Excelenţa aduce şi bani/ Olimpicii internaţionali ai Galaţiului, răsplătiţi

Excelenţa aduce şi bani/ Olimpicii internaţionali ai Galaţiului, răsplătiţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei doi olimpici internaţionali ai Galaţiului şi profesoarele care i-au pregătit pentru aceste performanţe extraordinare au fost răsplătiţi, pe scena Teatrului Muzical, cu diplome, flori şi premii în bani, oferite de către Consiliul Local şi Primăria municipiului Galaţi.

Robert Cristian Râclea, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară “Tuymaada” - Yakutia şi cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I.Mendeleev”, a primit două premii, în valoare de 6.000 şi, respectiv, 3.900 de lei. Profesoara care l-a îndrumat, Lidia Liliana Mînză, premiată cu 6.000 de lei, a avut un mesaj emoţionat: „Noi, educatorii, suntem împliniţi prin rezultatele copiilor noştri. Îmi doresc să rămână la noi în ţară, să beneficiem noi, ca societate, de investiţia pe care o facem în ei!”.

Pentru că Bogdan Andrei Puiu, medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi tot cu bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, este deja student la Londra, cea care a ridicat premiul în valoare totală de 6.600 de lei a fost mama lui. Premiată cu 3.300 de lei, profesoara care l-a îndrumat, Iuliana Duma a mărturisit: „Dincolo de toate premiile pe care le primesc, cea mai mare bucurie mi-a făcut-o Bogdan Andrei, pentru că a reuşit, prin inteligenţa, voinţa şi prin motivaţia pe care împreună am construit-o, să obţină medalia de bronz la cea mai cuprinzătoare olimpiadă care are loc pentru elevi de această vârstă. Ea cuprinde 104 ţări, cel puţin 500 de participanţi, iar în acest context mi se pare că rezultatul lui Andrei este excepţional! Sper că Galaţiul va rămâne în continuare pe harta matematică a lumii!”.

Citit 3028 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.