ANUNŢ OFICIAL privind ILUMINATUL FESTIV: Galaţiul, fără lumini de Sărbători!
Foto: Foto Anca Melinte

ANUNŢ OFICIAL privind ILUMINATUL FESTIV: Galaţiul, fără lumini de Sărbători!
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

„Cu certitudine vom rămâne fără lumini de sărbători!”, a anunţat luni, 14 decembrie, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, spulberând promisiunea pe care tot Primăria Galaţi le-a făcut-o gălăţenilor, că oraşul va fi împodobit, aşa cum merită, măcar de Crăciun.

Edilul este convins că licitaţia pentru închirierea decoraţiunilor festive a fost sabotată: „Licitaţia a fost compromisă din mai multe direcţii şi îndrăznesc să afirm, din Primărie sabotată! Asta fără doar şi poate. Am declanşat o anchetă, am făcut şi o plângere penală în acest sens. Cei vinovaţi trebuie să răspundă. Nu e vinovat niciunul dintre gălăţeni pentru incompetenţa sau, eu cred, reaua voinţă a unora care, nu ştiu cum, au putut să scaneze pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice două pagini din trei. A treia au uitat-o, pur şi simplu! E cel puţin surprinzător! Ca să nu zic că e foarte surprinzător când ofertantul face şi oferta. Dacă era un caiet de sarcini de o sută de pagini, înţeleg lipsa unei pagini poate fi o neatenţie, dar când ai trei pagini la care ofertantul a venit cu o ofertă copy-paste cu cea de anul trecut, asta mie îmi miroase a altceva! Dar nu vreau să mă pronunţ eu pentru că nu sunt organ de anchetă”, a declarat Marius Stan.

Din păcate, nici varianta de compromis, ca societăţile Transurb şi Gospodărire Urbană să facă achiziţii directe admise de lege până în 30.000 de euro fiecare, pentru instalaţii de iluminat festiv, nu este posibilă. „Nu se poate pentru că nu au acest obiect de activitate, şi ar însemna deturnare de fonduri, aşa încât nu există nicio variantă pentru a aprinde o luminiţă! Iar, iertaţi-ne, să facem ceva care să ne ducă în zona ilegalităţilor n-avem cum şi n-o facem”, a conchis primarul.

UNDE poţi petrece REVELIONUL. Concert GORAN BREGOVICI, la Galaţi, în noaptea dintre ani

Citit 17020 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.