Calorgal promite refacerea sistemului de recirculare a apei

Calorgal promite refacerea sistemului de recirculare a apei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce numeroşi preşedinţi şi administratori ai unor asociaţii de proprietari din oraş s-au plâns că sistemul de recirculare a apei a fost distrus şi au cerut insistent noii societăţi de termoficare ca acesta să fie refăcut, conducerea Calorgal promite că, în câţiva ani, gălăţenii nu vor mai fi nevoiţi să aştepte minute bune ca apa rece de la robinet să se transforme în apă caldă. Iar astfel să nu mai plătească apă rece la preţ de apă caldă.

Directorul general al Calorgal, Cristian Istrate, ne-a declarat că sistemul de recirculare a apei va fi refăcut. „Sistemul există, acolo unde s-au făcut modernizări, în zonele unitare. În investiţiile pe programul de termoficare până în 2020 intră şi recircularea apei. Problema este că tot oraşul a avut cândva acest sistem pus la punct, însă s-a furat, acesta este adevărul. S-a furat din canivouri. Plecau ziua în amiaza mare cu vana. Toţi banii care ne vin de la Bucureşti pe termoficare se bagă în izolarea ţevilor şi recirculare. Ne pare rău că nu avem serviciul ideal, dar nu a ţinut de noi", a afirmat directorul Calorgal.

O altă variantă prin care recircularea apei ar putea fi pusă la punct în toate zonele oraşului ar fi contractarea unui împrumut, de către municipalitate, pentru refacerea sistemului de termoficare, prin redimensionarea şi modernizarea acestuia.

Citit 2962 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.