Planul de mobilitate urbană, APROBAT fără proiecte de investiţii. Se aşteaptă avizul de mediu

Planul de mobilitate urbană, APROBAT fără proiecte de investiţii. Se aşteaptă avizul de mediu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Planul de Mobilitate Urbană, care trasează o strategie de dezvoltare a transportului urban şi fără de care municipalitatea nu poate aplica fonduri UE pentru perioada 2014 – 2020, a fost aprobat de către consilierii locali, săptămâna trecută, dar fără a se specifica şi care sunt proiectele de investiţie prioritare.

Abia după ce planul a fost aprobat, consilierul independent Mihai Alin a atras atenţia că anexa unde ar fi trebuit să se regăsească investiţiile este goală. „Cred că este unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi. L-am parcurs sumar şi am o problemă. Anexa 4 – „Proiecte propuse” este goală şi aş dori ca cineva din departamentul de specialitate al Primăriei să sintetizeze toate propunerile făcute de societatea care a întocmit acest proiect. Acum nu le avem. Am vrea să le vedem şi noi”, a intervenit consilierul Mihai Alin.

Planul de mobilitate prevede dezvoltarea unui sistem de transport rentabil accesibil tuturor, îmbunătăţirea siguranţei de transport şi reducerea numărului de accidente, reducerea poluării, dezvoltarea mijloacelor non-motorizate.

Propriu-zis, studiul recomandă rezolvarea următoarelor probleme: insuficienţa locurilor de parcare, lipsa pistelor pentru biciclişti, starea proastă a trotuarelor şi a carosabilului, dimensiunea căilor de rulare, traficul aglomerat pe principalele artere.

Luni, planul a fost depus de către Primărie la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru obţinerea avizului de mediu. Documentul poate fi studiat de către cetăţeni ori la sediul Primăriei, ori la sediul APM, unde se pot face şi observaţii scrise timp de 15 zile. Studiul ,,Reabilitarea transportului public urban în Galaţi – Plan de Mobilitate Urbană Durabilă” a fost realizat de către Eptisa, cu finanţarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Citit 2746 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2015 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.