Tichete sociale pentru masa de Crăciun, pentru cei mai săraci gălăţeni. Care sunt condiţiile

Tichete sociale pentru masa de Crăciun, pentru cei mai săraci gălăţeni. Care sunt condiţiile
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, începând de luni, 9 noiembrie 2015, şi până vineri, 27 noiembrie 2015, cei mai săraci dintre gălăţeni pot depune cereri pentru tichete sociale pentru Crăciun. Dosarele se pot depune în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8,30 şi 15,00, la cele trei puncte de lucru deschise de Primărie, în funcţie de adresa de domiciliu a solicitantului. Astfel, persoanele care locuiesc în Centru, Port, Valea Oraşului şi Piaţa Centrală pot depune cererile la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei, situat în strada Fraternităţii nr. 1. Gălăţenii care locuiesc în Mazepa 1 şi 2, Ţiglina 1, 2 şi 3, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Fileşti, Micro 13B, 14, 38, 39A, B, C şi 40 pot depune cererile la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, situată pe strada Saturn. Persoanele persoanele care locuiesc în Micro 17, 18, 19, 20, 21, Barboşi, Dimitrie Cantemir pot depune cererile la Asociaţia Filantropică ”Antonie cel Mare”, situată pe Bulevardul Dunărea nr. 70.

Cine are dreptul

Conform prevederilor legale, beneficiază de tichetele sociale în valoare netă de 100 de lei următoarele categorii de persoane cu un venit mediu net lunar sub 700 lei/membru familie, care nu deţin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului social conform Legii 416/2001. Primii vizaţi sunt pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau fără alte persoane obligate prin lege la întreţinerea lor, prin contract de întreţinere, habitaţie viageră etc. sau ai căror aparţinători nu au posibilitatea materială de a-i întreţine. De asemenea, pot beneficia de tichete şi familii cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, familiile monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care se va face dovada frecventării unei forme de învăţământ. Pot primi tichete şi familiile ai căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, care reprezintă cazuri sociale, dar şi adulţii cu handicap gradul I, II, III.

Actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei acestuia trebuie însoţite de acte doveditoare privind situaţia materială (cupon pensie, alocaţie, indemnizaţie, venit minim garantat, adeverinţă de salariu) şi acte medicale actualizate care să dovedească starea precară de sănătate a solicitantului (certificat medical, bilet de ieşire din spital, certificat de handicap / invaliditate).

Citit 3769 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.