FOTO/ Centru de informare realizat din materiale regenerabile, la Greci, inaugurat în prezenţa Ministrului Mediului

FOTO/ Centru de informare realizat din materiale regenerabile, la Greci, inaugurat în prezenţa Ministrului Mediului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Joi, în localitatea Greci, din judeţul Tulcea, a fost inaugurat, în prezenţa Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, Centrul de Informare Vizitare al Parcului Naţional Munţii Măcinului. 

Construit din resurse regenerabile, prin alegerea unor soluţii constructive care să necesite costuri minime de întreţinere după finalizarea clădirii (ex. centrală pentru încălzire cu pompe de căldură ce utilizează biomasă: lemn, coceni, rumeguş), Centrul a atras laudele Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu: „Românii demonstrează, prin inaugurarea Centrului, că suntem în stare să folosim resurse cât mai puţine şi regenerabile. Putem folosi materiale ecologice care să ducă la plata unor utilităţi în sumă mult mai mică, iar eficienţa energetică să fie maximă. Respectăm normele de protecţia mediului şi în felul acesta demonstrăm că suntem un stat membru de elită al Uniunii, nu un stat codaş. În perioada următoare vom inaugura şi alte astfel de sedii făcute din materiale ecologice, în alte puncte din ţară”.

Centrul oferă vizitatorilor informaţii despre habitatele şi speciile caracteristice bioregiunii stepice, prezentate într-un mod atractiv şi uşor de asimilat, cu echipamente touch-screen, dar şi cu diorame cu reprezentări de biodiversitate. Pe lângă faptul că vizitatorii pot afla detalii despre speciile de animale care trăiesc în Parcul Naţional, despre traseele care pot fi făcute aici, dar şi despre speciile de roci care se regăsesc în zonă, Centrul are pune la dispoziţie şi o expoziţie despre meşteşugurile şi produsele specifice comunităţilor din judeţul Tulcea.

Citit 3645 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 17:18

1 comentariu

 • postat de mihai
  Vineri, 23 Octombrie 2015 10:02
  37.11.197.***
  Stat membru si de elita al U.E. este un hazard din partea ministrului si cand ne gandim la saracia in care traesc o mare pare a copiilor din Romania(poate mai saraci si fara perspectiva decat copii care au asaltat europa venind din Siria) nu are nici o Gratie sa ne umflam a cea ce nu suntem
  16
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.