Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Aleşi locali vor decide luni, 14 decembrie, cui acordă titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Galaţi”. Pe masa consilierilor au ajuns deja cinci propuneri, argumentate prin rapoartele de specialitate.

Ioana Citta Baciu, personalitate culturală de numele căreia se leagă o întreagă istorie în domeniul artei dramatice, actriţă care a interpretat peste 150 de roluri pe scena Dramaticului gălăţean, este propusă pentru a deveni Cetăţean de Onoare al Galaţiului.

Înalta distincţie ar urma să-i fie decernată şi lui Vasile Cristea, pentru intensa activitate desfăşurată în vederea integrării în societate şi respectării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, prin derularea de proiecte, acţiuni şi activităţi sociale, sportive, culturale şi legislative. Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Sporting Culb Galaţi, a organizat 23 de ediţii ale competiţiei sportive „Cupa Danubius”, rezervată persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Aleşii vor decide şi acordarea titlului „Cetăţean de Onoare” lui Petrache Boşneagă, care s-a remarcat prin atitudine civică deosebită, construind, în anul 2000, din fonduri proprii, un monument în memoria victimelor dispărute în accidentul de pe nava „Mogoşoaia”. Ulterior, în anul 2014, a construit, de asemenea din fonduri proprii, un monument în onoarea tuturor cadrelor didactice din învăţământul gălăţean, care, în prezent, este amplasat în curtea Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”.

Cetăţean de Onoare ar putea deveni şi Benone Puşcă, personalitate ştiinţifică şi academică, de numele căruia se leagă o întreagă istorie din domeniul dreptului constituţional şi cel al dreptului internaţional public. Profesor şi magistrat, a publicat peste o sută de lucrări de cercetare destinate studenţilor şi specialiştilor din domeniu, este membru în prestigioase asociaţii internaţionale din ţară şi din lume.

Pe listă se află şi Dumitru Bahamat, reputat restaurator de monumente istorice şi de arhitectură, atestat de Ministerul Culturii, membru fondator al Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice din România, membru al Asociaţiei Europene a Antreprenorilor de Restaurare a Patrimoniului Arhitectural.

Citit 2452 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.