Noul director de la GOSPODĂRIRE URBANĂ cere audit

Noul director de la GOSPODĂRIRE URBANĂ cere audit
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* "Un manager raţional nu poate înţelege de ce societatea a ajuns în această situaţie. Dacă cineva a făcut ceva, trebuie să răspundă", ne-a declarat Viorel Popa, directorul societăţii


Activitatea din ultimii ani a societăţii Gospodărire Urbană, aflată în subordinea Consiliului Local, va fi luată la bani mărunţi de experţi. Viorel Stelian Popa, noul director al societăţii, se pregăteşte să comande un audit extern, pentru a vedea care sunt cauzele ce au dus la decăderea companiei, precum şi ce „moştenire” i-a fost lăsată de către fostul director, Eduard Grosu, susţinut în funcţie de PC timp de opt ani.

Directorul Gospodărire Urbană va supune Consiliului de Administraţie al societăţii, în şedinţa de marţi, această propunere. De altfel, cererea privind comandarea unui audit a fost introdusă deja pe ordinea de zi a întrunirii.

"Oricine vrea să ştie ce ia în primire. Am preluat conducerea acestei societăţi şi vreau să ştiu cu ce mă confrunt. Am găsit o societate care trebuie resuscitată. Niciun manager raţional nu înţelege de ce societatea a ajuns în această situaţie. Dacă cineva a făcut ceva, trebuie să răspundă. Eu voi propune acest audit şi, probabil, se va face licitaţie, în funcţie de costurile la care se ridică. Sper ca în circa o lună de zile să îl avem finalizat, însă depinde şi de cum va decurge procedura, de mai mulţi factori. După ce vom avea un auditor, vom putea spune cât timp va dura", ne-a declarat Viorel Stelian Popa.

Întrebat cum va proceda, în cazul în care membrii Consiliului de Administraţie îi vor respinge propunerea, directorul Gospodărire Urbană ne-a declarat: "Am venit să fac treabă, să punem societatea pe picioare. Politica nu mă interesează, nu am vreun interes politic şi nici vreo datorie faţă de cineva. Ar trebui să fie şi în interesul Consiliului de Administraţie".

Reamintim că Viorel Stelian Popa a fost director adjunct al AdministraţieiCimitirelor din Primăria Capitalei, „asistent consilier” la cabinetul ministrului Adriean Videanu, dar şi director adjunct în cadrul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Foto Anca Melinte

În foto - noul director al Gospodărire Urbană, alături de directorul economic al societăţii, Tinca Podaru, la şedinţa Consiliului Local de miercuri, 30 septembrie

Citit 4017 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.