Iniţiative ale aleşilor Galaţiului/ Florin Pâslaru şi Bogdan Ciucă, de la "vânătoare cu arcul" la ciobănie

Iniţiative ale aleşilor Galaţiului/ Florin Pâslaru şi Bogdan Ciucă, de la "vânătoare cu arcul" la ciobănie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Florin Pâslaru (PSD) este inginer piscicol, iar Bogdan Ciucă (ALDE) – notar, cei doi parlamentari gălăţeni se află printre semnatarii legii care, recent, a scos ciobanii în stradă. Nu este prima dată când deputaţii gălăţeni semnează pentru o iniţiativă legislativă surprinzătoare! Tot în acest mandat, Pâslaru şi Ciucă şi-au pus semnătura de coiniţiatori pe un proiect de modificare a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic propunând „redeschiderea posibilităţii de vânătoare, mai dificilă, dar mai etică, cu arcul şi cu păsări de pradă”.

Zilele trecute, ciobanii au luat cu asalt Parlamentul revoltaţi de două prevederi legale: prima le limitează numărul de câini (trei la munte, doi la deal, unul la câmpie), iar cea de-a doua îi obligă la iernarea obligatorie a oilor în staul. Am fost curioşi cum au ajuns cei doi parlamentari gălăţeni de la vânătoarea cu arcul la ciobănit, aşa că am încercat să-i contactăm telefonic pentru a-i întreba ce-au cu câinii ciobanilor.

Dacă Bogdan Ciucă nu a răspuns la telefon, Florin Pâslaru ne-a explicat ce anume prevedea iniţiativa pe care a semnat-o: „Proiectul de lege pe care l-am susţinut este un amendament la legea în vigoare, care există de vreo 11 ani. Problema cu limitarea numărului de câini era în legea veche. Proiectul nostru se referea la protejarea păşunilor, adică să nu se meargă cu oile la păscut în perioada de iarnă, pentru că se distrug păşunile. Legea nouă nu modifică legea veche în privinţa numărului de câini! De câni nu am ştiut, dar asta nu mă scuză! Iubesc câinii, am câine, iar ciobanii au dreptate, nu s-a pus corect problema”, ne-a declarat Florin Pâslaru.

Citit 2496 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 19:05

10 comentarii

 • postat de batranetea
  Joi, 24 Decembrie 2015 16:35
  5.13.205.***
  Cand ve-ti merge, aplicati zicala"ce este vechi este depasit" si luati-o de la inceput cu oameni care sa merite votul vostru. Acum degeaba va lamentati,greseala se plateste la fel ca si inconstienta.Si ati simtit-o pe pielea voastra acum cand suntem in "sapa de lemn" si saraci cu mana-ntinsa la porti straine. Unde mai este romanul adevarat care isi iubeste patria, familia si stramosii? Daca aveti alta parere, dati dovada prin ceea ce faceti in familia voastra, in orasul(satul)vostru, in tara voastra printr-o atitudine civica corecta la fiecare pas pe care-l intreprindeti. Faceti fapte bune si atunci ve-ti avea si rezultate pe masura.Lasati urmasilor vostri o tara curata in care sa traiasca ai vostri copii, ca sa nu faceti sarbatorile singuri fara ei.Este loc in Romania pentru toti, mai putin pentru mafioti. Sa va lumineze Dumnezeu mintea tot timpul, dar mai ales cand va decideti viitorul:la vot.Puteti si faceti-o cat se mai poate indrepta ceva.Succes si minte limpede!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Damian
  Duminică, 20 Decembrie 2015 10:35
  5.13.201.***
  Nimereşti animalul în picior, apoi te duci aproape de el şi-i trimiţi o săgeată-n cap?
  Cum ar fi, măi pâslarule, ca ursul să-ţi mănânce întîi o mână, apoi un picior, apoi ... şi la desert capul?
  Aştept de la tine o lege prin care să se interzică vănătoarea de plăcere! Fiţi oameni civilizaţi!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Vineri, 18 Decembrie 2015 21:13
  92.80.160.***
  ... de cate ori intru p'aici si gasesc un articol unde sunt pomeniti acesti ipochimeni sinistri, faslaru&co, nu stiu cum sa ies mai repede afara, sa-i caut, poate cine stie, are noroc urbea si ma apuca pandaliile !!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Sandel
  Vineri, 18 Decembrie 2015 12:22
  81.12.149.***
  ABIA ASTEPTAM SA DAM CU TOTI POLITICIENII DE PAMANT CAND II VOM PRINDE PE STRAZILE DIN GALATI !
  SANSA LOR ESTE SA PLECE AFARA ! SA VEDEM CUM SE VOR DESCURCA ACOLO>>
  1
  23
  Raportează
 • postat de Oare avem parlamentarii pe care îi merităm?
  Vineri, 18 Decembrie 2015 12:02
  5.2.205.***
  In special ăştia care sunt în comisia juridică actuală (şi de la Senat şi de la CD), precum Ciucă, nu mai au ce căuta în Parlament după votul dat pentru cea care ar fi trebuit, după mintea lor, să conducă JUSTIŢIA. De asemenea votanţi în Parlament nu este nevoie. (Desigur, nici de cei care votează după cum ridică sau coboară degetul Toader, nici de cei care numără voturile precum anastase r.) Le-aş spune "să le fie ruşine" dar ştiu că nu au morală şi nici obraz. Le pot spune: "Marş afară din Parlament" dar e posibil să se supere câinii ciobăneşti care nu au cum să înţeleagă parabola.
  0
  28
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 18 Decembrie 2015 11:55
  5.13.175.***
  De Ciuca ma mir!
  17
  4
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 18 Decembrie 2015 11:38
  5.13.134.***
  Doi dintre nenorocitii de politicieni! Au tupeul sa mai si gandeasca ceva!? Fugiti cat mai aveti timp pentru ca poporul va va arde pe rug! Asta meritati!
  0
  26
  Raportează
 • postat de tatu t
  Vineri, 18 Decembrie 2015 10:10
  89.137.231.***
  Mai parlamentari de doi bani! Cred ca sfarsitul politic o sa va vina de la Domnul Doctor Bacalbasa, care dupa cum se stie este iubitor de patrupede cainesti! Sigur el va pune dulaii ciobanesti ai politicii locale pe voi! Sugerez sa va verificati cat mai des spatele cand circulati pedestru in Galati! Vai de turul pantalonilor vostri!
  0
  34
  Raportează
 • postat de jack
  Vineri, 18 Decembrie 2015 10:09
  109.166.133.***
  Unu nu răspunde iar celălalt a dat un răspuns de mai bine nu mai răspundea....clar merita o pensie speciala...
  2
  38
  Raportează
 • postat de julien
  Vineri, 18 Decembrie 2015 10:05
  5.13.188.***
  avem si noi,oamenii de rand o initiativa,sa-i verifice putin dna-ul pe acesti indivizi.
  0
  39
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.