FOTO/ Contraste în Micro 20: Un LOC DE JOACĂ e gata, celălalt, înconjurat de MIZERIE
Foto: Foto: Anca Melinte

FOTO/ Contraste în Micro 20: Un LOC DE JOACĂ e gata, celălalt, înconjurat de MIZERIE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ansambluri de joacă şi de sport nou-nouţe şi un teren de baschet, cu suprafaţă antitraumă, înconjurate de gunoaie amestecate cu resturi de construcţie, un garaj parţial demolat şi nişte pubele zăbrelite, care răspândesc mirosuri grele... Peste un rând de blocuri, un loc de joacă nou nouţ, dedicat celor mici este gata şi chiar a fost luat în stăpânire de copii şi de părinţi. Acest peisaj al contrastelor se află în Micro 20, în faţa Restaurantului „Doi cocoşi” şi ne-a fost sesizat chiar de către locatarii zonei: „Veniţi să vedeţi dacă au terminat parcul de făcut, că aşa spuneau, că-l vor termina până la sfârşitul lunii septembrie, dacă nu chiar mai devreme”.

Un ochi plânge, unul râde

Aşa simţi când ajungi în zona aferentă blocurilor E1, D1, A6 unde, potrivit proiectului, trebuie amenajat un spaţiu de joacă şi sport pentru adolescenţi şi tineri. Pe o zonă prevăzută cu covor de tartan au fost instalate un echipament rotativ, stâlpi de escaladă şi alte instalaţii de joacă şi sport. Un teren cu panouri de baschet şi suprafaţă antitraumă, îngrădit, pare să fie gata pentru eventualii jucători. Lipit de el, se află un alt teren, pe care au fost instalate panouri duble de baschet şi un foişor, dar nu a fost încă turnat tartanul. Însă nici cei mai împătimiţi sportivi n-ar putea să-l folosească. Şi nu pentru că e înconjurat de resturi ale garajelor demolate, amestecate cu gunoaiele aruncate de locatarii zonei. Ci pentru că lipit de el este un punct de colectare gunoi, care ar fi trebuit relocat, dar a rămas tot acolo şi răspândeşte mirosuri grele. La fel de adevărat este că nici nu au fost amenajate alei de acces la spaţiul de distracţie pentru tineri, iar pământul e răscolit de lucrări. Paradoxal, deşi aici trebuia demolate 40 de garaje, unul singur se încăpăţânează să stea în picioare, în ciuda faptului că nu mai are uşi.

Cei mici sunt mai norocoşi

Tot în Micro 20, dar în zona aferentă blocurilor E1, D1, J3, locul de joacă destinat celor mici este gata. Au fost deja instalate leagăne de diferite tipuri, echipamente şi ansambluri de joacă, o cutiuţă muzicală, evident pe o suprafaţă antitraumă. Părinţii şi bunicii sunt mulţumiţi mai ales că până acum cei mici nu aveau unde să se joace: „Chiar aveam nevoie de un loc de joacă. Păcat că seara se umple de câinii care, ziua, dorm pe sub maşini. Ne-am dori să fie păzit, pentru că se găsesc tot felul de golani care încearcă să strice tot ceea ce s-a făcut frumos şi civilizat aici”.

Ce spune Primăria

Potrivit Primăriei Galaţi, proiectul privind reabilitarea urbană din Micro 20, aferent blocurilor D1/E1/A6, se derulează în mai multe etape. În prima etapă, vor fi finalizate locul de joacă pentru copii şi terenul de sport multifuncţional. Termenul de finalizare este 15 octombrie 2015.
În a doua etapă, spune Primăria, se vor executa lucrări de amenajare a unor locuri de parcare, de reabilitare a trotuarelor şi aleilor dintre blocuri, etc. Se va stabili tema de proiectare şi apoi vor fi iniţiate procedurile de atribuire a proiectării şi execuţiei lucrărilor. Termenul de finalizare va putea fi stabilit la finalizarea procedurilor de licitaţie.
Trebuie spus că acest miniparc de cartier face parte din primul lot de zece locuri de joacă pe care le va realiza Asocierea SC Lemacons SRL, SC Ischia SRL şi SC Servland SRL, investiţie în valoare totală de 3,7 milioane de lei, la care proiectul a fost elaborat de SC Ecoarch SRL.

Citit 4289 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2015 01:11

15 comentarii

 • postat de stare de troglodeala
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 17:11
  82.78.254.***
  ce e drept daca dumitru nicolae investea banii in proiecte de eficientizarea sistemului termic, stan investeste banii in bancute si prostii topogane si borduri colorate e omul care sacrifica tot pentru imagine si reclama un personaj desprins din catavencu ceapartine sec. 19
  11
  1
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:36
  91.208.234.***
  Inca unul certat cu materia cenusie...
  Mi se rupe de voturile astea virtuale. Facem doar o statistica a IQ-ului.
  Problema e ca la anu', aceiasi postaci vor iesi si vor vota in functie de nr. de mici si de beri primite in ziua alegerilor!
  9
  4
  Raportează
 • postat de pentru celebrul robert popescu
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:24
  5.13.255.***
  da robert popescu , ai perfecta dreptate ! cretinatatea e la ea acasa si casa e a ta ! dupa gradul tau de inteligenta toata lumea ar trebui sa-ti dea tie dreptate ori de cate ori debitezi cate o idiotenie ? numai oamenii mici nu suporta si alte opinii ! iar pentru ca ai folosit cuvantul postac ,da-mi voie sa te informez ca tu esti unul din aceasta categorie ! acestia sunt oameni care postează păreri care, de fapt, nu sunt ale lor. păreri care sunt subordonate unor anumite interese, fie că este vorba de interese politice, fie că este vorba de interese ale unor companii ! iar tu ramane doar sa recunosti , in care categorie din cele mentionate te regasesti ! hai sa fii sanatos si sa auzim de bine !
  4
  11
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 14:46
  91.208.234.***
  Hai sa analizam gradul de inteligenta al postacilor. Pana acum nu am dat atentie la like-uri dislike-uri, dar totusi e ceva in neregula cu neuronii lor:
  Comentul de mai jos are 17 dislike-uri.
  "Acum e strict treaba primariei. Cei cu garajele le-au demolat, chioscurile le-au demolat. Acum e treaba primariei sa amenajeze locul. Mare minune sa mai faca ceva anul asta ca deja vin ploile.
  Iar locul de depozitat gunoiul e bine mersi langa locul de joaca. Cretinitatea la ea acasa."

  Deci exista 17 postaci care considera urmatoarele:
  - nu e treaba primariei sa amenajeze terenul eliberat de garaje;
  - spera ca o parcare sau orice altceva se poate amenaja intr-o luna maxim doua.
  - e absolut normal ca punctul de colectare a deseurilor sa fie langa locurile de joaca.

  Dati-i inainte baieti!
  Aveti si drept de vot?
  11
  4
  Raportează
 • postat de Laaura
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 12:56
  89.122.189.***
  Locuiesc in zona, am copil si pot sa spun ca e prima data dupa 1989 cand simt ca cineva a facut ceva pentru noi. Invit autoarea sa vina seara cand se intorc copiii de la scoala si sa vada ca asa neterminat cum e, locul de joaca este plin de copii de toate varstele veniti de la toate blocurile din zona si nu numai. E drept, ar trebui paznic pentru a-i impiedica pe proprietarii de caini sa transforme tartanul in loc pentru depozitat fecalele animalelor. Ar trebui paznic si pentru a-i sanctiona pe cei care sparg seminte pe tartan sau arunca gunoiul acolo. Pana la urma, Primaria face, dar nu ii si educa pe cetateni.
  2
  21
  Raportează
 • postat de intrebare
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 11:28
  79.116.103.***
  Cat de ipocrit trebuie sa fii ,sa zici ca nu sa schimbat nimic in bine in mandatul lui Stan ? Sau cat de mare trebuie sa ai interesul ca sa ascunzi lucrurile bune cu scopul de ati facilita propriile interese ?
  4
  21
  Raportează
 • postat de propaganda unui fumdas
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 11:03
  82.137.15.***
  Tind sa cred ca autoarea articolului il idolizeaza pe acest marius stan sau poate exista legaturi de rudenie intre stan si melinte dar din pacate vede toate prostiile unei administratii ca pe mari realizari sau poate afaceri de familie
  Doamna melinte ati observat ca toate strazile din galati sunt pline de gauri va centura e in valuri ca somajul a atins cote alarmante?
  15
  2
  Raportează
 • postat de Hai să ne jucăm!
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 10:36
  82.78.154.***
  Hai să-l criticăm pe Stan! Mai în joacă , mai în serios. Şi când este de vină , dar mai ales atunci când schimbă, în bine, ceva.
  Vin alegerile şi poate, poate, va fi un alt primar. Al nostru. Să fie chiar autorul articolului, de ce nu?
  Da, se fac locuri de joacă. E foarte bine, bravo primarului! În Micro 20, unu-i gata, altul nu. Dar o să fie gata când se rezolvă problemele birocratice. Aşa...Şi?
  9
  9
  Raportează
 • postat de om al muncii
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 09:17
  5.13.168.***
  Eu zic sa va bucurati ,ca dupa o amorteala de atatia zeci de ani in care nici nu aveati ce comenta deoarece nu se prea facea nimic in Galati , acum exista subiecte si contraziceri pe teme la care acum 4-5 ani nici nu visati .Lucrurile se misca si chiar daca se misca greu( aici motivele sunt diverse si multe ) , acest lucru e pozitiv si se va vedea in cativa ani .
  8
  23
  Raportează
 • postat de gicuta contra
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 08:48
  93.122.132.***
  Mai CT,ce treaba au garajele, cu faptul ca treaba s-a facut si pe invers si pe jumatate prost? Intrebarea este alta(sau sunt multe altele): Primaria asta, nu are un corp de control, care sa se uite pe o plansa, sa masoare si sa dea o semnatura pentru care sa raspunda cu postul-cu capul-? Iar daca ne uitam in urma, Viata libera a fost "cap de afis" in daramarea garajelor din M19.Si chiar asa: pana acum din cele 7000 de garaje, cate au fost in total daramate? S-a tinu tov.Stan de promisiune, sau totul , la (a)nul!
  16
  1
  Raportează
 • postat de mihai
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 08:45
  5.13.224.***
  Cum ati asteptat 25 de ani sa apara cineva cu sange in vene sa aiba tupeu sa darame mizeriile de pe spatiul public si sa faca parcari si locuri de joaca cum ar fi trebuit sa avem de mult in orasul asta , mai asteptati putin .Oricum tin sa mentionez ca V.L. deja a facut un pas in fata si a inceput pe langa lucrurile rele care tot le scoate in evidenta sa mai arate si cate ceva din cele bune care apar prin orasul asta . Mai incercati si prin alte cartiere sa vedeti ca mai gasiti lucruri frumoase facute de actualul primar .
  7
  25
  Raportează
 • postat de G-Man
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 08:38
  5.2.209.***
  "În a doua etapă, spune Primăria, se vor executa lucrări de amenajare a unor locuri de parcare, de reabilitare a trotuarelor şi aleilor dintre blocuri, etc. Se va stabili tema de proiectare şi apoi vor fi iniţiate procedurile de atribuire a proiectării şi execuţiei lucrărilor. Termenul de finalizare va putea fi stabilit la finalizarea procedurilor de licitaţie."
  Pana acum licitatiile trebuiau facute si lucrarile atribuite iar in paralel cu parcul se lucra si la parcati, trotuare banci si altele ca sunt al naibii de multe de facut ,,, incompetentilor! Vde-v-as la DNA!
  18
  7
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 07:46
  5.13.183.***
  Si ca treaba sa fie facuta bine faceți o poza dupa o ploaie mai seriasa sa vedeti ce frumos băltește apa pe platforma mare betonata.
  In loc sa o toarne cu partea convexa in sus, au turnat-o cu convexa in jos si concava in sus.
  Forza Doreii!
  18
  7
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 07:44
  5.13.183.***
  Nu mai bate toaca aiurea cu garajele.
  Acum e strict treaba primariei. Cei cu garajele le-au demolat, chioscurile le-au demolat. Acum e treaba primariei sa amenajeze locul. Mare minune sa mai faca ceva anul asta ca deja vin ploile.
  Iar locul de depozitat gunoiul e bine mersi langa locul de joaca. Cretinitatea la ea acasa.
  22
  7
  Raportează
 • postat de CT
  Miercuri, 07 Octombrie 2015 06:39
  5.13.217.***
  Cand erau "jegurile" de garaje nu mai făceați articole cu diferența între cartierele din Galați si restul lumii civilizate! Proprietarii de garaje probabil cheamă VLG ca sa arate ei ca este rău ca li s-au demolat coșmeliile! Aveți un pic de răbdare....Jos garajele!!!
  6
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.