După ce a ÎNCĂLCAT LEGEA, deputatul gălăţean BOGDAN CIUCĂ este SANCŢIONAT FINANCIAR

După ce a ÎNCĂLCAT LEGEA, deputatul gălăţean BOGDAN CIUCĂ este SANCŢIONAT FINANCIAR
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deputatul gălăţean Bogdan Liviu Ciucă (ALDE), preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, va fi sancţionat cu 10 la sută din indemnizaţie, timp de trei luni, după ce şi-a angajat propria soră la cabinetul parlamentar şi astfel a fost declarat în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Anunţul a fost făcut, miercuri, 2 decembrie, de Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputaţilor.

„Eu am făcut solicitarea să demareze procedura, căci nu am atacat raportul ANI şi nici nu intenţionam să o fac. Altă soluţie mi s-ar părea meschină. Probabil că sunt singurul deputat care a solicitat acest lucru”, ne-a declarat parlamentarul gălăţean.

„Comisia Juridică a informat Biroul Permanent că (…) unii deputaţi în funcţie au atacat raportul ANI în Justitie, în timp ce domnul Ciucă Bogdan nu a contestat raportul. Potrivit Statutului senatorului şi deputatului, fapta de a încălca legislaţia privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei de 10 la sută, pe o perioada de maximum trei luni. Întrucât singurul care nu a contestat raportul a fost domnul Ciucă Bogdan, i se va reţine pe durata de trei luni 10 la sută din indemnizaţie”, a spus Mircovici, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, citat de Hotnews.

ANI: Deputatul Bogdan Ciucă, în CONFLICT DE INTERESE. Şi-a angajat sora la propriul cabinet parlamentar

Citit 4608 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.