Cum le-a întors spatele preşedintele Bacalbaşa MEDICILOR EVACUAŢI de la Judeţean

Cum le-a întors spatele preşedintele Bacalbaşa MEDICILOR EVACUAŢI de la Judeţean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai mulţi medici de familie, dintre cei zece care îşi desfăşoară activitatea în incinta Spitalului Judeţean şi urmează să fie evacuaţi, au venit, joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului (CJ), în speranţa că vor putea lua cuvântul, pentru a le cere şefilor CJ şi aleşilor judeţeni să nu permită să fie lăsaţi pe drumuri, fapt ce, aşa cum v-am mai informat, ar putea afecta aproximativ 20.000 de gălăţeni, din cartierul Dunărea în special, înscrişi la respectivele cabinete de medicină de familie. Numai că nici un reprezentant cu putere de decizie nu a dorit să îi asculte, motiv pentru care cei câţiva medici au părăsit dezamăgiţi Sala Mare a Prefecturii, unde a avut loc şedinţa. După o pledoarie în favoarea medicilor, consilierul judeţean Ion Ştefan i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, să găsească o soluţie, respectiv, spaţii pe care să le pună la dispoziţia acestora, pentru a-şi desfăşura activitatea. „În sală se află medici, pacienţi, care beneficiază de aceste servicii, reprezentanţi ai Asociaţiei Pacienţilor (…) Nu putem şterge cu buretele această activitate, nu putem să îi împiedicăm să îşi desfăşoare activitatea. Avem o mare responsabilitate pentru aceşti medici. Nu cred că încurcă pe cineva, pentru că este o intrare separată”, a spus Ion Ştefan. "În ceea ce priveşte aceste spaţii, eu nu pot comenta, pentru că există o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Justiţiei. Medicii de familie sunt de fapt persoane de drept privat, nişte particulari, care îşi fac contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Lăsând la o parte aspectele emoţionale, în legătură cu aspectele tehnice, transmiteţi-mi interpelarea, studiez şi vă răspund. Dar mai este un aspect care ţine de corupţie şi de DNA. Dacă între aceşti medici este cumva nora şefului dumneavoastră politic… Nu ştiu dacă este, dar dacă este atunci lucrurile sunt foarte clare. Nu ştiu, am să cercetez şi asta, dar şi primul aspect sesizat”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Ion Ştefan i-a cerut şefului CJ să asculte punctul de vedere al medicilor, precizând „eu zic să îi ascultăm”, moment în care Nicolae Bacalbaşa a replicat: „dumneavoastră ziceţi, eu nu zic. Deocamdată, zic eu”.

Printre medicii prezenţi în sală s-a aflat şi medicul de familie al preşedintelui CJ, pe care, de asemenea, acesta nu a dorit să îl asculte.

Citit 3345 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2015 18:25

6 comentarii

 • postat de george
  Marți, 03 Noiembrie 2015 11:19
  5.13.239.***
  Sistemul si asa imperfect,avea nevoie de acesti hoti sa schimbe destinatia cabinetelor medicale a medicilor de familie care platesc chirie samavolnic avand in vedere faptul ca acest spital a fost construit in era comunista in care tot si toate erau propietatea poporului nu privata ca sa poata fi folosita dupa bunul plac a unor nenorociti certati cu legea.Cum sa lasi ma 20000 de pacienti la mana destinului,cand spatiile pe care vreti sa le furati au fost construite pentru cabinete medicale???.V-a sticat mintea dorinta de inavutire in asa hal ca nu mai ganditi deloc??.D.N.A.ule DESTEPTAREA!,ca aveti treaba cu hotii de spatii de interes public!Nenorocitii vor sa ddefinetiveze campania de distrugere a tarii inceputa in2006 de Nastase si gasca lui de hoti,care au dat pe bani putini Combinatul Siderurgic Galati(dar pe spaga grasa pentru ei),combinatele luate de Niculae,Petrom de Patriciu,si toate obiectivele de interes national si strategice.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Rus S.
  Marți, 03 Noiembrie 2015 08:24
  89.45.176.***
  De ce cand vi cu o reteta de la un medic specialist,medicul de familie iti cere si o scrisoare de recomandare pentru a prescrie tratamentul indicat?
  1
  3
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Marți, 03 Noiembrie 2015 08:17
  109.103.134.***
  Ce usor pot fi manipulati unii oameni .Desigur Bacalbasa nu este si nici nu a fost un smeu in managementul activitatii pe care o desfasoara.La fel ca si Stan sunt doi oameni de care nu cred ca o sa ne mai aducem aminte decat la capitolul teape electorale.Cine a citit cu atentie articolul ar fi constata ca chiar si medicul sau de familie avea cabinetul in incinta spitalului.Daca ar fi rezolvat favorabil solicitarile si a celorlalti medici cu cabinete in spital sunt sigur ca articolul din V.L ar fi avut alt continut si multi din cititorii sai ar fi spus ,sigur a luat spaga mai ales ca are si un interes personal.Asa cum nu poate fi acuzat de spaga in acest caz hai sa plingem de soarta unor medici din niste cabinete medicale private.Cum se face ca marea majoritate a medicilor care practica acest tip de asistenta au gasit solutii de spatiu si nu au stat la mila unui functionar al statului pentru desfasurarea activitatii. ,iar acestia nu.Daca pana acum au dat spaga pentru a functiona in incinta spitalului sunt si ei vinovati.Este bine ca macar acum vor fi obligati sa caute solutii si nu sa astepte cu plicul reinoirea contactului de inchiriere.Ce naiba tot ne plingem ca statul este vinovat.Uite ca acum statul si prin el Bacalbasa a luat o masura buna ,desigur contestata de cei care au si alte interese meschine de natura politica.Cel putin in acest caz nu putem spune ca ar fi vorba de eterna spaga.
  4
  4
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 02 Noiembrie 2015 14:40
  89.137.227.***
  Da,sint medici de familie ce se inplica in activitatea ce o desfasoara,dar sint inca multi care pur si simplu de la infiintarea acestui sistem nu au luat o tensiune asiguratului.Multi din acesti medici pur si simplu ii trateaza ca pe niste nume pe o lista de pe urma carora iau bani.Nu se poate ca un pacient ce e la un medic de familie sa se simta rau ,sa apeleze la acesta si sa fie refuzat ca nu are programare,sa fii trimis la un cabinet particular.De ce nu se fac si la noi optiuni pentru cei ce doresc o asigurare cu o clinica particulara,fara a mai plati si asigurarea obligatorie.Noi avem norocul ca avem medic de familie de la upsnasi si sintem tratati foarte bine.Dar cei care sint la un medic e familie obisnuit ce face?In caz de urgenta se duce tot la particular deci plateste asigurarea degeaba.Lasa pacientul sa aleaga.Multi medici nu sint multumiti de introducerea cardurilor de sanatate.De ce oare? Nu se intreaba nimeni?Nu se mai poate fura ca inainte.Eu merg de citeva luni bune cu retetela compensate la farmacie si nu am intimpinat nici o problema in ridicarea medicamentelor.De ce oare?Pentru ca medicii de la upsnasi nu fac golanii.
  5
  10
  Raportează
 • postat de Medicul de Garda
  Luni, 02 Noiembrie 2015 13:32
  213.177.20.***
  Aha! Si l-ati votat membru in comisia de ETICA a COLEGIULUI MEDICILOR? :))) HA! HA! HA! Acum sa vi-o luati si voi! Ce ma bucur! Tristetea mare e ca abia acum v-ati dat seama! Nu-i bai! Mai aveti un cuvat de spus! La viitoarele alegeri locale sa-l votati PRIMAR! Ca o sa mergeti la Vaslui sa profesati!
  2
  26
  Raportează
 • postat de mihai
  Luni, 02 Noiembrie 2015 12:27
  37.11.197.***
  Organizarea sistemului de asistenta sanitara primara este prost organizat in Romania. Nu trebuie lasat in mana medicilor crearea cabinetelor si cea ce se numeste logistica de functionare a lor, trebuiesc asigurate de catre statul Roman cu implicarea autoritatilor locale.Medicul este medic si nu trebuie transformat in patron. Administrarea, asigurarea logisticii de functionare a activitatii mdedicului de familie trebuie asigurata de oameni priceputi in asta(chiar privat daca este nevoie), iar medicul sa-si onoreze activitatea cu pacientii si sa o faca intr-o maniera cat mai performanta .Bacalbasa ca om politic nu stie sa abordeze subiectul de acea inseala asteptarile colegilor de breasla
  0
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.