Şantiere deschise în oraş/ Hei-rup, până nu dă frigul! (FOTO)

Şantiere deschise în oraş/ Hei-rup, până nu dă frigul! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste zece şantiere de lucrări, finanţate din bani de la bugetul local sau din fonduri europene, sunt deschise, în acest moment, în oraşul Galaţi. Pentru că vremea a fost, în ultimele zile, neaşteptat de caldă, am fost curioşi în ce măsură constructorii plătiţi de Primărie îşi fac treaba, mai ales acolo unde ar trebui să finalizeze lucrările până la sfârşitul anului. Iată ce am descoperit în urma unui tur pe la cele mai importante lucrări din oraş.

Of, strada Traian!

Potrivit Primăriei, pe tronsonul Metro - strada Alexandru Măcelaru, lucrările trebuie să fie finalizate până pe 10 decembrie 2015. Pe tronsonul cu pricina, circulaţia se desfăşura pe o singură bandă, în ambele sensuri, cealaltă jumătate de stradă fiind pregătită pentru asfaltare. Se lucra şi pe tronsonul Al. Măcelaru - Rizer, unde anul acesta va fi scoasă linia de tramvai şi va fi refăcut provizoriu pavimentul din piatră cubică. Asfaltarea segmentului este programată pentru primăvara lui 2016. Şi tot legat de Traian, Primăria susţine că strada Al. Măcelaru este aproape de finalizare şi a anunţat deja inaugurarea străzii Rizer.

Locuinţele sociale, "teren privat”

Campusul social din Micro 17 ar trebui să fie dat în folosinţă până la finele anului. Nu vă putem spune dacă va fi aşa, pentru că nu ni s-a permis accesul în incinta şantierului, pe motiv că acesta este „proprietatea privată a Vega”. Curios lucru! Noi ştiam că atât terenul, cât şi locuinţele sociale sunt proprietate publică, iar investiţia e plătită din banii noştri…

Faţade noi râd în soare

Chiar la intrarea în oraş, blocurile care beneficiază de reabilitare termică prin fonduri europene au devenit de nerecunoscut! În locul faţadelor jerpelite şi murdare, au apărut pereţi noi, vopsiţi în alb şi bleu. Cu toate acestea, pe schelele care încă mai îmbracă laturile imobilelor n-am văzut muncitori. Chiar deloc!

Se lucrează cu mai mult entuziasm şi pe strada Mihai Bravu, care ar trebui să fie gata în martie, dar şi pe strada Al. I. Cuza. Nici lucrările la noua Primărie nu stau pe loc. Potrivit Primăriei, sunt în derulare lucrări de modernizare a unor străzi din Micro 17, în spatele Kaufland, a unor străduţe din Valea Oraşului, şi se mai lucrează la zece locuri de joacă de cartier.

Să sperăm că vremea va mai ţine cu investiţiile. Hei-rup, până nu dă frigul iernii!

Foto: Marius Negri

1. Traian, Rizer-Cezar, 2. blocuri reabilitate UE, 3. blocuri reabilitate UE, 4. Mihai Bravu, 5. Mihai Bravu, 6. Traian, 7. locuinţe sociale Micro 17, 8. noul sediu al Primariei Galaţi, 9. Traian, Metro

Citit 2791 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.