UPDATE/ Gălăţenii ar putea să petreacă şi noaptea în FRIG

UPDATE/ Gălăţenii ar putea să petreacă şi noaptea în FRIG
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După ce au petrecut weekend-ul în frig din cauza unei avarii majore la conducta principală a Electrocentrale (CET) care alimentează oraşul cu agent termic, gălăţenii au avut parte, joi, 3 decembrie, de o nouă surpriză… nefericită, din păcate.

Cei peste 100.000 de oameni dependenţi de sistemul public de alimentare cu energie termică au fost obligaţi să petreacă încă o zi fără căldură şi apă caldă, din cauza unei revizii efectuate de angajaţii Electrocentrale la instalaţia de pe platforma siderurgică.

Conducerea Electrocentrale a anunţat, joi dimineaţă, că, în intervalul 9,00 - 15,00, „se vor efectua lucrări pentru prevenire avarie la colectorul tur Dn 1000 mm din incinta Electrocentrale Galaţi SA, aceasta aflându-se în cuva de termoficare şi fiind singura sursă de transport de energie termică către municipiul Galaţi. Menţionăm că decizia pentru efectuarea acestei revizii a fost luată luând în considerare temperaturile pozitive ale aerului şi faptul că neefectuarea reparaţiei poate conduce la înregistrarea unei avarii majore într-o altă zi în care se înregistrează temperaturi scăzute exterioare. Ne cerem scuze  pe această cale, consumatorilor de energie termică racordaţi la sistemul centralizat din municipiul Galaţi pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru a relua furnizarea energiei termice în cel mai scurt timp”, a transmis Sinan Mustafa, administratorul special al producătorului de agent termic primar.

Furnizarea de agent termic, reluată după ora 16,00

Electrocentrale a reluat livrarea de agent termic în sistem centralizat după ora 16,00, însă aseară, la închiderea ediţiei, nimeni nu a putut da asigurări că gălăţenii vor primi căldură şi apă caldă în cursul serii de joi. Ba mai mult, oamenii riscau să petreacă noaptea în frig, întrucât, potrivit Calorgal, „este o chestiune de ore, din momentul în care vom primi agent termic la parametrii necesari, să repornim întregul sistem”. Totodată, reprezentanţii societăţii de termoficare ne declarau că „va fi o diferenţă de şase până la opt ore din momentul în care se vor dezmorţi caloriferele în cartierul Dunărea şi cele din zona centrală a oraşului, respectiv Port”.

CET livra, în jurul orei 17,00, agent termic cu un debit de 2.400 de metri cubi pe oră şi temperatură de 53 de grade, urmând ca aceasta să crească treptat.


UPDATE, ora 16,30/ Gălăţenii ar putea să petreacă şi noaptea în frig

Deşi în cursul dimineţii a anunţat că furnizarea de agent termic primar va fi reluată în jurul orei 15,00, conducerea Electrocentrale ne-a declarat că, în urmă cu puţin timp, şi-a repus în funcţiune instalaţia. Cu toate acestea, gălăţenii au toate şansele să petreacă şi noaptea în frig, dar şi fără apă caldă, întrucât, potrivit Calorgal, „este o chestiune de ore, din momentul în care vom primi agent termic la parametri necesari, până la repornirea întregului sistem”. Totodată, conform reprezentanţilor societăţii de termoficare, „va fi o diferenţă de şase până la opt ore din momentul în care se vor dezmorţi caloriferele în cartierul Dunărea şi cele din zona centrală a oraşului, respectiv Port”. În acest moment, CET livrează agent termic cu un debit de 2400 de metri cubi pe oră şi temperatură de 53 de grade, urmând ca aceasta să crească treptat. 


UPDATE, ora 10,10/ CET va relua furnizarea de agent termic după ora 15,00

Conducerea Electrocentrale a anunţat că, a luat decizia de a opri furnizarea de agent termic în oraş, în intervalul 09,00 – 15,00, pe fondul unei intervenţii tehnice, în scopul prevenirii unei avarii. „În această perioadă se vor efectua lucrări pentru prevenire avarie la colectorul tur Dn 1000 mm din incinta Electrocentrale Galaţi SA, aceasta aflându-se în cuva de termoficare şi fiind singura sursă de transport de energie termică către municipiul Galaţi.

Menţionăm că, decizia pentru efectuarea acestei revizii în data prezentei a fost luată luând în considerare temperaturile pozitive ale aerului şi faptul că, neefectuarea reparaţiei poate conduce la înregistrarea unei avarii majore într-o altă zi în care se înregistrează temperaturi scăzute exterioare”, se arată într-un anunţ postat pe Facebook de către Sinan Mustafa, administratorul special al CET.


La doar câteva zile de la avaria produsă la o magistrală a Electrocentrale, care a pus la pământ întregul sistem de termoficare, gălăţenii rămân, din nou, fără căldură şi apă caldă. De această dată, se pare că ar fi vorba de o intervenţie tehnică a CET, iar Electrocentrale ar fi sistat deja furnizarea de agent termic în oraş.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 8761 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.