Monica Macovei CERE retragerea titlului de doctor al lui PONTA. Ce a mai DECLARAT eurodeputatul, aflat în vizită la Galaţi

Monica Macovei CERE retragerea titlului de doctor al lui PONTA. Ce a mai DECLARAT eurodeputatul, aflat în vizită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele M10 la nivel naţional, i-a cerut, duminică, 22 noiembrie, la Galaţi, noului ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, să aibă curaj şi să-i retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.

„Suntem la sediul M10, filiala Galaţi, care este pe strada Universităţii. Şi pentru că suntem pe strada Universităţii, iar Galaţiul are o universitate foarte bună, de tradiţie, îi cer domnului Curaj să aibă curajul să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta”, a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul a precizat totodată că este nevoie ca tuturor celor care au plagiat tezele de doctorat sau masterat să le fie retrase diplomele. „Victor Ponta a plecat acasă, că aşa i-a spus strada, dar de ce să rămână cu titlul de doctor pe care nu-l merită, pe care l-a furat? Deci, domnule ministru Curaj, aveţi curajul să-i retrageţi titlul de doctor lui Victor Ponta şi tuturor celorlalţi care şi-au plagiat tezele de doctorat?”, a afirmat europarlamentarul.

M10 vrea în Parlament

Prezentă la Galaţi, unde a participat la o întâlnire cu membrii filialei locale a partidului, liderul M10 a spus că nu are încă un obiectiv stabilit pentru alegerile de anul viitor, însă a precizat că îşi doreşte ca partidul pe care îl conduce să intre în Parlament. „Noi suntem realişti, pragmatici şi raţionali; eu sunt foarte raţională, nu-mi stabilesc un prag acum sau nu îmi stabilesc o cifră până când nu suntem aproape”, a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul a afirmat însă că îşi doreşte ca partidul să intre în Parlament cu un procent cuprins între cinci şi 10 la sută, având în vedere existenţa pragului electoral, despre care a spus că trebuie eliminat: „Încercăm să acoperim toată ţară. Sigur că vrem cât mai mult şi căutăm oamenii cei mai buni. Sigur că ne ducem spre marile oraşe, unde eu am avut un scor foarte bun la alegerile prezindenţiale. Sigur că ne ducem spre tineri, spre vârsta între 18 şi 38-40 de ani, dar nu numai, atât doar că ne-am uitat la eşantionul de vârstă de la votul la prezidenţiale. Ne ducem spre orice om care vrea binele României. Pentru parlamemtare, sigur că vrem sa intrăm în Parlament, pragul este de 5 la sută, dar dorim să intrăm cu un procent între 5 şi 10, o să vă spun mai exact când vom fi mai aproape de aceste alegeri”.

Citit 2171 ori Ultima modificare Duminică, 22 Noiembrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.