VEŞTI BUNE pentru DIASPORA privind LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENŢĂ

VEŞTI BUNE pentru DIASPORA privind LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENŢĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Membrii Senatului au decis, luni, 19 octombrie, să adopte legea privind votul prin corespondenţă, măsură care va fi pusă în aplicare la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare. Astfel, votanţii din diaspora vor putea opta pentru această procedură printr-o cerere scrisă către ambasadă sau prin completarea unui formular online.

Alegătorul poate opta pentru completarea formularului electronic pus la dispoziţie online de către Autoritatea Electorală Permanentă, la care anexează o fotografie a paşaportului cu menţionarea statului de domiciliu pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, respectiv o copie a actului de identitate şi a documentului care dovedeşte reşedinţa, în cazul cetăţenilor cu reşedinţa în străinătate, informează Agerpres.

"Misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare, dacă acestea funcţionează în locaţii diferite, şi institutele culturale din străinătate ale României asigură imprimarea de buletine de vot prin corespondenţă (...), precum şi punerea liberă şi gratuită a acestora la dispoziţia alegătorilor în spaţiile accesibile publicului din sediile proprii", se arată în amendamentul adus articolului 13 din lege.

Singurul partid care a votat împotriva acestei legi a fost UDMR. Nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu votul prin corespondenţă, dar majoritatea covârşitoare, de 117 voturi pentru a decis.

Pentru ca decizia să fie una definitivă, legea trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor.

PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2/ DIASPORA FIERBE, STÂND LA COADĂ: "VREM SĂ VOTĂM!" (FOTO&VIDEO)

Citit 950 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.