Cine sunt noii CETĂŢENI DE ONOARE ai Galaţiului

Cine sunt noii CETĂŢENI DE ONOARE ai Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
12 comentarii

Galaţiul se îmbogăţeşte astăzi cu cinci noi cetăţeni de onoare. Înaltele distincţii vor fi acordate într-o festivitate care va avea loc astăzi, de la ora 17,00, la Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi.

Ioana Citta Baciu (foto), actriţa care a desfăşurat o bogată activitate artistică pe scena Teatrului Dramatic gălăţean, interpretând peste 150 de roluri pentru care a obţinut mai multe premii, va deveni Cetăţean de Onoare al Galaţiului.

Pentru intensa activitate desfăşurată în vederea integrării în societate şi respectării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Sporting Club Galaţi va deveni Cetăţean de Onoare al oraşului.

Înalta distincţie îi va fi decernată şi prof. univ. dr. Benone Puşcă, personalitate ştiinţifică şi academică, de numele căreia se leagă o întreagă istorie din domeniul dreptului constituţional şi cel al dreptului internaţional public.

Dumitru Bahamat, reputat restaurator de monumente istorice şi de arhitectură, atestat de Ministerul Culturii membru fondator al Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice din România, membru al Asociaţiei Europene a Antreprenorilor de Restaurare a Patrimoniului Arhitectural va deveni Cetăţean de Onoare al Galaţiului.

Titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi” îi va fi decernat şi prof. dr. ing. Emil Ceangă, cel care a pus bazele învăţământului ingineresc de profil electric, prin programe de studii acreditate: Automatică şi Informatică Aplicată, Telecomunicaţii şi Acţionări Electrice, la toate nivelurile de studii, licenţă, masterat şi doctorat.

Citit 4681 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 00:28

12 comentarii

 • postat de David Chronic Joi, 17 Decembrie 2015 12:11 86.35.180.*** Link la comentariu
  0
  0

  Vreau sa multumesc celor care m-au selectat pentru acest premiu. Este, intr-adevar, o onoare sa fiu recunoscut pentru activitatile noastre in Galati. M-am bucurat sa aflu ca sunt multi oameni care fac lucruri extraordinare in orasul nostru.

  Niciodata nu am stiut cum sa raspund la comentarii antagonice, cum este cel al domnului @Gheorge. Pot sa spun ca am un respect deosebit fata de teologia ortodoxa. Abordarea mea este irenica. Nu promovez un cult, o biserica sau o traditie crestina anume, ci incurajam pe altii sa se implice unde doresc, conform alegerii lor.

  Eu sunt implicat in lucrare la Smardan. As fi recunoscator daca ar preciza ce anume a dorit sa spuna.

  Si inca o precizare: dl. Gheorghe crede ca eu invat pe altii ca faptul de a crede in Dumnezeu, vine de la "attitudes from the Medieval ages", dar eu nu am pretins asa ceva. Stiu ca este o limba straina pentru dl. Gheorghe, dar sotia mea, galateanca, se refere la ceea ca a invatat de la unele cadre didactice, in timpul comunismului. Este destul de clar in ceea ce scrie, ca ea regreta acest lucru.

  Oricum, stiu ca avem cu totii multe prejudecati. Cred ca e bine sa ne cunoastem, ca sa ne putem intelege. Domnul Gheorghe, va invit sa ma contactati. Mi-ar face placere sa intram intr-un dialog constructiv, asa cum este normal pentru crestini. Ma intereseaza perspectiva dumneavoastra, pentru a ma ajuta sa inteleg mai bine spatiul romanesc si ortodox. Din ceea ce am studiat, privind doctrina ortodoxa (ex. Pr. Staniloae, Pr. Ion Bria, etc.), am impresia ca Biserica Ortodoxa intra in dialog cu crestinii din diferite confesiuni. Pe aceste considerente, se intemeiaza si speranta mea la un dialog deschis si onorabil cu dumneavoastra.

  Raportează
 • postat de @Gheorghe Miercuri, 16 Decembrie 2015 23:54 5.13.144.*** Link la comentariu
  0
  0

  In lume sunt mii de religii,cea ortodoxa este una dintre acestea ,toate si-l inchiouie pe DUMNEZEUL UNIC intr-un anumit fel,cred ca UNICA RELIGIE ADEVARATA SI APRECIATA DE UNICUL DUMNEZEU ESTE ACEEA DE A FACE BINE SEMENILOR,SAU MACAR SA NU COMITEM RAULsa AVEM CREDINTA-BISERICA IN SUFLET,FARA MIILE DE INTERMEDIARII inutili,care se inmultesc de la zi la zi,parazitand biata societate !Stiinta ,cercetarea ,reprezinta CALEA SPRE PROGRES A OMANIRII!EU, UNUL ,ASA CRED !DECI,daca domnul penticostal nu face cu nimic rau unuia ca mine ,sa fie lasat in pace ,sa predice pentru cine vrea acest lucru!este loc subt soare pentru toti credinciosii si chiar ateii,OAMENI SA FIM!dar nu prea stiu ce cauta acest comentariu aici ,nu inchei fara a felicita si pe DISTINSA DOAMNA A TEATRULUI GALATEAN,IOANA CITTA BACIU,ca unvechi pasionat de taetru ce sunt!este foarte frumos si merita toata aprecierea si cei care au propuis o asestfel de nominalizare ,intr-un oras unde teatrul este iubit foarte mult de catre oameni din toate generatiile!

  Raportează
 • postat de gheorge Miercuri, 16 Decembrie 2015 23:25 69.50.161.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pe langa acestia, se streoara si un personaj "social" - cu mentiune de excelenta din partea Municipiului! (can el se ocupa de comuna Smardan...) si anume, un "bine-voitor" de pe alte meleaguri cu "ajutoare" materiale ... ca sa deturnezew suferinzii spre cadere spiritial in sectarism penticostal.
  Nu se cuvine ca in centrul Episcopal al Arhiepiscopiei ORTOOXE a Dunarii de jos sa fie premiat un predicator evanghelist care face p[rozeliti ratacindu-i pe romani in erezie, contra avantajelor financiare si prin exploatare sentimentala in perioada aceasta de dez-nationalizare si de distrugere a structurilor romanesti.
  Ma refer desigur la David Chronicle - misionar penticostal, capatuit din America pe aici ...
  Iata ce spune despre cea pe care a facut-o "crestin nou":
  "She learned that those who spoke of faith in God had attitudes from the Medieval ages and were obstacles to society’s progress."
  Deci, Ortodoxia - cei care vorbesc de credinta in Dumnezeu - sint obstacole, impiedica progresul societatii avand atitudine de Ev Mediu...
  http://wordmadeflesh.org/about/staff/romania-staff/
  -----
  Este dezonorant sa lauzi pe cel care te desconsidera si care vrea sa te lepezi de credeinta si traditiile stramosesti!

  Raportează
 • postat de profesor Miercuri, 16 Decembrie 2015 20:45 109.103.173.*** Link la comentariu
  7
  5

  Cine n-a auzit de prof. universitar Emil Ceangă ori nu e gălățean, ori...e sărac cu duhul!
  FELICITĂRI DOMNULUI PROFESOR!

  Raportează
 • postat de pt ion Miercuri, 16 Decembrie 2015 18:29 109.166.136.*** Link la comentariu
  0
  5

  Ion..esti inapoiat tare de tot:))))COCALARULE

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 16 Decembrie 2015 17:17 188.26.124.*** Link la comentariu
  9
  2

  Cine sunt astia? Ce masini conduc? Cate etaje are vila lor? Cetateni de onoare ai Galatiului ar trebuie sa fie capii lumii interlope, baietii adevarati care sustin economia, nu niste relicve uitate de vremuri.

  Raportează
 • postat de CVlad Miercuri, 16 Decembrie 2015 16:20 193.231.148.*** Link la comentariu
  10
  9

  Il felicit pe domnul Profesor Emil Ceanga! Isi merita pe deplin acest titlu. Multumesc pentru tot ce a facut pentru invatamantul universitar din Galati, prin reprezentarea onoranta atat la nivel national, dar mai ales pe plan international. Va doresc multa sanatate.

  Raportează
 • postat de mb Miercuri, 16 Decembrie 2015 16:12 158.109.66.*** Link la comentariu
  11
  10

  Felicitari Domnului Profesor Ceanga pentru acest titlu pe care il merita din plin !

  Raportează
 • postat de jack Miercuri, 16 Decembrie 2015 09:51 95.77.196.*** Link la comentariu
  13
  14

  Tot respectul pentru omul siu profesorul Emil Ceanga! Un om extraordinar care a facut multe pentru invatamantul din Galati si din Romania!

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Miercuri, 16 Decembrie 2015 09:36 79.116.100.*** Link la comentariu
  2
  31

  Foarte corecte alegeri, mai ales ca in dreptul lui Benone Pusca ar putea fi trecut si faptul ca a fost prim-secretar PCR pe judetul Galati! Am ajuns sa-i repudiem pe marii nostri filozofi si scriitori Constantin Noica, Mircea Eliade,Emil Cioran, Eugen Ionescu, Petre Tutea,Lucian Blaga, samd pentru ca au fost legionari dar ii preaslavim pe comunisti!

  Raportează
 • postat de felicia katz Miercuri, 16 Decembrie 2015 09:16 79.41.3.*** Link la comentariu
  5
  7

  Sa va traiasca,alegeri din cate vad corecte .Bravo.Asta-mi place.

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 16 Decembrie 2015 08:33 82.78.13.*** Link la comentariu
  12
  20

  D-l Emil Ceanga a fost (si este inca) un Profesor de elita, extrem de modest, recunoscut si pe plan european, invitat de Academia Franceza pentru a tine niste conferinte. Felicitari si multa sanatate, d-le Profesor!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.