Cu aprobarea Consiliului Local: Gospodărire Urbană îşi ia avocat ca să se lupte cu Primăria

Cu aprobarea Consiliului Local: Gospodărire Urbană îşi ia avocat ca să se lupte cu Primăria
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gospodărire Urbană a primit aprobare, la sfârşitul anului trecut, de la Consiliul Local, să îşi angajeze avocat pentru a se judeca cu Primăria.

Potrivit hotărârii 536 din 9 decembrie 2015, Consiliul Local a aprobat achiziţionarea de către S.C. Gospodărire Urbană SRL Galaţi a unor servicii de asistenţă şi reprezentare juridică, prin avocat, pentru un număr de şapte litigii, printre care şi unul în care Primăria este intimat, iar Gospodărire Urbană este apelant. Pe rolul instanţei se află dosarul 651/233/2014, în care S.C. Asigurare Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A a cerut Primăriei Galaţi suma de 3.310 de lei, reprezentând contravaloarea unor despăgubiri, dar şi suma de 886,70 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Numai că Primăria Galaţi a chemat în garanţie societatea Gospodărire Urbană, iar instanţa de judecată o obligă pe aceasta din urmă să facă plăţile, motiv pentru care societatea din subordinea Primăriei a făcut apel.

„Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 3.310 lei reprezentând contravaloarea despăgubirilor, precum şi dobânda legală calculată de la data introducerii cererii - 15.01.2014 până la achitarea efectivă a despăgubirilor. Obligă chemata în garanţie S.C. Gospodărire Urbană SRL Galaţi să plătească pârâtului Municipiul Galaţi - prin Primar suma de 3.310 lei, reprezentând despăgubiri, precum şi dobânda legală calculată de la data introducerii cererii - 15.01.2014 până la achitarea efectivă a despăgubirilor. Obligă pârâtul Municipiul Galaţi - prin Primar să plătească, reclamantei S.C. Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA Bucureşti, suma 886,70 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă chemata în garanţie S.C.Gospodărire Urbană SRL Galaţi să plătească pârâtului Municipiul Galaţi - prin Primar suma de 886,70 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată pe portalul Judecătoriei Galaţi. Nemulţumită de soluţie, SC Gospodărire Urbană a atacat decizia cu apel, acesta fiind înregistrat la Tribunalul Galaţi pe 12.10.2015.

Potrivit directorului interimar al societăţii Gospodărire Urbană, Tinca Podaru, încă nu a fost iniţiată procedura angajării unui avocat. „Încă nu am primit hârtie de la Consiliul Local şi nici nu sunt veniţi încă juriştii noştri din concediu. Ce vă pot spune, în schimb, este că există dosare în care Primăria ne-a chemat ca garant, iar că două dosare sunt deja rezolvate de către Primărie. Noi avem sector juridic în cadrul societăţii noastre, dar anumite probleme depăşesc expertiza lor”, ne-a declarat directorul interimar al societăţii Gospodărire Urbană, Tinca Podaru.

Citit 2202 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.