S-a dat startul înscrierilor pentru Programul de Internship al Guvernului

S-a dat startul înscrierilor pentru Programul de Internship al Guvernului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înscrierile pentru Programul de Internship al Guvernului au început, aşa că tinerii gălăţeni care doresc un stagiu de două luni la Palatul Victoria, ministere, agenţii, autorităţi sau comisii subordonate ministerele pot aplica până pe data de 15 mai, la adresa http://internship.gov.ro. Reprezentanţii Guvernului au anunţat, într-un comunicat de presă, că 150 de tineri vor fi selectaţi, la evaluarea candidaturilor urmând să se ţină cont inclusiv de implicarea civică a tinerilor aplicanţi (participarea la acţiuni voluntare, participarea în alte programe similare de internship etc).

„Durata stagiului este de două luni şi, dincolo de activitatea zilnică în cadrul administraţiei centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuţii şi mese rotunde în prezenţa unor înalţi oficiali români, precum şi la traininguri şi workshopuri tematice. Stagiarii vor avea un program de lucru similar angajaţilor instituţiei în care vor fi repartizaţi. Pe durata programului, ei vor primi o bursă menită să-i ajute la amortizarea costurilor de subzistenţă în cele două luni ale stagiului, cu obligaţia de a lucra un minim de 120 ore lunar pentru a putea beneficia de această bursă. Absolvenţii se vor alătura unei reţele alumni de lideri emergenţi şi vor putea continua interacţiunea profesională şi personală inclusiv după finalizarea stagiului”, au transmis reprezentanţii Executivului.

Programul de Internship este coordonat de Cancelaria Prim-Ministrului şi se organizează, anul acesta, conform calendarului următor: 15 februarie - lansarea oficială a programului, 15 mai - încheierea perioadei de înscriere, 16 - 22 mai - evaluarea candidaturilor, 22 iulie - deschiderea Programului oficial de Internship, 22 septembrie - finalul programului.

Citit 2111 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.