(GALERIE FOTO) Ce vor să DEMOLEZE arhitecţii în CARTIERUL DUNĂREA
Foto: Foto-arhivă, colaj "Viaţa liberă"

(GALERIE FOTO) Ce vor să DEMOLEZE arhitecţii în CARTIERUL DUNĂREA
Evaluaţi acest articol
(50 voturi)


* Deşi zeci de gălăţeni s-au opus demolării garajelor şi spaţiilor comerciale care sufocă zone pietonale, planurile arhitecţilor au devenit lege * Planul aprobat de aleşi prevede "desfiinţarea construcţiilor provizorii sau parazitare (inclusiv a garajelor) şi crearea unei ambianţe urbane atrăgătoare"


Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de restructurare urbană a cartierului Dunărea a stârnit numeroase nemulţumiri şi critici în vara şi toamna trecută, când s-a aflat în dezbatere publică. Motivul? Arhitecţii propuneau demolarea tuturor construcţiilor provizorii şi parazitare. Planurile lor au devenit lege locală, pentru că, la şedinţa trecută, consilierii locali au aprobat PUZ-ul de restructurare urbană. Acesta vizează microraioanele 18, 19, 20, 21, precum şi o parte din Micro 17 (ansamblurile de blocuri din partea învecinată cu Micro 18 şi o zonă de locuinţe individuale, mărginită de străzile Jiului, Oltului şi Iasomiei).

Regulamentul local de urbanism cuprins în hotărâre prevede negru pe alb: "Toate terenurile proprietate publică sau privată a municipiului Galaţi din limita PUZ Restructurare Urbană Cartierele Micro 18, 19, 20, 21, ocupate de construcţiile de garaje, constituie zone destinate restructurării urbane. În funcţie de resursele publice disponibile, garajele vor fi desfiinţate, urmând ca terenurile să fie ocupate de parcaje la sol destinate zonelor rezidenţiale sau de alte funcţiuni complementare, conform necesităţilor oraşului". Mai mult, planul de măsuri stabilit de arhitecţi prevede "desfiinţarea construcţiilor provizorii sau parazitare (inclusiv a garajelor) şi crearea unei ambianţe urbane atrăgătoare şi a unui peisaj contemporan".

Desfiinţarea garajelor, "inoportună"

Planul urbanistic votat cuprinde şi observaţiile primite de la cetăţeni în cadrul consultării publice. În majoritate, zecile de mesaje primite au vizat inoportunitatea desfiinţării garajelor şi a amenajării de noi parcaje. Ba chiar s-a propus "construirea unitară a două mari complexe de garaje unitare".

Arhitecţii au explicat că necesitatea desfiinţării garajelor este dictată, în primul rând, de deficitul de peste 8.000 de locuri pentru parcare, în condiţiile în care în zonă sunt peste 1.300 de garaje şi 12.819 autoturisme. Au argumentat că acest deficit a condus la degradarea spaţiilor plantate, multe dintre autovehicule fiind parcate pe zone verzi sau pe platforme de beton amenajate spontan. Au precizat că suprafaţa ocupată de garaje poate asigura un număr mult mai mare de locuri de parcare, mai ales că multe dintre garaje sunt utilizate în alte scopuri decât cele pentru care au fost autorizate, maşinile ocupând adesea tot spaţiul public. Şi au oferit un model aplicat la Mâcon, în Franţa, cu parcaje la sol şi cu plantaţii de talie înaltă, care asigură zone de umbră pentru autovehicule şi pietoni precum şi o imagine urbană de calitate.

PUZ-ul prevede "desfiinţarea garajelor şi reamenajarea spaţiilor ocupate de acestea cu: parcaje rezidenţiale la sol, spaţii verzi, echipamente şi dotări publice, galerii comerciale şi de servicii".

"Nu demolăm, modernizăm"

Mulţi gălăţeni şi-au exprimat dezacordul faţă de desfiinţarea spatiilor comerciale amplasate în construcţii provizorii. Au admis, cu jumătate de gură, că e necesară modernizarea acestor spaţii, însă fără a se desfiinţa construcţiile existente sau a se întrerupe activitatea comercială pe o perioadă îndelungată. De pildă, zece dintre cetăţeni s-au opus desfiinţării spaţiilor comerciale amplasate în construcţii provizorii în zona Şcolii nr. 22.

Arhitecţii au explicat că necesitatea reamenajării spaţiului în apropierea Şcolii nr. 22 este dictată de numeroase considerente. În primul rând, de faptul că aglomerarea construcţiilor provizorii (chioşcuri şi tarabe amplasate necontrolat în faţa şcolii, pe trotuare, în spaţii plantate, alipite altor construcţii) depreciază imaginea instituţiei de învăţământ, creează un spaţiu urban insalubru şi nesigur pentru elevi şi blochează accesul auto şi pietonal. Şi nu cred în modernizarea construcţiilor existente. "Vis-a-vis de Şcoala nr. 22, s-a optat pentru păstrarea a două zone care să asigure continuarea activităţii comerciale, s-a prevăzut o nouă configuraţie, care să faciliteze circulaţia pietonală şi să deschidă accesul către spaţiul plantat. PUZ propune desfiinţarea construcţiilor provizorii din zona Şcolii nr. 22 şi compensarea acestora pe Aleea Comerţului".

Galerii comerciale

Printre măsurile propuse în plan se numără şi "desfiinţarea comerţului cu produse alimentare şi nealimentare de primă necesitate în construcţii de tip chioşc, concomitent cu rezervarea unor terenuri pentru reamplasarea acestor activităţi în condiţii optime şi la distanţe adecvate, pentru a fi accesibile locuitorilor. Construirea se va realiza numai pe baza unor proiecte tipizate şi modulare (galerii comerciale) avizate şi puse la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi. Chioşcurile vor fi permise exclusiv pentru comerţul cu ziare, reviste şi flori", se arată în PUZ-ul aprobat.

Ce urmează? Ţiglina II

Arhitectul şef al Galaţiului, Teodora Voicilă, a declarat că acest PUZ face parte dintr-o suită de planuri urbanistice. "Prin acestea se urmăreşte detalierea reglementărilor din Planul Urbanistic General, pe anumite zone, acolo unde am considerat că este cazul să intervenim. Planul a fost iniţiat de către dl primar şi face parte din categoria de proiecte care vizează asanarea unor zone şi refacerea domeniului public, însemnând dotări, echipamente, spaţii verzi, parcări, după caz, în cartierele cu densitate mare de locuire. Prin acest plan, încercăm să răspundem necesităţilor locuitorilor acestor zone, să îndeplinim cerinţele pe care aceştia le au pentru creşterea confortului de locuire. PUZ a avut mai multe obiective, printre care: restructurarea circulaţiei pietonale şi carosabile, refacerea spaţiilor verzi, asanarea acelor zone unde sunt construcţii provizorii improprii desfăşurării unor activităţi, crearea unui cadru pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ în construcţii cu caracter provizoriu şi impunerea unor reglementări privind construirea în acest spaţiu", a declarat arhitectul şef.

În prezent, sunt în elaborare încă cinci planuri urbanistice, iar primul care urmează a fi supus dezbaterii publice şi aprobării este planul de restructurare urbană a cartierului Ţiglina II.

De ce-a fost ales cartierul Dunărea

Principalul motiv pentru care cartierul Dunărea a fost ales pentru reabilitare urbană este acela că are peste 70.000 de locuitori, aproape o treime din populaţia oraşului locuind aici, densitatea fiind de 15 ori mai mare decât în celelalte zone. Dezvoltarea lui, după Revoluţie, s-a făcut fără plan de urbanism sau respectarea celor mai elementare norme de arhitectură şi de bun gust.

Cât a costat şi cine l-a realizat

Planul zonal de restructurare urbană a cartierului Dunărea (Micro 18, 19, 20, 21 şi parţial 17) a fost realizat de firma bucureşteană SC Quattro Design SRL. Aceasta a câştigat licitaţia organizată de Primărie, cu o ofertă de 318.000 de lei. Din echipa de specialişti au făcut parte: arhitecţii Alexandrina Retegan şi Toader Popescu şi urbaniştii Alina Marinescu şi Ramona Ungureanu.

Foto Marius Negri

Citit 9834 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 01:48

42 comentarii

 • postat de mariana
  Vineri, 30 Octombrie 2015 09:45
  89.137.136.***
  Trebuie sa recunoastem ca Galati-ul a fost mutilat dupa 1989 prin constructiile de tot felul amplasate / atasate pe oriunde : garaje, chioscuri, constructii cu diferite destinatii etc., ridicate cu aprobarea fostilor primari (Eugen Durbaca, in special, Dumitru Nicolaie). Respectivele anomalii trebuie inlaturate cat mai repede posibil prin implicarea tuturor specialistilor / autoritatilor din Galati: demolarea garajelor care incomodeaza, a chioscurilor inutile, anveloparea uniforma a tuturor blocurilor, crearea de spatii verzi, parcuri, crearea unui comert civilizat. Construirea unui pod peste Dunare, a unui aeroport, a unei infrastructuri rutiere, a unui oras civilizat vor atrage , cu siguranta, investitori. Cei care au venit pana acum au fost nevoiti sa se retraga, nu au gasit climatul necesar pentru afaceri, nu prea au avut cu cine sa discute. Dimpotriva ! Pretextul ca prin distrugerea chioscurilor si a altor constructii s-ar desfiinta multe locuri de munca nu este unul solid. Orasul asta are nevoie si de alte categorii profesionale, nu numai de vanzatori! In ceea ce priveste PIATA din Micro 19 si complexul aferent , pe aceasta amenajati-o, curatati-o de chioscuri inutile, garaje, carciumi , vanzatori murdari de carti si de alte vechituri, betivi , caini ! . Proprietarii de chioscuri sa isi cumpere spatii in fostul complex, astefl incat sa se creeze loc si sa poata fi extinse intrarile si iesirile din piata !
  0
  10
  Raportează
 • postat de tico
  Duminică, 18 Octombrie 2015 20:16
  82.76.9.***
  Degeaba latra unii aiurea dar tot astia care latra se lauda cum este in afara, fara garaje, cu parcari si cu infrastructura ca lumea. Cand vin in Romania li se schimba perceptia cu 180 de grade. Pai e frumos!!! Adica, romanul mitocan e genul ala de om, gen caine, care ii place cum arata casa vecinilor din occident, dar cand vine la el acasa, e bine sa fie tiganie. Un om mai mojic ca romanul nu ai sa vezi, cu cateva exceptii, bineinteles.
  Apropo, domn primar, in micro 39 cand veniti sa demolati garajele ????In acest cartier, in zona pietii Aeroport e jale, nu ai loc sa respiri, pietarii folosesc dubele pe post de magazin de desfacere etc. Pai e frumos asa? In ritmul asta ne trebuie 100 de ani ca sa fim si noi o natie cum trebuie.
  4
  25
  Raportează
 • postat de adi
  Duminică, 18 Octombrie 2015 16:24
  78.97.254.***
  Cei care le plang de mila garajistilor si lanturilor de cociabe numite ”buticuri le recomand sa-si scoata nasul din fund si sa vada unde mai exista asemenea mizerii, poate în Ucraina. Manelistii, cocalarii cu bemveu, marlanii in trening în mall, taranii care caxonează mai des dacat semnalizează, pitipoancele cu jeep care fac bilute la semafor, sunt din pacate imaginea Galatiului, nou sau vechi. Acum cand scriu, deasupra lucrează de zor unul cu bormasina, are deja vreo 3 ore. Credeti că ne facem usor bine? La cata nesimtire e in orasul asta nici 25 de ani de aici nu ne sunt de ajuns.
  4
  36
  Raportează
 • postat de jos mafia
  Duminică, 18 Octombrie 2015 14:33
  89.137.230.***
  Marius Stan a luat spaga de la supermarketuri ca sa demoleze chioscurile? A luat spaga de la firmele de constructii pentru amenajarea de parcari, parcuri ? Nu cred. Doar DNA poate spune asta dar nu cel de la Galati.
  32
  8
  Raportează
 • postat de Cristi
  Duminică, 18 Octombrie 2015 13:07
  79.116.104.***
  La Ireg nu s a vazut nici o miscare cu garajele
  4
  31
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Duminică, 18 Octombrie 2015 09:08
  80.20.133.***
  Deși și acestea sunt necesare...

  Când trecem la fapte mai mari ??


  Știre / fapt :

  Un nou terminal de 3.600 de metri patrati a fost inaugurat, sambata, la Aeroportul Iasi, dupa o investitie de 11 milioane de euro, conducerea aeroportului spunand ca din decembrie va fi introdusa o noua cursa, spre Istanbul, pe langa cele anuntate deja spre Bucuresti, Paris, Londra, Roma si Munchen, informeaza Mediafax.

  La evenimentul desfasurat, sambata, pe aeroportul iesean, au participat cateva sute de persoane, intre care oficialitati locale si judetene, parlamentari, sefi de institutii, dar si localnici.

  Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, a tinut o scurta slujba, el precizand apoi ca aeroportul iesean va putea fi utilizat si de cetateni din Republica Moldova.

  Presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului din Iasi, Marius Bodea, a anuntat ca, incepand din 9 decembrie, va fi introdusa o noua cursa pe aeroportul iesean, catre Istanbul, care va fi operata de Tarom.

  Noul terminal, al treilea, are o suprafata de aproximativ 3.600 de metri patrati, are sase birouri check-in si va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora. Celelalte doua terminale vor fi, la randul lor, functionale, acestea fiind insa de mai mici dimensiuni.

  Conducerea Aeroportului din Iasi sustine ca noul terminal va deveni complet operational in 25 octombrie, cand vor fi introduse cele cinci curse anuntate catre Bucuresti, Paris, Londra si Roma, toate operate de Blue Air, si Munchen, operata de Tarom.

  Lucrarile la noul terminal au inceput in luna martie a acestui an, valoarea investitiei, realizata din bani europeni, fiind de 11 milioane de euro.

  Conducerea aeroportului iesean estimeaza ca la finalul acestui an traficul va atinge 350.000 de pasageri, iar in 2016 va depasi 500.000 de persoane.
  22
  11
  Raportează
 • postat de luke
  Duminică, 18 Octombrie 2015 08:47
  89.136.186.***
  Traiasca Primarul Marius Stan...Sa taie apa si caldura la Fraieri....sa demoleze garajele..sa pot baga Bmw in parc cu manele la maxim :)..sa largesca Strada Traian la 4 benzi sa ma pot da si eu cu saptaru :)))))..Traiasca si Domnul Balcalbasa cu Catei lui...sa muste toti fraieri ce nu au apa si caldura
  39
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Duminică, 18 Octombrie 2015 08:23
  5.13.152.***
  Tot din surse sigure va spun ca va iesi Marius Stan primar.veti vedea.deja e hotarat.
  14
  34
  Raportează
 • postat de @ ciudosilor
  Duminică, 18 Octombrie 2015 07:59
  5.13.150.***
  Vedeti sa nu va pocneasca vreo vena de ciuda , buticarilor care cumparati marfa de la supermarket si o vindeti la suprapret si garajistilor care nu va mai saturati de manele ,bautura si gratare .Tumbe puteti sa faceti ca tot Stan va iesi primar si ve-ti disparea de pe domeniul oamenilor civilizati .
  12
  42
  Raportează
 • postat de gigi
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 22:14
  89.136.6.***
  Demolati tot in Galati ca oricum orasul este demolat de saracie. Nu creati locuri de munca, demolati locuri de munca prin desfiintarea micilor afaceri in cirdasie cu lanturile de supermarcheturi. Luati ochii prostimii galatene cu demolarea garajelor dar de fapt pentru prosperitatea orasului nu a ti facut nimic dragi consilieri si primari de tinichea.
  38
  17
  Raportează
 • postat de puie monta
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 21:49
  94.176.183.***
  Pentru toti postacii lui Marius Stan, trageti aer...nu mai iese pimar nici daca darama toate chioscurile si garajele din oras , nici daca termina primaria....vo spun cu regret eu ca si apropiat al lui, ca nu va termina mandatul asta...retineti DNA-ul este deja pe urmele lui
  \
  42
  17
  Raportează
 • postat de valy
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 20:46
  5.13.214.***
  vrioam sa spun ca nu sunt ala sa moara capra vecinului nu sunt interesat de nrcazul altuia
  27
  4
  Raportează
 • postat de valy
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 20:43
  5.13.214.***
  ma uit aici si ma minunez tot timpul ,m-am si plictisit de acel subiect daramarea si daramarea ,prea putin ma mai interezeaza si nu sunt ala care spune sa moara capra vecinului dar cand se mai si construieste ceva in orasul asta spre exemplu un aeroport sa deschidem orasul sa vina investitori poare se mai fac ceva locuri de munca in rest demolarea poate continua poate chiar de la primarie,oricum sunt varza si vor si salarii marite sa mai si contruiti sa mai si reparati nu numai demolati
  36
  12
  Raportează
 • postat de Marin
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 18:19
  79.248.167.***
  @pipo cu cei ca tine vorbesc asa, ca esti prost de bubui si nasolia e ca idiotenile ce le indrugi mai sunt si crezute de cei la fel de incuiati ca tine. Comunistoizii ca tine, au vazut in italia sau spania o parcare supraterana, v-ati inchinat la ea si vrei si voi una in oras, numai ca numarul limitat de neuroni te impiedica sa vezi ca in Galati nu sunt necesare acele parcari. Si nu imi zi mie de taranoi, ca numai un imbecil ameninta cu bataia.. pe net. Esti facut gramada si meriti sa ti se vorbeasca asa. Obisnuieste-te cu ideea.
  9
  32
  Raportează
 • postat de ficusa
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 16:43
  5.13.181.***
  Planul urbanistic este mult prea departe de a fi complet!
  Eu va rog ca atunci cand circulati pe strada Brailei in cartierul Mazepa si in cartierul Dunarea, sa priviti blocurile. Pe stanga si pe dreapta.
  Arata ca niste ghetouri cu fatade tarcate.
  Unii si-au inchis balcoanele altii nu.
  Unii au montat termopane altii au pus geamuri normale pe rame de fier.
  Unii si-au pus izolatii de polistiren - unele mai groase altele mai subtiri - altii nu.
  Unii si-au vopsit peretii altii nu.
  Unii au vopsit cu nuanta originala altii nu.
  Dom'le, arata blocurile astea exact ca alea de la arabi. Macar acolo e razboi.
  26
  18
  Raportează
 • postat de sultanul
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 15:47
  5.13.166.***
  arhitectii sunt intrun repaus cam lung ....de la ultima recesiune , constructiile au cam stagnat .....foamea e mare......nu mai au bani sa-si intretina ditamai casele construite .....ei au facut proiectele pentru chioscurile si garajele care s-au construit cu autorizatie de constructie eliberata de primarie si au incasat bani frumosi la cat sa construit ..,...acum vin si fac propaganda neagra, de defaimare a constructiilor urate.....oare nu-i prea mare suma alocata pentru acest studiu....oare exista si un 10% pentru prieteni....deh ....asa-i cand boierul cu burta plina nu-l crede pe cel flamand......oricum,,,,am satisfactia ca atat cel satul cat si flamandul la final tot pe acelasi drum merg.....iar cei ce mostenesc sunt blestemati de soarta ....ca totul e obtinut numai din furt si hotzie.
  31
  9
  Raportează
 • Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 14:34
  82.76.9.***
  domnul MARIUS STAN dar garajele din tiglina 2 din apropierea scolii nr. 13 cand le vine randul???
  8
  38
  Raportează
 • postat de Pipo
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 12:42
  80.113.12.***
  @Marin, De ce vorbesti urat prietene? Vrei sa-ti iei poaca la ochi sau ai muschi din spatele calculatorului? Faci tu educatie civica mai inapoiatule, mai iesi din Galati taranoi frustrat ce esti !
  43
  2
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 12:32
  5.13.158.***
  Vorbesti prostii. Marius Stan a foat votat pentru ca a promis proiecte fantasmagorice, iar galateanul prost si ingamfat a pus botul.
  Primarie, stadion (ca doar otelul era campioana si juca in Ucl), mall cu cinematograf, plus maruntisuri gen caldura subventionata ( pentru parintii nostri, draga Stolo -lacrimi pe obraz), locuri de munca, anvelopari de blocuri, etc.
  Asa a castigat Stan primaria.
  39
  15
  Raportează
 • postat de gigione24
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:45
  5.13.207.***
  Memoria romanului se dovedeste a fi si de data aceasta extrem de scurta! Ciumacenco a avut in proiectul lui pentru primarie, demolarea garajelor si desfiintarea gradinilor garajo-grataristice fin fata blocurilor! Atunci toti s-au speriat si au venit sa voteze contracandidatul. Mai mult, tot putinul care s-a facut in acest mandat, a fost inceput, chiar si in stadiul de ante-proiect de fosta administratie. Nu spun ca cineva ar fi mai bun decat celalalt, dar hai mai bine sa incurajam ce se face bun si sa le spunem sa faca mai repede si mai mult si astfel sa ne dezlipim de ritmul acesta de melc!
  35
  8
  Raportează
 • postat de Marin
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:19
  79.248.167.***
  @Pipo, imbecilule, tu nu vezi ca nici parcarile pe pamant nu sunt ocupate 100% ? Ca tartanul galatean tot la scara parcheaza? Si chiar daca parca in ditamai parcarea nou facuta, tot nu se ocupa complet. Galatiul nu are densitate de populatie asa mare pt. Parcari cu etaj bai incuiatule noi avem nevoie de educatie civica nu de fantezisme de ale tale, parcari cu etaj intrun oras depopulat...
  8
  49
  Raportează
 • postat de Marian
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:11
  79.116.100.***
  mare dreptate ai ROBERT POPESCU ! mai putin cu alegerea lui CIUMACENCO. sa nu uitam ca n-a facut mai nimic cat a fost pe la primarie.
  13
  30
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 10:58
  5.13.158.***
  Singura speranta sa mai ramana ceva in picioare e Noul Galati e sa il alegem pe Nicusor Ciumacenco primar.
  Marius Stan nu l-a cooptat in echipa lui de la primarie pentru ca știa ca acesta se va opune furiei demolatoare.
  Ciumacenco primar!
  Va da autorizatii pentru garajele si chioscurile demolate abuziv de Stan-demolatorul, cu scutire de impozit ca si compensatie pentru masurile abuzive.
  Trebuie incurajat micul comert comert care produce lociri de munca si care ajuta locuitorii din cartiere. Nu e ok sa te duci pentru o paine la Supermarket si sa burdusim buzunarele patronilor straini ai supermarketurilor.
  De altfel demolarea chioscurilor s-a facut in cardasie cu supermarcheturile mari, contra unor peschesuri.
  Garajele si chioscurile au fost amplasate pe terenuri parloaga. Acum se demoleaza sa faca loc la nimic.
  Sa pustiim Noul Galati.
  Pleaca investitorii, altii nu mai vin pentu ca sunt goniti, faleza fuge in Dunare, traficul greu de la bac va fi mutat printre blocuri, avem ruine moderne - in Ancora, la Mehid, n-avem cinematografe, Galaiil va fi declarat orasul lui Mos GERila datorita lopsei caldurii, da totul e minunat.
  Galatenii vor alege daca vor cu adevarat civilizatie si revenirea la normalitate sau vor visa in continuare la Noua Primarie, Noul Mall, Noul stadion, noul tunel peste pod, cu acces din falezogaura.
  61
  14
  Raportează
 • postat de luke
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 10:28
  89.137.225.***
  Demolati garajele prostimii comuniste....nu.mai ai loc de ele si de copkiii lor care fac gratare in fata garajului....
  Mosi si babe care se plang ca nu le ajunge pensia dar au garaje cu tot ce trebuie in ele,muraturi,tv,etc etc.
  PUNE.I LA PAMANT (LaFamilia NR):)))
  11
  54
  Raportează
 • postat de pacificatorul
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:56
  78.97.221.***
  In zona complex SIRETUL cănd se intervine ? Nu putem trece pe trotuar ( prin fața unui chioșc ) din cauza căinilor ( sunt adapostiti in interiorul chioșcului) și a produselor atărnate în fața acestuia . Cănd sa treci spre complex, dinspre Școala 10, și se mai aduna și comercianți cu produse agricole nu mai poți trece .
  6
  47
  Raportează
 • postat de julien
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:56
  5.13.215.***
  domnule primar,faceti ceva si pentru '' demolarea,, cainilor vagabonzi din zona blocului i1 din micro 20 deoarece ne sculam dimineata mai obositi decat ne-am culcat si trebuie sa mergem la munca.
  8
  43
  Raportează
 • postat de hari
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:49
  80.113.12.***
  Il laudati pe Stan cum il lauda babele pe Iliescu..."lasa-l mama ca a facut, a dat acolo putin la pensie". Asa si voi, cei multumiti cu putin spre nimic, l-ati vota iar doar pentru ca facut "ceva". Va intreb : CE?
  44
  16
  Raportează
 • postat de Ender
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:35
  81.12.144.***
  Modernizarea orasului trebuie sa mearga inainte, chiar daca proprietarii de garaje, cascarabete si alte dughene se opun. Banuiesc ca acesti "proprietari" nu au nici o legatura cu bunul simt sau civilizatia. Mai iesiti si voi din Galati pt a intelege in ce directie merge lumea civilizata. Daca este nevoie, sa se faca un referendum pt a intreba galatenii ce isi doresc.
  Chiar daca nu il sustin pe Stanica in tot ceea ce face, trebuie sa recunosc ca este singurul care a incercat, si inca incearca sa faca ceva.
  13
  65
  Raportează
 • postat de Pipo
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:31
  80.113.12.***
  Cum nimic bun nu s-a mai construit de la revolutie incoace, demolatul ramane SINGURA oportunitate ramasa acestui primar pentru a arata ca el face ceva, chiar inainte de alegeri. Este cea mai buna ocazie sa delapidezi fonduri : demolat dupa care turnat asfalt la preturi de autostrada din vest. Desigur, ne trebuie locuri de parcare, dar demoland X garaje si facand tot X locuri de parcare nu se rezolva problema. Aici trebuie facute parcari supraetajate sau subterane, chiar daca unii vor spune ca e greu...ca nu se poate...DE CE nu se poate? In toate tarile civilizare exista foarte multe astfel de parcari chiar de ani buni....dar la noi NU SE POATE? Suntem in anul 2015 !!! Repet, 2015 ! Cand o sa intram si noi in randul tarilor civilizate europene? CAND? Vad ca primarasul nostru se tot plimba prin Europa si ne infratim cu tot felul de orase! Prin plimbarile lui n-a vazut cum se rezolva problemele cu parcarile, sau doar se plimba degeaba? BA, daca nu esti in stare sa rezolvi ceva, macar FURA ideile altora, fa ca ei, ca singur ei au fost unde suntem noi acum, nu invers. Dar ce sa mai spunem....cum e turcu, e si pistolu', ne meritam pe deplin primarul si soarta!
  43
  15
  Raportează
 • postat de wittmann
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:28
  5.13.211.***
  Da, nu avem garaj! Si ce? Luati-va cavourile si plecati cu ele unde vreti. Noi (aia care nu avem garaje - adica 90% din galateni), vrem un oras macar decent.
  12
  59
  Raportează
 • postat de FELIX
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:12
  5.13.203.***
  POSTACII LUI STAN PATITU,SUNT ACEI CARE SUNT OFTICATI CA NU AU GARAJ!!!COMENTARII DE KKAT PRO-STANI!!!!
  63
  12
  Raportează
 • postat de gala
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 09:05
  5.13.136.***
  Bine ar fi sa reamenajati spatiul din zona Scolii nr. 22.
  Asa cum e acum, scoala e pur si simplu sufocata de toate acele constructii.
  3
  53
  Raportează
 • postat de Micro 13
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:57
  5.13.185.***
  Demolați garajele din micro 13 ( lângă ANL) !!!
  8
  43
  Raportează
 • postat de vrem continuitate
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:56
  5.13.150.***
  E cel mai de amploare proiect care s-a inceput de la revolutie si pana in prezent .Desi este muuullttt inca de lucru , daca faci o tura prin cartierele micro 19 ,20 ,21 ai sa vezi ca au aparut cateva schimbari in bine . Normal ca merge greu ,dar gandeti-va ca toate aceste anomalii aflate pe domeniul public din Galati ,nu au aparut intr-un an ,doi ,trei,ci au aparut in 20 de ani .Deci nu pot disparea asa repede .De apreciat este faptul ca in sfarsit ,un primar a avut curajul sa inceapa sa faca ceva in orasul ,asta chiar cu riscul de asi pierde din electorat , ceea ce pana acum, nu prea sa intamplat in orasul nostru . Si vedem ca deja , viitorii candidati la primaria orasului ,chiar daca nu oficial ,promit oprirea unor proiecte ,numai cu scopul de a castiga electoratul pe care il pierde actualul primar .Sa speram ca lucrul asta nu se va intampla si lucrurile vor avea continuitate .Deci atentie ce si cum votam !
  12
  45
  Raportează
 • postat de iorga
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:38
  5.13.230.***
  Daca am si vedea aceste "proiecte " puse in practica ar fi si mai bine ,decat sa le prezentam din 6 in 6 luni la gazeta , si sa ne mandrim cu ce vrem sa facem, nu cu ce am facut !!!!!!!!!! apucati-va odata de treaba...,ca vde 4 ani tot vorbim,propunem, dezbatem, aprobam......!
  6
  35
  Raportează
 • postat de Viorel
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:33
  5.13.204.***
  Ii voi da votul meu daca se orienteaza catre cooptarea de companii care sa isi mute sau sa infinteze o afacere in zona orasului Galati pentru a crea locuri de munca si sa dezvolte un mediu competitiv aici.
  Iar cei din consiile judetene din Braila si Galati sa dea mana cu mana si sa puna infrastructura rutiera prioritate "0".
  20
  25
  Raportează
 • postat de Viorel
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:24
  5.13.204.***
  Incepeti sa dati dati amenzi celor care blocheaza strazile si trotuarele (esti nevoit sa mergi cu copilulul pe mijlocul strazii si risti sa te calce masina) dintre blocuri si au parcare amenajata in spatele blocului sau in vecinatatea apropriata.
  Luati masuri in zona restaurantului Doi cocosi trotuarele sun blocate de masini a caror proprietari sau invatat sa parcheze doar in acest mod.
  3
  53
  Raportează
 • postat de EU
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:24
  79.116.109.***
  FRATILOR DACA LA ANUL NU MAI IESE PRIMAR MARIUS STAN ASA VA MURI TOT.SA-I DAM DRACULUI VOTUL NOSTRU SI SA DUCA LA CAPAT TOATE PROIECTELE.SA NU UITAM CA O BUNA PARTE DIN CONSILIERI S-AU OPUS CAND A INCEPUT TOATE PROIECTELE.VOI VRETI CA STAN SA FACA CE N-AU FACUT CEILALTI 25 DE ANI.BINE CA DURBACA CU NICOLAE LE-A DAT CASE LA TOATE (...) AU ACUMULAT DATORII DE SUTE DE MILIOANE IAR ACUM CAND SE FACE ORDINE PRINTRE EI TOT PRIMARUL ESTE RAU.
  18
  49
  Raportează
 • postat de plat -on
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 08:23
  94.176.183.***
  Ar trebui desfiintat cam TOT ce se afla in zona g-urilor din m19 si in special ce este in blocuri . Fara mila .
  4
  50
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 07:31
  5.13.190.***
  " PUZ propune desfiinţarea construcţiilor provizorii din zona Şcolii nr. 22 şi compensarea acestora pe Aleea Comerţului". Unde mama dracului vor sa amplaseze alte constructii pe Aleea Comertului si asa cele amplasate pe spatiul verde aferent blocului U2 ,de vizavi de piata ,trebuiesc demolate ,terenul respectiva facand parte in proiectul blocului ,respectiv de sistematizare a terenului care asigura panta pentru scurgerea apei pluviale de la bloc la canalul deschis, deja desfiintat in zona acelor constructii insalubre. Poate autoritatile nu stiu .dar terenul respectiv este atribuit ,in folosinta vesnica propietarilor de apartamente de la U2 , prin Decizia 471/29 nov 1971 ,la fel si pentru celelate doua blocuri U1 si U2 si probabil exista si alte blocuri contruite cu banii viitorilor propietari ,in acea perioada( Propietarii cand au semnat de prmirea apartamentelor stiau ca nu vor fi deranjati in buna folosinta a acestora ,dovada decizia invocata mai sus.Lasand la o parte eventualul litigiu posibil , intreb de ce nu se refac ,in zona si in tot orasul, spatile verzi existente la 1 ian.1990 ( poate cu mici exceptii ).Apropo ,a calculat Primaria ,cat se pierde ,de la bugetul local ,datorita neaplicarii Legii 18/1991 si a neimpozitarii terenurilor aferente blocurilor ?
  23
  10
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 06:39
  5.13.133.***
  Urgentati demolarea acestor jeguri de constructii care fac din acest oras unul mizerabil...
  9
  73
  Raportează
 • postat de G-Man
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 00:48
  5.13.229.***
  Un lucru bun ceea ce vrea sa se faca, dar daca s-ar misca mai repede ar fi muuult mai bun!
  13
  78
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.