PLĂTIM 3,3 milioane de lei pentru PIERDERILE CALORGAL

PLĂTIM 3,3 milioane de lei pentru PIERDERILE CALORGAL
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După zile întregi de negocieri şi discuţii, aleşii locali au căzut de acord cu privire la acoperirea de la bugetul local a pierderilor Calorgal. Potrivit unei informări trimise de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi, Consiliul Local al municipiului Galaţi a adoptat, în şedinţă de îndată, ”acoperirea parţială a pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie, în sistem centralizat, aferente anului 2015”. Potrivit votului consilierilor locali, valoarea pierderilor acoperite este de 3.350.000 de lei.

Discuţia despre acoperirea pierderilor a pornit încă de pe 26 noiembrie, valoarea care se cerea a fi „decontată” de la bugetul local fiind de 5.200.000 de lei. Luni, 7 decembrie, în dezbaterea aleşilor ajunsese un nou proiect pe această temă, numai că, suma pentru acoperirea pierderilor era redusă la 3.300.000 de lei.

Potrivit expunerii de motive a hotărârii adoptate, printr-o adresă Calorgal înregistrată la registratura municipiului Galaţi, „pierderea indusă din prestarea serviciului public de distribuţie şi furnizare a energiei termice produse în sistem centralizat este de 3.358825.34 de lei”. Ordonanţa Guvernului nr. 36 din 2006 prevede că ”pierderile induse de prestarea serviciilor publice de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat, înregistrate de operatorii economici din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, pot fi acoperite din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale.” Asta au făcut şi aleşii locali ai Galaţiului.

Citit 2211 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.