Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
28 comentarii

UPDATE/ După opt ore şi jumătate petrecute la coada din faţa Consulatului României de la Londra, gălăţeanca Andreea Cristea a reuşit să voteze. "Nici mie nu-mi vine să cred că am rezistat atâtea ore în picioare, la coadă. Îmi era jenă să mă aşez pe jos, pentru că lângă mine era o doamnă care aştepta să voteze de nouă ore, şi care nu s-a mişcat. A stat în picioare şi a povestit cum era în anii comunismului.

Până în seara aceasta nu le-am ştiut, dar acum pot să spun că am învăţat toate versurile Imnului României «Deşteaptă-te române» şi ale cântecului «Treceţi batalioane române Carpaţii», pe care le-am cântat alături de români. Îmi pare rău că mi s-a descărcat telefonul şi nu am putut să filmez aceste momente emoţionante.

La ora 19,00, ora Londrei, ora 21,00, ora României, toată lumea şi-a deschis telefoanele ca să afle rezultatul exit-poll-urilor. Aflând procentajele, oamenii au început să strige «Iohannis!» şi să se îmbrăţişeze.
Când am intrat să votez, la ora 19,40, în spatele meu mai erau mii de români care aşteptau la coadă şi care, probabil, nu vor mai reuşi să voteze. Cel mult o sută vor mai reuşi să-şi exercite acest drept", ne-a mărturisit Andreea Cristea, studentă la Londra.


 

UPDATE/ După nouă ore petrecute în picioare, la coadă, gălăţeanul Ionel Neluţu Drăgoi a reuşit să voteze la secţia de la Torino. "Până să intru eu votaseră peste 2.300 de persoane, iar afară, la coadă, mai aşteptau alte peste o mie. Un voluntar de la Consulat mi-a explicat că s-a pierdut o ştampilă în jurul prânzului, nu se ştie cum a căzut în urna cu voturi sau s-a furat, rămâne să se afle la deschiderea urnelor. Din altă sursă din interior, am afla că pentru Torino s-au trimis 7.000 de buletine de vot, iar dacă lumea vine acum, pe seară, masiv, or să rămâna fără buletine de vot. Nu ştiu, însă, cât de reale sunt aceste informaţii.
Problema este că votarea a mers foarte prost parcă voit.  A fost nebuneală şi umilinţă, dar am învins umilinţa cu gândul şi voinţa de a exercita dreptul meu, un drept constitutional!
Au fost şi mici agitatori, dar scutierii au fost promţi iar ei s-au cumintit imediat. Poliţiştii au fost foarte deschişi şi de treabă, pe această cale ţin să le mulţumesc pentru răbdarea lor. Au înţeles că ne susţinem cauza, o cauză dreaptă.
Cert este că mulţi s-au îndreptat, de la prânz, către alte secţii de votare, pentru că erau conştienţi că nu mai apucau să voteze până seara", ne-a mărturisit gălăţeanul Ionel Neluţu Drăgoi.

UPDATE, ora 20,00/ Nici în secţiile mai puţin asaltate de marea de români dornici să voteze, lucrurile nu au mers ca pe roate. În Asolo, provincia Veneto, Italia, la ora 20 mai erau cel puţin 300 de alegători la coadă. Foarte mulţi din Treviso, veniţi cale de 40 km, fiindcă în localitatea lor s-a desfiinţat secţia care a existat la toate celelalte alegeri prezidenţiale şi parlamentare pentru deputaţi ai diasporei.

Vasile Harabagiu se află cu soţia la coadă la vot şi speră că nu li se va închide uşa secţiei în nas la ora 21. Dealtfel, au venit dintre organizatorii procesului de votare şi le-au spus să nu plece la închidere, ca la turul 1, fiindcă este posibil să primească din ţară aprobarea prelungirii votului.

Asolo2

La  coada de la Asolo s-a stat cam trei ore de la prânz încoace şi asta fiindcă la aproximativ 2.000 persoane care au votat astăzi,. conform surselor din cadrul secţiei, au fost şase cabine, şase ştampile şi câte cinci minute necesare fiecărui votant pentru a-şi exprima opţiunea. Prin comparaţie, este lesne de închipuit ce a fost la Londra, Paris sau Munchen unde, cu acelaşi număr de ştampile, a trebuit asigurată votarea pentru mai bine de 10.000 de persoane...

Asolo1


 

UPDATE, ora 19,00/ În ciuda dârzeniei lor, a efortului de a-şi pierde poate singura lor zi liberă din săptămână ca să voteze, cu tot efortul financiar pentru combustibil şi răbdarea aşteptării în frig, pentru unii români din diaspora uşa secţiei de votare s-a dovedit imposibil de deschis.

Roxana Janka a încercat să fie cetăţean cu spirit civic şi mamă responsabilă în acelaşi timp. Nu i-a ieşit. Iată ce ne-a declarat când am întrebat-o despre motivele unei postări pline de obidă făcută pe contul de Facebook. O mărturie edificatoare pentru modul în care şi-au permis autorităţile române să-şi trateze roprii cetăţeni chiar în inima Uniunii Europene, în Germania, la Munchen.

"Despre votarea de la München am scris mai devreme pe FB. Eu nu am reuşit să votez, circa două ore, cât am stat acolo n-au făcut decât să ne pună beţe în roate: Am stat la o coadă specială pentru familiile cu copii şi ni s-a închis drumul în nas pe motiv că, de la ora 12, nu mai dau voie să stăm la coada asta, că ei la ora 14 vor să închidă accesul special pentru cei cu copii. Din ce motive, nu ni s-a comunicat... Şi am fost trimişi să ne aşezăm din nou la coadă, de data asta la cea generală, unde la ora 13 erau în jur de 5.000 de persoane (aprecierea poliţiei locale de la faţa locului). Informaţiile de afară erau că sunt 5 ştampile, suplimentate la ora prânzului cu încă 2, dar nu-ţi pot spune exact pentru că n-am reuşit să intru... Angajaţii consulatului s-au purtat ca de obicei urât, ne-au vorbit fără nici un pic de respect şi fără cea mai mică intenţie de a ajuta sau de a veni în întâmpinarea omului, ba dimpotrivă... Eu n-am votat, că nu mi-am putut permite să stau cu copilul de 9 luni toată ziua la coadă, fără măcar să am speranţa că voi reuşi să intru... La ora asta (în jur de ora 15) sunt cam 5.000 de persoane la coadă şi încă mai vin. După calculele noastre, dupa cum merge votarea, cel puțin 2.000 dintre ei nu mai apucă să voteze. Iar angajaţii consulatului se poarta la fel de mizerabil ca întotdeauna - nu suntem oameni, suntem gunoaiele lor."

Poate că pentru românii din ţară, în special cei din oraşe, care au secţia de votare la o distanţă ce poate fi parcursă şi pe jos de la domiciliu, asemenea mărturii par incredibile. Dar aşa stau lucrurile pentru cei nevoiţi să meargă adesea sute de kilometri şi să stea ore întregi în frig pentru a fi şi ei cetăţeni ca toţi ceilalţi.


 

UPDATE, ora 18,00/ La ambasada României din Rue de l'Exposition este o coadă de peste 300 de metri lungime la care românii cu drept de vot stau câte 10-12 în rând. La ora locală 14 abia ieşeau de la urne cetăţeni care susţineau că s-au aşezat dis-de-dimineaţă la coadă, înainte de deschiderea secţiei de votare.

Practic, conform unui martor ocular care ne-a trimis şi fotografiile, la Paris nu se mai poate vota decât după o aşteptare de opt ore. Şi nici atunci nu este sigur. Strada pe care se află ambasada şi consulatul României şi cele două secţii de votare este aproape blocată, francezii curajoşi care o mai străbat cu maşinile sunt asistaţi de poliţişti. Nu mai sunt locuri de parcare, e plin de numere de înmatriculare româneşti. Singura soluţie este lăsarea maşinii la câţiva kilometri depărtare şi parcurgerea distanţei pe jos sau mai bine cu metroul.

Se scandează "Vrem să votăm!"şi se strigă "Hoţii, hoţii!" în răstimpuri. Jandarmii chemaţi de autorităţile române au instalat garduri care să delimiteze coloanele de români şi cei care stau la coadă nu se pot întâlni cu cei care au votat deja şi sunt evacuaţi prin altă parte.


UPDATE, ora 17,30/ Şi la vot la Ambasada României din Dublin sunt cozi, ne-o dovedeşte gălăţeanca Corina Mirabela Ropotan, despre care aţi putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă". Fotografiile pe care ni le-a trimis sunt făcute la Ambasada din Dublin, unde este singura secţie de votare din toata Irlanda.

"Eu am votat. Două ore am stat la coadă, de la 7 dimineaţa, la 9. A trebuit să cer voie să merg în faţă, ca să pot ajunge la muncă. Mii de romani erau la rând. Acum am văzut că pleaca lumea la Belfast, în Irlanda de Nord, sa voteze, că ar fi mai lejer acolo. Tot ce se aude stând la rând e: «Votezi sau pontezi?»", ne-a mărturisit Mirabela.


UPDATE/ De la ora 7,30, de când coada la care se aşezase măsura doi kilometri, gălăţeanul Ionel Neluţu Drăgoi, soţia şi prietenii lu, aşteaptă să voteze la secţia din Torino, Italia. După cum ne-a mărturisit, estimează că în trei ore - trei ore şi jumătate, votul său va ajunge în urnă. Agitaţia românilor este cz greu stăpânită de carabinieri. "Încă de pe la ora 12 se aude că a dispărut o ştampilă de vot. Nu se ştie dacă a luat-o careva sau a fost scăpată în urnă. Au venit carabinierii şi au făcut cordon la intrarea în secţia de votare. Nu intră la vot decât câte 15 persoane, de unde ies după 15-20 de minute. Oamenii încearcă să ţină marginile laterale ale coloanei pentru a nu se strecura alţii în faţă. Ne dorim cu toţii să votăm", ne-a declarat telefonic Ionel Neluţu Drăgoi, în vreme ce mulţimea din jurul lui scanda furioasă: "Hoţii! Hoţii!".


UPDATE/ În ciuda simplificărilor aduse procesului de votare efectivă, prin eliminarea completării declarației pe proprie răspundere în fața comisiei electorale, problema insuficienței secțiilor persistă în diaspora. Chiar în Londra, la secția deschisă la Centrul Civic (consiliu local) din Brent Cross, vizavi de stadionul Wembley, cozile de alegători sunt și mai mari ca în turul 1.

Wembley1

Wembley4

Conform unui martor ocular, dacă la finalul zilei de votare de acum două săotămâni rămăseseră 1.000 de persoane pe dinafara secției de vot, 4-5 mii de oameni stăteau la coadă să voteze în această dimineață, imediat după ora 8 GMT. Iată în filmul de mai jos cum stau alegătorii români grupați pe 3-4 rânduri cale de aproape juumătate de milă ca să intre la vot.

Mai mult, în preajma Centrului Civic, românii au probleme și cu agenții consiliului local care îi amendează pentru parcare neregulamentară și asta pe bună dreptate. În loc să fi organizat votarea la un stadion sau în altă locație unde existau și facilități corespunzătoare, autoritățile MAE s-au încăpățânat să păstreze această locație improprie, după cum se plâng cei care au votat în zonă.

Pe de altă parte, în Bristol, gălățeanca Simona Donici a votat relativ ușor, numărul de alegători fiind mult mai mic decât în secțiile din capitala Regatului Unit. Mai mult, ea și prietenii săi îndeamnă românii să iasă la vot, după cum se poate vedea și în fotografiile de mai jos.

Bristol1

Bristol2


 

UPDATE/ Şi răbdarea gălăţeanului Daniel Nicolau este pusă la grea încercare la secţia de votare de la Florenţa: "Stăm de două ore la coadă, şi mai durează cel puţin trei... măcar vremea ţine cu noi. De data asta sunt cel puţin dublu faţă de câţi eram pe 2 noiembrie şi întrebarea naşte spontan: dacă nu vor ajunge buletinele de vot? Aceeaşi mizerie organizată de capetele luminate «dă la Bucale». RUŞINE!", este mesajul plin de revoltă pe care nu l-a transmis împreună cu o imagine de la coada imensă la care aşteaptă să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele.


UPDATE/ Gălăţeanca Andreea Cristea, aflată la Londra, tocmai s-a aşezat la imensa coadă din faţa secţiei de votare, coadă pe care o puteţi admira în filmuleţul pe care ni l-a trimis. La primul tur al alegerilor, a aşteptat două ore pentru a intra să voteze. Acum speră doar să nu se epuizeze timpul alocat votului înainte ca ea să-şi aleagă preşedintele...UPDATE/ În Norvegia, deși în ceilalți ani erau patru secții - și în Bergen, Stavanger și Trondheim - actualmente nu se mai poate vota decât la Oslo, la ambasada României situată chiar în sptele Palatului Regal.

Codruț Boltoc ne-a relatat că românii erau „în jur de 150-200 la coadă când am ajuns eu, la 9 dimineața. Câțiva voluntari împart tipizate de declarație pe proprie răspundere celor care nu au și le arată cum săle completeze. Lumea e pregătită cu umbrele, sunt 8 grade afară și ploă. Unii au copii mici în brațe, dar aceștia și vârstnicii au prioritate.”

Secția de votare are șapte cabine de vot, cinci ștampile și cinci persoane asigură întocmirea listelor cu alegători. Alte trei persoane îndrumă cetățenii români și astfel votarea nu durează mai mult de 8-10 minute după maxim alte 30 de așteptare.

„Sunt oameni care au venit de la distanțe mari, de exemplu din Bergen, dela 600 km, opt ore de mers cu mașina. Dar se cunoaște diferența de organizare față de data trecută, până la ora 10 au votat 400 de români față de 800 data trecută de-a lungul întregii zile. Și acum afară așteaptă alți 400 la coadă”, ne-a mai relatat Codruț.

Oslo2

Așadar, și în Norvegia, românii se încălzesc cu speranța că vor contribui semnificativ la votul cu greutate al diasporei.


UPDATE/ Ce-şi doreşte gălăţeanul care a votat la Hanoi, Vietnam

La Hanoi, după cum am aflat de la un gălăţean aflat în Vietnam, secţia de votare s-a deschis la ora 7,00. Gălăţeanul şi-a aşteptat colegii şi prietenii ca să voteze împreună pentru viitorul copiilor lor: „Nu vreau decât să îmi văd copilul crescând, învăţând şi lucrând într-o ţară europeană. În funcţie de rezultatul votului de azi, voi decide împreuă cu soţia viitorul familiei noastre. Am doua variante: ori mă întorc în România şi mă bucur de rezultatul votului ori, în cazul în care mă voi întoarce în România de acum, plină de corupţi care se scapă unii pe alţii, aleg să îmi aduc familia aici, în Vietnam, sau în oricare altă ţară în care nu trebuie să gândesc azi unde mă voi duce la muncă mâine sau, în cel mai rău caz, ce vom mânca mâine...
Cu părere de rău, pot spune că de nouă ani am adus prea mulţi bani în ţara care nu mi-a oferit nimic până acum şi, după cum citesc zilnic ştirile de "acasă" nu îi oferă nimic copilului meu. Vreau ACASĂ la mine, în Galaţi, alături de familie şi prieteni vechi. M-am săturat să umblu pe drumuri prin lume, muncind pentru familia mea. Vreau să-mi permit să trăiesc în România. E dreptul meu! Vreau să fiu Român în România!”, ne-a scris gălăţeanul din Vietnam.


UPDATE/ De pe drumul de întoarcere de la Haga, Raluca şi Claudia ne-au scris că s-au trezit cu noaptea-n cap ca să voteze: „Noi am votat de la prima oră. La ora 7,30 erau mai mulţi oameni ai ambasadei decât votanţi. A mers totul ca pe roate: super-politicoşi şi cu bun-simţ, fără probleme. Erau două secţii de votare a câte şase persoane care te treceau pe liste şi o organizare de neaşteptat.
Mulţi gălăţeni au venit la vot în Haga. Au făcut două ore pe drum şi au votat ca şi noi pentru o Românie mai "curata". Muncitori de pe şantierele navale din Olanda, aflaţi departe de ţară, au vrut să nu piardă ocazia sa voteze. Românii din diaspora au şi ei un cuvânt de spus şi sunt mândri de a fi români.
Bucuroase că am votat mergem spre casă. O oră şi ceva pe drum şi trezite de la 5,30 să votăm viitorul ţării noastre!”, ne-au scris Raluca şi Claudia.


UPDATE/ Gălăţeanul Ionel Neluţu Drăgoi, despre care aţi putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă", stă la coadă încă de la ora 7,30 pentru a vota la Consulatul Român din Torino. Din imaginile pe care ni le-a transmis se poate vedea cum arăta coada la ora la care abia începuse votul: se întindea deja pe doi kilometri!

Acum e mult, mult mai mare: "Stau, împreună cu soţia, de la ora 7,30 şi acum suntem cam la jumătatea cozii. Deci vom mai aştepta cel puţin trei ore până să intrăm în secţia de votare. Dacă la ora 7,30 eram cam 3.500 de români la coadă, acum suntem pe puţin 5.000! Şi tot vin, şi vin românii! Ce-a fost la turul I al alegerilor a fost minciună! Să vedeţi ce va fi acum!", ne-a declarat gălăţeanul.


UPDATE/ Încă de dimineață, de dinaintea deschiderii secției de votare din Belgrave Square, de la Institutul Cultural Român, sute de alegători s-au adunat să-și exprime opțiunea pentru viitorul președinte al Românie.

Gălățeanca Paula Cristina Hodan (foto de grup, dreapta) a ajuns acolo încă înainte să se lumineze și ne-a trimis și instantanee de la ușa ICR dar și cu cei care o însoțeau în acestă zi importantă pentru orice cetățean român cu drept de vot. A venit de la peste 50 de mile depărtare de Londra, cu soțul său și câțiva prieteni. Pentru asta, s-a trezit de la 4 dimineața.

„Erau deja peste 40-50 de români când am ajuns, 6 fără 20", ne-a declarat Paula. La deschiderea ușilor secției se adunaseră peste 250. Ambasadorul însuși stătea la coadă, era cam al 200-lea.”

La vot la ICR-2

Conform doamnei Hodan, secția de la ICR număra patru urne, șapte cabine de vot și șapte ștampile. Personlul din secție număra 10 persoane așezate la mese, cu liste în față și alte cinci persoane care ajutau alegătorii la completarea datelor. Se primeau declarațiile pr proprie răspundere gata completate, doar semnătura trebuia dată în fața funcționarilor.

„Au fost foarte amabili și totul a decurs foarte repede. Intram câte cinci-șase persoane o dată și nu dura mai mult de 20 de secunde pentru un alegător. Chiar s-a cunoscut că au făcut ceva să meargă mai repede. Scrieți să vadă și alți români, să nu fie descurajați fiindcă de data asta chiar se poate vota!”

Aşadar, cum ar spune englezii, ”What a nice day for a polling day!” (ce zi frumoasă pentru o zi de votare). În Londra mai sunt două secţii de votare disponibile, una în Brent Cross Civic Center, şi o alta la Ambasada României, în Kesington High-Street.


Ca să atragă atenția asupra determinării lor de a vota, români din diaspora au făcut cozi în fața secțiilor de votare încă de sâmbătă.

Pe contul de facebook al Mădălinei Roșca, stabilită în Germania, a apărut o fotografie a modului în care au înțeles ea și alți români au înțeles să se asigure că vor apuca să voteze. S-au așezat în fața secției de votare de cu seară, cu periuțele de dinți la ei, la fel cum făceau părinții lor, pe vremuri, la cozile pentru alimente din comunsm.

„Români de pretutindeni, folosiți hastag-ul ‪#‎diasporavoteaza‬ pentru ca fotografiile voastre să poată fi centralizate. Arătați tuturor că, pentru voi, votul nu este o lozincă, ci un drept pe care nimeni nu vi-l poate lua!" a scris Mădălina deasupra pozei.

Citeşte şi: ROMÂNUL DIN DIASPORA care a DAT STARTUL LA VOT

Mai târziu, în cursul nopții, a mai publicat poze de la coada improvizată în fața secției de votare, precizând că „Au venit deja oameni de la 30 de kilometri depărtare de Munchen. Vrem să votăm!” iar mai târziu „6 grade la Munchen. Periuța de dinți rezistă”.

 

 

Tot sâmbătă, tineri români din Londra au făcut o coadă simbolică la Londra, în fața secției de votare de la Institutul Cultural Român. Folosind aceeași comparație, cu rândurile la alimente de pe vremea lui Ceaușescu, tinerii au purtat și mesaje scrise cu „Țin rând pentru democrație”, „Vrem sî votăm!”, „Țin rând și pentru vecina”, „Nu luați câte două că se termină”, „Stau aici de la 5 dimineața” sau „Vecina în umbra BEC”. Filmul cu ei stând la rând a făcut deja aproape 20.000 de vizualizări pe YouTube.

Pe contul de Facebook al lui Lucian Mândruță au apărut mărturii foto despre coada făcută de români din diaspora în fața unei secții de votare din Paris. „I-am filmat în seara asta pe românii care au venit cu lumânări și flori la ambasada Romaniei la Paris. Ce vedeți aici e micul moment de reculegere de după o ceremonie simbolică de înmormântare a Constituției României. Să sperăm că mâine învie”, a scris deasupra fotografiei renumitul om de televiziune.

 

 

Pentru că ne pasă de modul în care se va derula votul decisiv pentru alegerea preşedintelui în Diaspora, vă propunem să fiţi CORESPONDENŢI SPECIALI ai "Vieţii libere" de ALEGERI! DETALII AICI ==>> http://www.viata-libera.ro/eveniment/60837-galati-viata-libera-cotidian-eveniment-galateni-din-toata-lumea-fiti-corespondentii-speciali-ai-vietii-libere-de-alegeri

Citit 6321 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 23:36

28 comentarii

 • postat de anonimul galatean Luni, 17 Noiembrie 2014 14:35 84.117.45.*** Link la comentariu
  3
  0

  I-am urmarit mesajul lui Iohanis si m-a infiorat............Este un om si prost si periculos.Macar Basescu era rau dar destept

  Raportează
 • postat de crystal Luni, 17 Noiembrie 2014 05:26 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  3

  Pentru Dna/dra. Mara
  Va multumesc pentru interesul si sprijinul acordat de-a lungul timpului (daca imi amintesc si daca nu ma insel bine ati mai avut un comentariu similar).
  Nu am facut decat comentez impartial realitatea si sa acuz nedreptatea si minciuna indiferent de culoare sau amploare si sunt gata sa ma bat cu sistemul atat timp cat pot dovedi direct sau indirect prin fapte ,intamplari, linkuri si atat timp cat am resursele sau sprijinul necesar. Un simt dezvoltat in a "citi" omul de langa este necesar. De altfel un bagaj minim de cunostinte din mai multe domenii care mi-a permis sa stau de vorba cu cineva pe orice domeniu ca sa pot citi pe cineva sau sa uimesc intr-o privinta,nu conteaza daca asta inseamna "coborarea la nivelui lui" sau "ridicarea la nivelul lui", bineinteles FARA lingusiri, a ajutat foarte mult. Unii vor spune : "Hei dar asta suna mai mult a metode securiste ?" . Nu nu e adevarat , e mai mult deschiderea ochilor de partea cealalta a baricadei sa vezi ce a determinat acel criminal sa comita o crima oribila. Un fel de "criminal profiler" ca sa dau un exemplu..Un pic cam dur dar cred ca imaginea de ansamblu s-a creat.
  E si un fel de "cunoaste si respecta inamicul" ca sa poti castiga o batalie, asa cum spunea Sun-Tzu in Arta Razboiului. Linistit si cu rabdare ,orice om poate invinge nedreptatea cu propriile ei arme.
  Daca tot acest balamuc politic si economic era generat de alt partid atunci eram cu bunghiul pe el si militam ca nu merita dar asa dupa cum se vede dupa fapte, PSDul a generat mai multa suferinta decat bucurie si dragoste cu de-a sila nu se face. Ulciorul nu a mers de infinite ori la apa si pleava s-a ales singura de bobul cel bun. Prin insasi metodele sau reactiile sale de-a lungul timpului.
  Ceea ce nu am putut sa inteleg ,indifirent cat de mult am studiat acest aspect , cum de peste 60% din romani de la revolutie incoace au sustinut un partid care iti baga pumnul in gura cand ai dreptate. E parca, cum spunea un cititor pe Hotnews.ro, "...parca ii injecteaza PSD-ul asta pe toti, de nu pot vedea adevarul" .
  Hai 1, 2, 10, 100, 1000, 10.000 , dar peste 60% din romani sa creada orbeste in ceva si nu 1,2, 3, 10 ani ci 25 de ani , este de-a dreptul imposibil decat daca nu avem de-a face cu metode dictatoriale de impunere si sustinere a unei dogme.
  Abia atunci cand romanul isi va deschide mintea/cunoasterea catre mai mult , sau catre ceva nou sa vrea vada lucrurile inconjuratoare nu numai dintr-un unghi de vedere de 60° ci dintr-unul de 180° sau 360° si sa nu mai spuna ca toate fetele cubului sunt rosii chiar daca vede ca una e verde, se va considera o persoana libera, deschisa si neinfluentabila . Adica cu un pas mai aproape de standardele europene ale sec. 21 la care aspira toti.
  Dar atat timp cat nu se indeplineste conditia de mai sus aratata, atunci romanul va continua sa stea in cochilia (mentalitatea) lui pe care si-o intareste SINGUR.
  Ce poti cere de la un director daca il pui fata in fata cu un muncitor de la Ecosal, sa zicem, sa stea de vorba ? O sa vedeti ca nici nu va vrea sa il vada in ochi, daramite sa se coboare la nivelul muncitorului si sa schimbe 2 vorbe ?
  Asta e o greaseala a omului contemporan de pretutindeni nu numai in romania.. si asta a dus intr-o oarecare masura la aparitia binecunoscutei organizatii internationale Anonymous care militeaza pentru drepturile fundamentale si egale a omului de jos/rand cu clasa de sus.
  Ca sa nu mai zic de "harul" de a prevedea lucrurile in ce directie se indreapta ca urmare a unor actiuni facute/intamplate. Vor mai trece cateva generatii in romania pana cand toata aceasta mentalitate inghetata se va schimba. Tot atunci ei vor realiza ca ei pot modela realitatea si cultura unei tari si NU invers. Acest lucru s-a vazut in aceste zile in care s-a facut o noua "revolutie" cand din ce in ce mai multi incep sa devina constienti de realitatea inconjuratoare.
  BRAVO LOR SI II RESPECT pentru ca s-au desteptat in al 12-lea ceas si au inceput sa spuna NU unor gasti din guvern si au dat dovada ca SE POATE. Asa cum a spus un roman la coada la New York la votare, "..asa cum americanii au aratar ca se poate , votand un presedinte de culoare tot asa se poate si pentru romani".
  BRAVO LOR SI RESPECT tutoror romanilor de pretutindeni care au stat la cozi chiar si 12 ORE si au arata ca SE POATE si ca punctul de la sfarsitul frazelor din istoria post-decembrista nu e pus de niste fosti turnatori din guvern ci de MASELE POPULARE trezite.
  Spuneti ca mi-ati citit comentariile cu interes la viata libera, poate a-ti vazut ca in urma cu putin timp,pe timpul primei campanii electorale parca, am mentionat clar intr-un comentariu, ceva de genul : "Nu vreti sa va puneti cu masele populare flamande, derutate si mintite" (fara sa am habar de ce va urma- dar era de asteptat) si asta e valabil nu numai celor din PSD ci tututor chiar unor patroni care nu da salariile la muncitori.
  Mutumesc inca odata pentru timpul, increderea si sustinerea acordata.

  Raportează
 • postat de BRAVO ROMANILOR CARE L-AU VOTAT PE DL IOHANNIS Duminică, 16 Noiembrie 2014 23:58 108.245.201.*** Link la comentariu
  2
  9

  VICTORIEEEEEE...... IOHANNIS PRESEDINTE .....AM CASTIGAT ...BRAVO ROMANILOR CARE L-AU VOTAT , DIASPORA IN SPECIAL , NOI CEI PLECATI AM ADUS UN APORT SEMNIFICATIV IN FAVOAREA DLUI IOHANNIS . IOHANNIS A CASTIGAT.
  Ponta ..rusine plagiatorule . Jos liota de comunisti , sobolani rosii la puscarie .

  Raportează
 • postat de AAAAAA UUUUU _# 3 /UUUUA/ Duminică, 16 Noiembrie 2014 23:01 92.84.119.*** Link la comentariu
  1
  7

  Ponta ,...plange,...plange...E negru si "plin de sange! "

  Raportează
 • postat de JOS COMUNISTII Duminică, 16 Noiembrie 2014 22:28 108.245.201.*** Link la comentariu
  2
  8

  SE CENZUREAZA MESAJELE . ZIARUL VATA LIBERA CENZUREAZA MESAJELE . JOS COMUNISTII .

  Raportează
 • postat de ultima Speranta Duminică, 16 Noiembrie 2014 22:17 92.84.119.*** Link la comentariu
  0
  7

  Romania fara spaga- voteaza tara intreaga! Duca-se Dricu, cu tot cu plicu`. /mafiei/

  Raportează
 • postat de TOMA ELENA Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:56 5.13.232.*** Link la comentariu
  0
  7

  Avem atatia romani harnici si destepti, tineri studenti, doctoranzi, oameni maturi, medici, asistenti medicali, ingineri, muncitori, asa umilitii "capsunari" care au plecat sa munceasca pentru familiile lor, sa invete in sisteme de invatamant dezvoltate unde numai valoarea este premiata si respectata nu cu "sfanta" spaga ca in Romania, atatia romani de valoare care ne fac cinste si care au indurat de atatea ori jignirile de tzigani, fara sa merite aceste jigniri.
  Acesti romani din diaspora au trimis miliarde de euro in Romania pentru familiile lor dar din care Guvernul a beneficiat pentru pensiile si salariile din Romania,
  Romanii din Diaspora sustin economia si consumul din Romania, si cei pe care i-am vazut la vot in Diaspora sunt oameni respectabili, adevarati patrioti, care nu au vrut pesedizarea intregii Romanii. Care nu s-au lasat umiliti.
  Oameni care inca mai cred in normalizarea Romaniei.
  Am si sotul la munca in strainatate in Spania si baiatul doctorand la Munchen, stiu ca multi alti romani, ce inseamna sa muncesti de 100 de ori mai mult sa inveti de 10 ori mai mult decat cei din tarile gazda ca sa-ti demonstrezi valoarea umana si profesionala.
  Au votat pentru ca inca mai cred in normalizarea tarii noastre!
  O tara fara coruptie, fara hoti, fara spaga la profesori, fara spaga la medici, fara spaga la angajari in orice loc de munca! Fara SPAGA, fara CORUPTIE!
  O tara fara umilinte suportate de la conducatori, de la politicieni, de la medici, de la profesori, de la autoritati, vrem o tara CA AFARA, UNDE LEGEA, JUSTITIA SUNT GARANTUL UNEI DEMOCRATII!!!!
  Noi romanii cinstiti, simpli inca mai credem ca la 25 de ani de la Revolutie sa ne luam Romania inapoi de la corupti!
  Si ne-am legat speranta de un om drept, cinstit, care sa ne redea increderea intr-o viata normala, sa ne redea dreptul la vot! Dreptul la alegeri corecte!!!!

  Raportează
 • postat de Adrian Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:06 123.18.28.*** Link la comentariu
  0
  9

  @Mihai:

  Am noua ani de cand sunt prin lume, cine crezi ca m-a trimis acolo? Alergia la culoarea rosie, si indiferent de ce culoare era la putere, mie imi era foame. Asta pentru ca eram somer, SIDEX-ul era vandut de Nastase, si pe unde vroiam sa ma angajez, dadeam de pensionari care tineau cu dintii de scaunul de sub fundulet, avand pe birou poza lui Zambarici, taticul lui Casute, bunicul lui Pontici. "Mai draga..." Mihai, vreau acasa, imi dai voie? Sau iti e mai bine cu mine aici, printre straini? Mihaita, nu uita: Pensia-i din taxa mea! Asta pentru ca sunt destul de dobitoc incat sa mai sper ca, platind taxele si impozitele in Romania, o sa ii fie mai bine copilului meu. Da, copilului meu care o sa plateasca la randul lui taxe si impozite ca sa imi mearga mie bine.

  Da-mi voie, Mihai, te rog, da-mi voie sa-mi iau familia din tara daca iese tot ala care m-a dat afara... Iti promit ca fraierul de fi-miu o sa faca la fel ca boul de ta'su... o sa plateasca taxe si impozite in Romania ca sa aiba copiii tai galeti de plastic, zahar si ulei pentru tine sau pentru urmasii tai. OK? Acum poti sa ma lasi sa mai sper?... Macar cateva ore???

  Raportează
 • postat de Mihai Duminică, 16 Noiembrie 2014 20:36 89.137.231.*** Link la comentariu
  16
  0

  Cine v-a trimis in strainatate , ?Cred ca DOMNUL Basescu si de ce nu va mai convine ?

  Raportează
 • postat de ANONIMUL GALATEAN Duminică, 16 Noiembrie 2014 20:18 84.117.45.*** Link la comentariu
  13
  3

  Citesc comentariile si imi dau seama de manipularile ordinare ale celor care cu lacrimi de crocodil implora sa fie razbunati.Dar in 2009 cand s-au fraudat alegerile votand 10 persoane pe secunda de ce nu erau asa de revoltate.Se doreste acum acelasi sistem sa ne culcam cu un presedinte si sa ne trezim cu altul, un papagal ca IOHANIS ,PE CARE SA-L MANIPULEZE BASESCU

  Raportează
 • postat de Adrian Duminică, 16 Noiembrie 2014 18:51 123.18.28.*** Link la comentariu
  0
  10

  Prevazator, i-am cumparat copilului meu o tableta, la recomandarea premierului.... Nu de alta, dar copiii nu au nevoie de scoli si de manuale... Sper sa va ajunga banii adunati din vanzarea galetilor de plastic, a sticlelor de ulei si a pungilor de zahar primite de la guvern, sa puteti cumpara tablete nepotilor!!!

  Am votat NU tablete in scoli, NU galeti de plastic si sticle de ulei, NU pungi de zahar si mici electorali, NU manifestatii semi-Nord Coreene pe stadioane, NU legi in favoarea coruptilor, NU NU si NU!!! Dar macar AM VOTAT!!! Imi pasa de educatia copilului meu care, din fericire stie cum se tine o carte in mana!

  Raportează
 • postat de Mara pentru crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 18:42 5.13.223.*** Link la comentariu
  0
  7

  Va urmaresc de ceva vreme comentariile , care mi se par cele mai clare, concise, reale si pe ...sufletul meu! Sunt sigura ca daca multi ar gindi ca dumneavoastra , altfel ar arata realitatea din urbea, si respectiv tara noastra! Din pacate, in aceste zile , vedem adevaratele caractere , vedem dirzenia cu care multi tin de ... CIOLAN! In disperarea lor uita ca mai intii sunt OAMENI ! Poate ca multi nu au termene de comparatie in ceea ce priveste democratia, dar asta nu impiedica pe nimeni sa aiba bun simt si caracter. In Canada sunt foarte putine sectii de votare, iar distantele sunt foarte mari, dar asta nu-i impiedica pe romani sa mearga mii de kilometri ca sa voteze! S-auzim numai de bine, si va multumesc pentru comentariile dumneavoastra!

  Raportează
 • postat de Oaia Duminică, 16 Noiembrie 2014 18:40 79.116.127.*** Link la comentariu
  5
  5

  OILE se duc la vot întrebându-se pe cine să voteze președinte de stână:
  - Pe lup sau pe vulpe?

  Puteți schimba animalele după preferință ;)

  Raportează
 • postat de Adrian Duminică, 16 Noiembrie 2014 18:32 123.18.28.*** Link la comentariu
  0
  12

  Buna seara Galati, buna seara Romania, noapte buna Vietnam!

  S-a votat in Vietnam, la Hanoi, la Ambasada Romaniei. Nu suntem multi in Vietnam dar... AM VOTAT! Acum doua ore si jumatate s-a inchis sectia de votare, asteptam rezultatele... Noi ne-am intors fiecare in orasele de unde am venit. Pot dormi linistit in aceasta seara pentru ca, stiu ca o sa fie bine! Stiu ce vrea diaspora! Din pacate, mi-e frica pentru ziua de maine... In Romania, sunt foarte multi oameni in varsta carora nu le pasa de tineri. Daca tineretul din diaspora nu este lasat sa voteze (nu vor avea timp), decizia va ramane a celor multi si nepasatori, cei care se gandesc la pensiile lor, promise de guvernanti. Pentru acei care asteapta ziua in care vor primi pensiile marite, am un mesaj:

  Noi, nesimtitii, golanii, huliganii si prost-crescutii, cei care nu ne facem cruce in autobuze cand trecem pe langa o biserica, cei care suntem priviti cu scarba si ura in ochi atunci cand nu ne ridicam de pe scaune in autobuze/maxi-taxi sa va cedam locul (noi il platim, nu il primim gratuit), noi cei care refuzam micii cu mustar oferiti de primarii, noi cei care nu ne calcam in picioare la cozi la tigai sau la ziare oferite gratuit, noi cei care am plecat din Romania sa ne facem un viitor, NOI VA PLATIM PENSIILE, NU GUVERNUL! Galetile de plastic, pungile de zahar si sticlele de ulei sunt cumparate din taxele si impozitele pe veniturile noastre, pe banii nostri! Vreau sa fiu tratat cu decenta, nu cu galeti de plastic si ulei!

  Din pacate, multi din cei care muncim departe de familii, inca platim taxe si impozite in Romania. LASATI-NE SA TRAIM! Lasati-ne sa traim civilizat in tara din care ne-ati alungat. Corectie: in tara in care nu putem munci pentru ca cei care asteptati pomeni de la Guvern, ne-ati luat locurile de munca = pensionari care isi iau pensia si au un loc de munca in continuare. Timp de opt ani mi-a fost rusine sa recunosc ca sunt Roman (a se citi TIGAN, da, TIGAN... asa suntem vazuti in lume)! Timp de noua ani am adus bani la bugetul tarii, platind impozite si taxe de care v-ati folosit voi! Mie nu mi-au folosit! Cand am fost bolnav, am platit reteta integral! Contributia mea la bugetul statului s-a dus pe galeti si ulei. Copiii nostri au nevoie de educatie, de medicamente, de locuri de munca, nu de galeti de plastic!

  Peste 32 de ani, vreau sa fiu un pensionar decent!!! Aveti cuvantul meu, o sa stau acasa sa ma bucur de ce mi-a mai ramas din viata si nu voi lua locul unui proaspat absolvent de facultate care nu are unde munci!

  Raportează
 • postat de crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 16:48 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  7

  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18575522-video-paris-barbat-care-statea-coada-voteze-lesinat-spart-capul.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-18575557-ambasada-romaniei-chisinau-imparte-ceai-cald-alegatorilor-care-stau-coada-pentru-vota.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18575568-video-imagini-incredibile-coada-din-munchen-filmata-din-masina-romanii-care-nu-mai-speranta-pot-vota-aici-paris-sau-bruxelles-merg-voteze-luxembourg.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18575630-foto-povesteste-roman-aflat-coada-londra-striga-jos-ponta-mai-des-decat-vrem-votam.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18575678-bruxelles-peste-5000-oameni-asteapta-voteze-scandeaza-lozinci-anti-ponta-cate-ori-deschide-usa-sectiei-votare.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18576125-bucuresti-protest-piata-universitatii-duminica-ora-18-00.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18576176-observator-independent-din-clinceni-ilfov-amendat-dupa-sunat-112-reclame-turismul-electoral.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18576188-harta-studenti-coada-grozavesti-ucecom-unde-este-doar-sectie-votare-sectii-alternative-4-adrese-raza-1.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18576190-stare-nervozitate-crescanda-cozile-umilintei-din-marile-orase-europene.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18576209-ponta-opreste-piromanii-nu-dati-foc-tara.htm
  * http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18575714-video-reportaj-situatie-tensionata-italia-mii-romani-cozi-scandeaza-ploaie-impotriva-guvernului-politist-italian-catre-copilas-obosit-stat-coada-putina-rabdare-pentru-tara.htm

  Raportează
 • postat de POSTAT DE @CRISTA; Duminică, 16 Noiembrie 2014 15:55 89.137.139.*** Link la comentariu
  0
  13

  SENILUL DE MELESCANU A AVUT CRED O PIERDERE DE MEMORIE LA ORA 13 ANUNTAND PENTRU FRANTA CA ROMANII CARE VOR SA FACA UN SACRIFICIU SA MEARGA INTR-UN ORAS LA DISTANTA DE 400 DE KM, AFLAT DE LOCUL UNDE ERA FOARTE AGLOMERAT. NU ESTE TAMPIT???? CINE AR FACE 800 DE KM DUS INTORS SA VOTEZE???? NU ESTE CLAR CUM A ORGANIZAT PSD VOTUL CELOR DIN DIASPORA?????? IAR PPENTRU "POSTAT DE @CRISTAL"SE CUNOASTE DIN CE CATEGORIE FACI PARTE, INCULT, VULGAR SI UN MARE BOU. DE CE??? DEMOCRATIA INSEAMNA CUMVA HOTIE, MINCIUNA, PLAGIERE?????? DU-TE LA DEX SI VEZI CE INSEAMNA DEMOCRATIE. ESTE ADEVARAT CA SE LEAGA DE LIBERTATEA DE EXPRIMARE , DAR PANA SA O FACI TREBUIE SA STII SI CUM SA TE EXPRIMI. ASA CUM O FACI TU NU DENOTA DECAT MOCIRLA IN CARE TRAIESTI. DA O REPLICA CU ARGUMENTE DACA ESTI IN STARE, RASPUNS CAE CHIAR NU MA INTERESEAZA DAR MACAR SA-TI PUI NEURONII LA MUNCA. PE PONTA IL ALEGE PROSTIMEA PTR. CA ESTE ORTODOX. STII CINE A SCOS RELIGIA DIN SCOLI????PONTA. ATUNCI CINE ESTE MAI ORTODOX PONTA SAU IOHANNIS??? am nepotii in franta , unde sunt multi romani sunt sectii de votare putine, iar sectiile de votare filmate de psihopatii de la antenna 3 sunt in zonele undenu locuieste nici un roman.

  Raportează
 • postat de alina Duminică, 16 Noiembrie 2014 15:32 89.136.2.*** Link la comentariu
  3
  17

  Asta va face guvernul Ponta si PSD !!!! Nu va lasa sa votati! Special au facut asa ca stie ca pierd alegerile daca votati voi cei din strainatate! Asta e guvernul PSD de hoti si ssecuristi si comunisti care ne-au furat revolutia si tot! Vai de voi ce va asteapta daca iese Ponta si toti coruptii! Rusine plagiatorule!

  Raportează
 • postat de crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 13:53 95.77.107.*** Link la comentariu
  2
  8

  @Pt. @crystal
  In primul rand articolul de fata se rezuma la diaspora si situatia de afara care ma priveste si pe mine intrucat am rude plecate. Si nu reprezint niciun partid si nici nu iau bani pentru un comentariu . Alte explicatii la comentarii aditionale de la o entitate care nu a luat nici macar un nickname si care se simte cu musca pe caciula cu ceva sau ofuscat/invins in urma campaniei electorale sunt inutile.
  Ti-am tradus comentariul pe Google Translate si mi-a dat urmatorul raspuns :
  "S-a declansat o extorsiune al unui degajament al unei constructii de intr-o apa si dupa care puteti uita "

  Raportează
 • postat de ELENA TOMA Duminică, 16 Noiembrie 2014 13:36 5.13.232.*** Link la comentariu
  4
  27

  Buna ziua dragi romani,
  Sunt mama unui baiat de 29 de ani, doctorand la Munchen, plang de dimineata intr-una de cand baiatul meu m-a sunat si mi-a spus cu vocea tremuranda sa-i razbunam si pe el si colegii lui, care stau la coada in frig si umiliti de conducatorii actuali ai guvernului si nu pot vota! Sa votam noi si pentru ei care nu au aceasta sansa!
  M-a implorat sa merg la vot, sa spun ca este un moment crucial pentru viitorul nostru al Romaniei.
  Nu este vorba de un nume ci de directia in care ne vom indrepta. o tara pentru toti oamenii normali sau o tara numai a coruptilor.
  Eu am fost la vot cu lacrimi in ochi, cu speranta ca voi apuca sa traiesc intr-o Romanie normala, a respectului, a prosperitatii!
  Eu mai sper ca baiatul meu sa aiba pentru ce sa se intoarca acasa, eu vreau sa cred ca nu vom alege numai pentru pensionari ci ca vom alege pentru copii si nepoti!
  As vrea in seara aceasta sa-i pot spune baiatului meu si miilor de romani din diaspora ca se pot intoarce cu incredere intr-o Romanie normala!
  Altfel voi continua sa plang de dorul copiilor nostri care nu se vor mai intoarce vreodata in Romania.
  Si eu sunt pensionara dar trebuie sa votam pentru viata copiilor nostri, nu numai pentru batranii care isi apara numai pensiile.
  Eu strig si plang si strig sa mergem la vot, poate vom apuca si noi o Romania normala!

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Duminică, 16 Noiembrie 2014 13:12 5.13.207.*** Link la comentariu
  3
  28

  Uitati la ce se preteaza marii golani ai Romaniei:blocheaza votul in strainatate in disperarea castigarii alegerilor. Asa zisul presedinte care uneste da motivatia unui razboi civil. Cred ca e cazul ca astazi sa iesim in strada in semn de solidaritate cu diaspora, sa vada nenorocitii astia care ne mint in fata ca nu toti romanii sunt usor de prostit. N-au fost in stare sa asigure votul diasporei,dar au chemat deja jandarmii sa inabuse eventualele revolte ale celor care nu ajung sa voteze.Sunt acolo parintii,copiii,fratii si surorile noastre de care acesti nemernici isi bat joc cu sarcasm! JOS MAFIA PESEDISTA !

  Raportează
 • postat de Pt. @crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 13:00 5.13.184.*** Link la comentariu
  33
  4

  Bai "d-le" @crystal ( cristal pe draqu ! ) , ia mai mergi tu in kkt ,activistule basist care esti ! Daca milioane de oameni din tara asta si de peste hotare au alte opinii fata de voi, basistii, nu inseamna ca un specimen ca tine are dreptul sa-i jigneasca. Asta denota ca habar nu ai ce inseamna democratia si ca, in opinia ta , cei care nu-s cu tine si cu baselul tau, sunt lipsiti de cultura sau de inteligenta . Din contra, acei oameni au simtit pe pielea lor opresiunea basista si nu mai vor ca un regim dictatorial sa continuie dezastrul in tara asta . Imi cer scuze fata de oamenii onesti care comentaza pe aceasta pagina dar o lichea platita, ca tine, care jigneste tot ce-i sta impotriva, trebuie trimisa la lada de gunoi . Hai sictir, activistule ! Politrucule ! Lasa oamenii sa-si exprime opiniile fara sa-i jignesti si fara a le impune tu cu cine sa voteze ! Ai un stil identic idolului tau chior !

  Raportează
 • postat de Un Gălățean in Nagasaki Duminică, 16 Noiembrie 2014 12:54 219.109.67.*** Link la comentariu
  1
  14

  In Japonia este doar o secție de votare,in Tokyo.....pentru romanii din sudul Japoniei e cam departe.Nu om fi noi prea mulți, dar e greu de ajuns,mai ales pt cei care muncesc sâmbăta.Comunități de romani in Fukuoka,Nagasaki,Sasebo,Nagoya,Hiroshima .....asta doar ce știu din auzite.Pacat, ne-am fi dorit sa putem spune si noi ceva.

  Raportează
 • postat de crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 11:41 95.77.107.*** Link la comentariu
  4
  17

  O romanca din Canada zboara cu avionul 670 de km pentru a putea vota :

  O romanca din Canada a postat pe Facebook fotografii cu biletul de avion pe care l-a cumparat ca sa poata ajunge la cea mai apropiata sectie de vot. Astfel, ea si-a cumparat un bilet din Calgary, orasul de resedinta, pana la Vancouver - orasul unde se afla cea mai apropiata sectie de vot.

  Intre cele doua orase e o distanta de 675 de kilometri, iar zborul cu avionul dureaza circa 50 de minute.

  Guvernul Romaniei nu a deschis nici o sectie de vot in Calgary. In Canada, Guvernul a deschis 4 sectii de vot: Vancouver, Montreal, Toronto si Ottawa.

  FOTO DOVADA - Biletul de avion Calgary - Vancouver pentru vot la http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18572161-romanca-din-canada-zboara-avionul-670-pentru-putea-vota.htm

  Raportează
 • postat de crystal Duminică, 16 Noiembrie 2014 11:08 95.77.107.*** Link la comentariu
  3
  15

  LONDRA
  Coada de 1 kilometru la sectia de vot Londra 3, in Brent Civic Centre. Apelul unui tanar: Organizarea este deplorabila! Oamenii sunt furiosi si se tem ca nu pot sa voteze. Va rog, dragi parinti, bunici, prieteni iesiti la vot!
  Ce spune tanarul care vrea sa voteze in Londra:

  "Coada se intinde de-a lungul a 1 kilometru. Oamenii sunt de-a dreptul furiosi si se tem ca nu pot sa voteze. Chiar daca este foarte devreme, oamenii continua sa vina la vot. Suntem constransi sa nu votam. In cabinele de vot ne tin cate 2-3 minute la fiecare buletin, nu stim ce putem face. Va rog, dragi parinti, bunici, prieteni, iesiti la viot. Multumim!

  Dragi romani, va rugam frumos iesiti la vot acasa! Organizarea este deplorabila! Si-au batut joc de noi...doar sperante false”

  TORINO
  Estimare neoficiala de acolo cu ajutorul digi24, aproape 10.000 de romani stau la coada acum la o singura sectie de votare.

  PARIS
  Peste 3500 de romani au inceput sa scandeze lozinci anti-....

  Raportează
 • postat de NU VOTEZ HOTI Duminică, 16 Noiembrie 2014 10:50 79.116.110.*** Link la comentariu
  22
  3

  nici nu votez si imi invat si copiii sa nu voteze NICIODATA HOTI.

  Raportează
 • postat de Prof.Dr.Mihai Moraru Duminică, 16 Noiembrie 2014 10:10 5.13.224.*** Link la comentariu
  3
  24

  Imaginea sfanta a PATRIEI,LOCUL SFANT,UNDE AI VAZUT LUMINA ZILEI SI AI GANGURIT CUVANTUL MAGIC ,,MAMA,, O PORTI IN SUFLET TOATA VIATA,ORIUNDE DESTINUL CAPRICIOS TE POATE PURTA IN LUMEA ASTA MARE SI ATAT DE MINUNATA!GESTUL ROMANILOR DIN DISPORA MI-A INCALZIT SUFLETUL,REAPRINZAND IN MINE SPERANTA SI INTR-UN VIITOR MAI BUN,ASA CUM L-AR MERITA CONATIONALII MEI DRAGI!nU SUNT DELOC RELIGIOS,DESI CRED CU TARIE IN UNICUL DUMNEZEU,SI POT SPUNE CA INTR-O SACRA RUGA,,DUMNEZEU SA- BINECUVANTEZE ROMANIA SI SA-I APERE PE ROMANI,DANDU-LE ASTAZI GANDUL CEL MAI BUN!

  Raportează
 • postat de dan Duminică, 16 Noiembrie 2014 10:04 5.13.233.*** Link la comentariu
  7
  35

  @ella inchide gura ca pute de la distanta
  Bravo diaspora ,cinste lor !
  Sa iesim la vot sa SCAPAM DE ciuma comunista !
  IESITI LA VOT SUNTEM MAI PUTERNICI ,AVEM VIITORUL IN FATA !

  Raportează
 • postat de ella Duminică, 16 Noiembrie 2014 09:10 89.136.0.*** Link la comentariu
  16
  15

  Cum de nu se mai voteaza in citeva secunde?Sa/laduca pe Baconski sa/i scoata din incurcatura.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.