Înainte de căderea ZĂPEZII în Galaţi, au început să fie PLANTAŢI PUIEŢI prin oraş

Înainte de căderea ZĂPEZII în Galaţi, au început să fie PLANTAŢI PUIEŢI prin oraş
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Puieţii de tei, ulm, platan şi frasin promişi de societatea Gospodărire Urbană se văd deja pe aliniamentele stradale, dar şi în zona parcurilor. Zeci de arbori tineri şi-au luat locul în primire de-a lungul bulevardului Coşbuc, începând din zona Patinoarului, dar şi pe Faleza Superioară.

Pe Faleză, acolo unde nu au fost încă plantaţi puieţi, se vede pregătit terenul. Gropile au fost săpate şi aşteaptă acum copacii. Puieţi au apărut şi pe Oţelarilor, pe spaţiul verde din apropierea restaurantului „Lupul de mare”, dar şi în parcul Rizer şi în jurul acestuia. Gospodărire Urbană nu a uitat să planteze tei tineri nici pe Domnească, dar nu în toate alveolele sărăcite, în anii trecuţi, de arbori maturi.

Astfel, alveolele din staţia de autobuz de la Modern încă mai aşteaptă puieţi. Vom vedea câţi vor rezista iernii şi dacă la anul, când vor fi plantaţi toţi arborii comandaţi, vor mai ieşi la numărătoare.

Săptămâna trecută, societatea Gospodărire Urbană ne-a comunicat că au ajuns 500 de arbori din cei 1.000 comandaţi şi că aceştia urmează să fie plantaţi în următoarele zone: Grădina Publică, Parc ANL, Parc Rizer, Faleza Inferioara, Faleza Superioară, Parc Selgros, Siderurgiştilor, Stadionului şi Oţelarilor, Domnească, Coşbuc. Contractul pentru achiziţia celor 1.000 de puieţi a costat 89.000 de lei, iar furnizor este societatea Paulflowers, din judeţul Alba.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 3146 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 17:34

8 comentarii

 • postat de Bravo galateni
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 16:48
  108.245.201.***
  Sigur ca da ,,,si se asfalteaza pe ploaie ....apropo ... nucile mai sunt carate cu furca-n pod ?????? Ca numai de astea sunteti buni ......
  2
  4
  Raportează
 • postat de Marin
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 10:51
  89.136.0.***
  @ro intamplarea face ca am fost in Cluj de curand, pe langa ca acolo se placehaza pe jos, precum vezi in poza, cu marmura compozit aproape tot orasul, cei din partea aia a tarii isi si permit sa planteze copaci deja trecuti de o anumita vartsta. Nu compara Cluj cu Galati, acolo sunt bani seriosi,acolo rata de somaj e mica, acolo s-a reasfaltat aproape TOT orasul in mai putin de an, oamenii sunt mai muncitori si mai aproape de vest, noi aici suntem in copac aici din toate punctele de vedere, nu compara.
  0
  12
  Raportează
 • postat de ro
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 09:04
  91.216.52.***
  Este o bataie de joc. Sau, mai bine spus, continua bataia de joc a Primariei pe banii contribuabililor. Acesti puieti (ca nu sunt copaci) nu au nici o sansa. Toata lumea a putut vedea ce soarta au avut alti puieti de aceeasi dimensiune, cum au fost cei plantati pe strada Stadionului. Desigur, in nota cu care ne-a obisnuit Primaria, vor fi de vina numai "nesimtitii" acestui oras, asa la gramada. Nesimtiti sunt, insa, cei care se fac ca muncesc pe banii nostri.
  Vedeti ce planteaza altii http://ziuadecj.realitatea.net/Images/Articole/00142368/00130504_large.jpg
  2
  9
  Raportează
 • postat de Marin
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 08:30
  89.136.0.***
  @katalin, ai internet, cauta pe batranul google.ro si afla singur de conditiile de plantare ale diferitelor specii de copaci :)
  3
  5
  Raportează
 • postat de Je
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 08:30
  5.2.209.***
  Puietii ar trebui sa aiba si o protectie de jur-imprejur, macar trei bete si niste sarma, daca nu se poate mai frumos...pt ca altfel vor fi rupti, smulsi, distrusi.In Bucuresti am vazut ca fiecare copacel are in jurul sau o protectie care, totodata, il si ajuta sa creasca drept.
  Am avut grija, timp de trei ani, de un pui de tei plantat in spatele blocului.Acum o saptamana pur si simplu a fost smuls din radacina.
  1
  10
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 08:00
  5.13.231.***
  Plamteaza puieti ca sa aiba alde Dorel. de la spatii verzi , ce sa taie . In spatiul verde ,aferent blocului in care spre ghinionul meu locuesc( , am ingrijit si pigulit un pui de castan ,timp de cinci ani ,pana acum cateva zile cand au venit alde Dorel de la spatii verzi si si-au facut de treaba iar odata cu trandafirii ,plantati si ingrijiti de un vecin ,a taiat si castanul. Ce pregatire or fi avand cei care slutesc copacii si spatiile verzi din acest oras ,poate sunt fosti fotbalisti daca nu stiu sa deosebeasca un castan de un trandafir si taie teii ca pe salcami....???????
  1
  13
  Raportează
 • postat de io nu construiesc ceva mai bun decat am daramat
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 07:50
  5.13.222.***
  marius sta-li-n va pregateste o noua lovitura de imagine manipulativa
  6
  5
  Raportează
 • postat de katalin
  Miercuri, 25 Noiembrie 2015 06:50
  82.113.98.***
  meritam si noi o lamurire ,exista o recomandare de la specialistii silvicultori de plantare a acestor puieti in acest moment al anului?
  4
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.