Licitaţie de 5,5 milioane de lei, pentru STRADA TRAIAN. Ce s-a executat şi ce urmează

Licitaţie de 5,5 milioane de lei, pentru STRADA TRAIAN. Ce s-a executat şi ce urmează
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

* Singurul finalizat în totalitate, atât la nivel de reţele subterane, cât şi la nivel de infrastructură rutieră este tronsonul cuprins între strada Basarabiei şi strada Eroilor * Porţiunea dintre strada Rizer şi strada Basarabiei este afectată de tasare şi are nevoie de lucrări de stabilizare a solului


Primăria municipiului Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract în valoare de 5.553.029 de lei, fonduri bugetare, pentru modernizarea străzii Traian, între Metro şi strada Brăilei, vizat fiind tronsonul cuprins între străzile Basarabiei şi Rizer. Ştiind că pe acest tronson au fost deja executate lucrări, am cerut Primăriei municipiului Galaţi să ne explice stadiul de execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare pe strada Traian. Iată ce s-a realizat până acum şi ce urmează.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pe tronsonul Metro - strada Dumbrava Roşie, au fost finalizate lucrările la reţelele subterane de apă şi canalizare şi, după ce se montează bordurile, se va trece la execuţia trotuarelor. Reamintim că, pe această porţiune, lucrările la reţele de apă potabilă şi canalizare au fost câştigate, la licitaţie, de firma Rovis Lider, cu o ofertă de 1.053.438 de lei.

La breteaua strada Al. Măcelaru - bulevardul George Coşbuc au fost finalizate lucrările la linia de tramvai în zona intrare/ieşire din depoul de tramvaie şi se lucrează la şina de tramvai. Pe zona strada Alexandru Măcelaru - strada Rizer a arterei, Primăria spune că au fost finalizate lucrările la reţelele subterane de apă şi canalizare. După cum v-am mai informat, pe segmentul cuprins între strada Dumbrava Roşie şi Parcul Rizer, inclusiv pe strada Al. Măcelaru, lucrările au fost atribuite firmei Constructa Mecanique, care a propus o ofertă de 3.195.512 de lei.

Zonă cu probleme

În ceea ce priveşte porţiunea strada Rizer - strada Basarabiei, Primăria a precizat că au fost finalizate lucrările la reţelele subterane de apă şi canalizare. Numai că, „pe durata lucrărilor la reţelele subterane, s-a constatat că zona este afectată de tasare. A fost făcut un studiu geo, care a arătat că, înaintea reabilitării infrastructurii rutiere a tronsonului respectiv, trebuie executate lucrări de stabilizare a solului”, a explicat municipalitatea. Aşa că pe 25 septembrie 2015 este programată licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a tronsonului.

Tronson finalizat

Singurul finalizat în totalitate, atât la nivel de reţele subterane, cât şi la nivel de infrastructură rutieră este tronsonul cuprins între strada Basarabiei şi strada Eroilor.

În ceea ce priveşte porţiunea strada Eroilor - strada Tecuci, Primăria a punctat că au fost finalizate lucrările la reţelele subterane de apă şi canalizare şi promite că până pe 25 septembrie vor fi finalizate lucrările la infrastructura rutieră (carosabil, trotuare, etc.). Reamintim că lucrările la reţele pe segmentul Parcul Rizer - strada Tecuci au fost câştigate de Lemacons SRL, cu o ofertă de 1.799.428 de lei.

De asfaltarea întregii artere Traian se va ocupa SC Mari Vila Com SRL, care a câştigat lucrarea cu o ofertă de 29.768.024 de lei.

Ultimul tronson al străzii Traian, cuprins între strada Tecuci - strada Brăilei este obiectiv de investiţii diferit şi se află în derulare etapa exproprierilor, în vederea lărgirii carosabilului la patru benzi, după ce s-a atribuit proiectarea obiectivului de investiţii.

Foto Marius Negri

Citit 3470 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.