Zeci de ASOCIAŢII încă refuză CĂLDURA în sistem centralizat, chiar dacă este FRIG de îngheaţă pietrele
Foto: Foto arhivă V.L.

Zeci de ASOCIAŢII încă refuză CĂLDURA în sistem centralizat, chiar dacă este FRIG de îngheaţă pietrele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aproximativ 60 de asociaţii de proprietari din oraş, care însumează 198 de scări de bloc, cu nu mai puţin de 4.497 de apartamente (din care Calorgal pretinde că nu ştie câte mai sunt branşate la reţeaua publică), încă refuză să primească apă caldă şi căldură în sistem centralizat. Nici nu este de mirare, având în vedere că în sezonul cald oraşul a fost lăsat mai bine de trei luni fără apă caldă menajeră, fapt ce a alungat mii de consumatori din sistemul public de termoficare, iar de la finele lunii noiembrie avariile se ţin lanţ.

La începutul acestei săptămâni, în evidenţele Calorgal figurau nu mai puţin de 59 de asociaţii de proprietari care nu încheiaseră contracte cu noua societate de termoficare. Cele mai mari dintre acestea au în componenţă 334 de apartamente (Asociaţia nr. 186), 220 de apartamente (Asociaţia nr. 311), 171 de apartamente (Asociaţiile 271 şi 321) şi 152 de apartamente (Asociaţiile 855 şi 863), în timp ce la polul opus se situează asociaţii cu 13 apartamente (124 bis) şi 19 apartamente (Asociaţiile 899, 815, 734, 588, 562).

„Sunt mai multe motive pentru care preşedinţii acestor asociaţii încă nu au semnat contractele. Cei mai mulţi au invocat datoriile mari şi foarte mari pe care le au către Apaterm, datorii care sunt în curs de recuperare prin instanţă. Multe asociaţii invocă totodată faptul că o mare parte dintre cei branşaţi la sistemul centralizat au datorii la întreţinere şi încearcă astfel să îi preseze, până la înăsprirea vremii, astfel încât să poată încasa respectivele restanţe”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Reprezentanţii distribuitorului de apă caldă şi căldură susţin totodată că există două asociaţii care funcţionează, în prezent, fără preşedinţi şi vicepreşedinţi, astfel că nu are cine să semneze contractele cu Calorgal. Totodată, în cadrul unora dintre asociaţii sunt şi multe apartamente nelocuite, iar preşedinţii au transmis că vor semna contractele doar în cazul în care se vor întoarce locatarii respectivi.

Vezi aici lista asociaţiilor care nu au semnat contractele cu Calorgal

 

Citit 3555 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.