Gălăţenii nu s-au înghesuit la abonamente pentru parcările cu plată

Gălăţenii nu s-au înghesuit la abonamente pentru parcările cu plată
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La mai bine de o lună de când s-a dat liber la abonamentele în parcările publice cu plată din Galaţi, potrivit informaţiilor furnizate de societatea Gospodărire Urbană, au fost încheiate doar şapte abonamente. Proiectul abonamentelor în parcările cu plată a devenit funcţional la începutul lunii iulie, după ce, în iunie, a fost aprobat în Consiliul Local.

Abonamentul lunar pe autovehicul pentru persoane fizice este de 95 de lei pe lună, cel semestrial (şase luni) este de 540 de lei, iar cel anual costă 1.025 de lei. Persoanele juridice îşi pot face abonamente pe o lună contra sumei de 139 de lei, pe şase luni contra sumei de 790 de lei, sau pe un an contra sumei de 1.500 de lei. Pensionarii peste 65 ani, veteranii de război, revoluţionarii atestaţi în condiţiile legii şi studenţii care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior la zi beneficiază de o reducere de 50 la sută din valoarea abonamentului pentru persoane fizice.

Abonamentul pentru parcările cu plată îl scuteşte pe proprietarul autovehiculului de la plata biletului de parcare, în valoare de 1,50 de lei pe oră, la fiecare staţionare prelungită. Posesorii de abonament pot parca liber în orice parcare cu plată din Galaţi, dar nu se asigură şi un anumit loc de parcare.

Toţi şoferii care nu au afişat biletul, tichetul, permisul sau abonamentul de parcare valabil în parcările publice cu plată la bordul maşinii, dar nici nu au efectuat o plată prin SMS pentru staţionare sau au parcat pe locul de parcare, închiriat prin contract, al altei persoane, se pot trezi cu roata blocată. Pentru deblocarea roţilor, şoferul trebuie să achite 110 lei (cu tot cu TVA) dacă acest lucru se realizează de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8,00 - 22,00, şi 152 de lei, dacă deblocarea se cere în afara programului.

Citit 3471 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2015 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.