Gabriel Oprea nu mai este la şefia Ministerului de Interne. Cine i-a luat locul

Gabriel Oprea nu mai este la şefia Ministerului de Interne. Cine i-a luat locul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gabriel Oprea nu mai este la şefia Ministerului de Interne, începând de vineri dimineaţă. Generalul magistrat Ilie Botoş a preluat atribuţiile lui Gabriel Oprea.

„Prin depunerea mandatului de către Victor Ponta, întregul govern este demisionar. Vă informez că la comanda Ministerului Afacerilor Interne se află generalul magistrate Ilie Botoș” a spus Gabriel Oprea, după consultările de la Cotroceni, citat de Digi24.

Ilie Botoş este secretar de stat în Ministerul de Interne din martie 2014. Anterior a fost procuror militar în cadrul Secţiei Parchetelor Militare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mare parte din opinia publică a fost revoltată pe faptul că preşedintele partidului UNPR a apărut în cursul zilei de joi alături de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Conform Constituţiei României, articolul 107, alineatul 3, dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106 (demisia), cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Alineatul 4 al aceluiaşi articol precizează că prevederile alineatului 3 se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Citit 2036 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2015 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.