SALARII MAI MARI şi pentru angajaţii Consiliului Judeţului Galaţi
Foto: Foto Bogdan Codrescu

SALARII MAI MARI şi pentru angajaţii Consiliului Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu doar unii dintre angajaţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului Marius Stan şi societăţilor subordonate Consiliului Local au avut parte de creşteri salariale, graţie Ordonanţei de Urgenţă nr. 27/2015, ci şi angajaţi ai Consiliului Judeţului Galaţi.

Conform unei informări transmise Prefecturii de către Consiliul Judeţului, la solicitarea conducerii Instituţiei Prefectului, 127 de angajaţi ai CJ au beneficiat, din luna septembrie, de lefuri majorate cu 12 la sută. Dintre aceştia, conform şefilor CJ, 108 sunt funcţionari publici, iar 19 persoane sunt încadrate cu contract individual de muncă.

„A fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2014, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare (…) Autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12 la sută, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. La nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţului Galaţi, s-a constatat de către structurile de specialitate că, pentru îndeplinirea cumulativă a condiţiilor precizate, este necesară aplicarea prevederilor citate mai sus începând cu drepturile salariale ale lunii septembrie 2015”, se arată într-o adresă transmisă Prefecturii, care poartă semnătura preşedintelui Nicolae Bacalbaşa.

O astfel de informare a fost înaintată şi de către conducerea Primăriei, la solicitarea aceleiaşi instituţii. Cele două documente vor fi prezentate, marţi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social.

Citit 2779 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.