CALORGAL anunţă CONVENŢII „în curs de semnare”. Despre ce ASOCIAŢII este vorba

CALORGAL anunţă CONVENŢII „în curs de semnare”. Despre ce ASOCIAŢII este vorba
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Convenţiile individuale cu gălăţenii, una dintre cele mai eficiente metode care ar permite noii societăţi de termoficare să evite un blocaj financiar, provocat de neplată, ca în cazul falimentatei Apaterm, se parafează într-un ritm extrem de lent. Cel puţin asta reiese dintr-o informare transmisă, vineri, de către reprezentanţii Calorgal, care s-a dorit a fi un fel de drept la replică la articolul „Haos la Calorgal/ Hotărârea Consiliului Local care reglementează convenţiile individuale este inaplicabilă în unele cazuri” (din ediţia online), dar care conţine precizări interesante, ce nu puteau fi trecute cu vederea. Astfel am aflat că, în prezent, Calorgal „are în curs de semnare convenţii individuale într-un pachet de şapte asociaţii de proprietari (575, 540, 446, 214, 852, 704, 615 bis, cu aproximativ 650 de beneficiari, număr influenţat de situaţia apartamentelor nelocuite)”. Conform Calorgal, în prezent, peste 30.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat.

Reprezentanţii societăţii au precizat totodată că procedura urmează a fi extinsă „la nivelul întregului oraş, limitarea fiind dată doar de personalul disponibil pentru această activitate”. Afirmaţia conducerii Calorgal este cel puţin surprinzătoare, în condiţiile în care, la acest moment, societatea de termoficare are nu mai puţin de 509 angajaţi (informaţie furnizată chiar de către directorul Cristian Istrate, în ultima şedinţă a Consiliului Local). Număr care, de altfel, a stârnit numeroase critici chiar şi în Primărie. Ne, întrebăm, în aceste condiţii, de câte mii de angajaţi are nevoie societatea de termoficare pentru a implementa soluţia mult-aşteptată?

Ce facem cu chiriaşii Primăriei?

În cadrul aceluiaşi document, reprezentanţii Calorgal ne-au informat că, în cazul chiriaşilor, aceştia vor putea semna convenţii cu distribuitorul de apă caldă şi căldură doar dacă există acordul proprietarului, indiferent că este persoană fizică sau juridică, făcând referire la cazul chiriaşilor Primăriei, semnalat de „Viaţa liberă”.

„Transformarea asociaţiilor de locatari în asociaţii de proprietari a fost impusă încă din 2001, prin Ordonanţa nr. 85 din 30 august, publicată în M.O. nr 544 din 1 septembrie 2001, care a acordat şi termenul de 12 luni pentru îndeplinirea acestei obligaţii”, au transmis reprezentanţii Calorgal.

Cu toate acestea, asociaţiile de locatari încă figurează în documentele municipalităţii, ba chiar au încheiat şi contracte cu Calorgal. În aceste condiţii, în lipsa încheierii unor convenţii individuale chiar şi cu chiriaşii Primăriei, despre care se spune, neoficial, ce-i drept, că înregistrează datorii de aproximativ 15 milioane de lei la apă caldă şi căldură, putem trage concluzia că municipalitatea pompează bani grei pentru acoperirea numeroaselor „găuri” provocate chiar de către propriii chiriaşi. Aproape cât creditul de 20 de milioane de lei contractat pentru resuscitarea sistemului de termoficare al întregului oraş...

CITEŞTE ŞI: HAOS LA CALORGAL - Hotărârea Consiliului Local care reglementează CONVENŢIILE INDIVIDUALE este inaplicabilă în unele cazuri

Citit 2827 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.