigur va fi cuprinsă în programul de reparaţii şi reabilitări”, ne-a spus Cătălin Zaharia. Preşedintele Asociaţiei de proprietari s-a declarat dezamăgit de faptul că există zone în care se lucrează, în prezent, dar care în opinia sa nu necesită reparaţii urgente. Bărbatul ne-a oferit spre exemplu strada Crinului, din cartierul Micro 14. „Văd că în oraş se tot lucrează. Am trecut, de exemplu, pe strada Crinului din Micro 14. Am constatat că acolo bordurile erau foarte bune, trotuarul era bun, dar bordurile se schimbau. Sparge bordură bună pentru a o înlocui cu altceva. Noi ne zbatem de doi ani de zile, dar de fapt ei intervin acolo unde nu sunt probleme”, ne-a spus Cătălin Zaharia.

Încă un an de amânări

Contactat telefonic, directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ne-a spus că serviciul pe care îl conduce execută lucrări de reparaţii în funcţie de solicitările venite din partea Primăriei, şi că acestea stau de fapt la baza programului săptămânal de reparaţii şi intervenţii. „În momentul în care ni se va da undă verde, vom interveni şi în zona respectivă”, ne-a spus directorul Ecosal.

Municipalitatea anunţă, în schimb, că nici în acest an strada nu va fi reabilitată. În ciuda promisiunilor, conform reprezentanţilor Primăriei, o reabilitare a arterei nu a fost prevăzută nici în programul de reparaţii al anului 2015.

„Sunt proiecte de investiţii ce trebuie finalizate, iar după ce le terminăm, vom demara altele”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 3022 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.