TERMOFICARE CU SUSPANS - Zeci de mii de gălăţeni aşteaptă să afle dacă se vor putea ÎNCĂLZI LA IARNĂ

TERMOFICARE CU SUSPANS - Zeci de mii de gălăţeni aşteaptă să afle dacă se vor putea ÎNCĂLZI LA IARNĂ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nu mai puţin de 3.124 de scări de bloc din municipiul Galaţi, care însumează peste 49.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare, conform statisticilor Calorgal, încă mai aşteaptă o veste bună din partea autorităţilor pentru această iarnă. Până la începutul acestei săptămâni, 479 de asociaţii de proprietari din oraş, care au în componenţă 3.124 de scări de bloc (din totalul de 4.131 dependente de sistemul centralizat) au semnat contractele cu noua societate de termoficare a Galaţiului.

Conform statisticilor Calorgal preluate de la falimentata Apaterm (neactualizate la acest moment), cele 479 de asociaţii au în componenţă 71.558 de apartamente, dintre care 49.004 de locuinţe sunt dependente de sistemul centralizat. Dintre acestea, însă, 12.251 de apartamente sunt nelocuite, astfel că, pe hârtie, consumatorii din 36.753 de locuinţe racordate la reţeaua publică de termoficare aşteaptă asigurări din partea autorităţilor că nu vor îndura frigul în propriile case în această iarnă.

Reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură ne-au declarat că, la începutul lunii octombrie, va demara încărcarea cu apă a reţelei de căldură, proces care face parte din ciclul pregătirilor pentru distribuţia de căldură. „Calorgal este capabilă să furnizeze căldură asociaţiilor cu care are contracte încheiate, cu condiţia să fie şi plătită”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal. Din păcate, până la acest moment, nici reprezentanţii Primăriei, Electrocentrale, dar nici cei ai Calorgal nu au anunţat oficial că în sezonul rece 2015-2016 va fi furnizat acest serviciu.

Citit 4595 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.