HANGARUL elicopterului SMURD, în faza de proiectare. Investiţia va COSTA MAI MULT, conform ultimelor estimări

HANGARUL elicopterului SMURD, în faza de proiectare. Investiţia va COSTA MAI MULT, conform ultimelor estimări
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mult-aşteptatul hangar destinat elicopterului SMURD, care se află în chinurile facerii de aproximativ un an, ar putea începe să fie construit în luna martie, dacă licitaţia ce va fi lansată de Consiliul Judeţului (CJ) nu va fi întârziată sau blocată de eventuale contestaţii. Potrivit county-managerului CJ, Costel Fotea, în prezent, hangarul, care va deservi elicopterul SMURD, se află „în faza de proiectare”, iar procedura va fi finalizată până pe 28-29 decembrie, astfel că la finele anului CJ va avea, în sfârşit, puse la punct proiectul tehnic şi documentaţia necesare demarării licitaţiei. Reprezentantul CJ ne-a spus că de proiectare se ocupă SC ABC Development Aviation SRL, „o firmă cu experienţă în proiectare de hangare”, aceasta proiectând atât la Constanţa, cât şi în alte oraşe ale ţării, iar contractul a fost atribuit prin achiziţie directă de către instituţia publică.

Reprezentanţii CJ speră să poată lansa la licitaţie, în luna ianuarie, contractul de execuţie al obiectivului, însă acest lucru ar putea fi posibil doar dacă în prima lună a anului viitor va fi adoptat bugetul. „În principiu, cam aceştia sunt paşii. Pot spune că suntem în linie dreaptă”, ne-a declarat Costel Fotea.

Chiar dacă, anul acesta, la nivelul Consiliului Judeţului investiţia fusese estimată la 200.000 - 250.000 de euro, se pare că realizarea hangarului ar putea să coste instituţia între 300.000 şi 400.000 de euro. „Cu surprindere, am aflat că trebuie prevăzute şi realizate multe lucruri în plus, faţă de cele pe care le luasem în calcul iniţial. Este vorba despre o serie de chestiuni ce ţin de siguranţă şi securitate la incendii. Dacă nu vom face lucrurile aşa cum trebuie, riscăm să nu primim autorizaţia de funcţionare”, a mai afirmat reprezentantul CJ.

În Strategia de Dezvoltare a Consiliului Judeţului pentru perioada 2015-2020 figurează, printre cele câteva zeci de proiecte, şi cel al hangarului pentru elicopterul SMURD, iar la capitolul finanţare sunt prevăzute ,,fonduri structurale”, ceea ce reprezintă o eroare, fapt confirmat de altfel şi de Costel Fotea. Asta pentru că investiţia va fi finanţată din bugetul de anul viitor al CJ. Tot anul viitor ar trebui să fie şi finalizat obiectivul.

Citit 1998 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.