Iniţiative ale aleşilor Galaţiului/ Florin Pâslaru şi Bogdan Ciucă, de la "vânătoare cu arcul" la ciobănie

Iniţiative ale aleşilor Galaţiului/ Florin Pâslaru şi Bogdan Ciucă, de la "vânătoare cu arcul" la ciobănie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Florin Pâslaru (PSD) este inginer piscicol, iar Bogdan Ciucă (ALDE) – notar, cei doi parlamentari gălăţeni se află printre semnatarii legii care, recent, a scos ciobanii în stradă. Nu este prima dată când deputaţii gălăţeni semnează pentru o iniţiativă legislativă surprinzătoare! Tot în acest mandat, Pâslaru şi Ciucă şi-au pus semnătura de coiniţiatori pe un proiect de modificare a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic propunând „redeschiderea posibilităţii de vânătoare, mai dificilă, dar mai etică, cu arcul şi cu păsări de pradă”.

Zilele trecute, ciobanii au luat cu asalt Parlamentul revoltaţi de două prevederi legale: prima le limitează numărul de câini (trei la munte, doi la deal, unul la câmpie), iar cea de-a doua îi obligă la iernarea obligatorie a oilor în staul. Am fost curioşi cum au ajuns cei doi parlamentari gălăţeni de la vânătoarea cu arcul la ciobănit, aşa că am încercat să-i contactăm telefonic pentru a-i întreba ce-au cu câinii ciobanilor.

Dacă Bogdan Ciucă nu a răspuns la telefon, Florin Pâslaru ne-a explicat ce anume prevedea iniţiativa pe care a semnat-o: „Proiectul de lege pe care l-am susţinut este un amendament la legea în vigoare, care există de vreo 11 ani. Problema cu limitarea numărului de câini era în legea veche. Proiectul nostru se referea la protejarea păşunilor, adică să nu se meargă cu oile la păscut în perioada de iarnă, pentru că se distrug păşunile. Legea nouă nu modifică legea veche în privinţa numărului de câini! De câni nu am ştiut, dar asta nu mă scuză! Iubesc câinii, am câine, iar ciobanii au dreptate, nu s-a pus corect problema”, ne-a declarat Florin Pâslaru.

Citit 2650 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.