Ce STRĂZI din Galați vor fi MODERNIZATE în 2016 şi cu câţi BANI
Foto: Foto ”Viața liberă”

Ce STRĂZI din Galați vor fi MODERNIZATE în 2016 şi cu câţi BANI
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În acest an, bugetul de dezvoltare a oraşului numără doar 56,8 milioane de lei, la care se adaugă 147,8 milioane de lei, bani împrumutaţi pentru investiţii de la CEC Bank şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Pentru că am fost curioşi cum şi-a propus Primăria să cheltuiască sumele, la solicitarea noastră, municipalitatea ne-a nominalizat principalele proiecte pentru 2016.

Cap de listă este "finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Traian, de la Metro până în strada Tecuci, astfel încât artera de circulaţie să fluidizeze semnificativ traficul în Galaţi". Conform documentelor, strada Traian beneficiază de 2,3 milioane de lei din bugetul Primăriei şi de 9 milioane de lei împrumutaţi de CEC Bank. Pentru lărgirea la patru benzi a carosabilului străzii Traian, pe segmentul Tecuci - Brăilei, sunt alocaţi 100.000 de lei de la bugetul local şi 5 milioane de lei de la CEC Bank.

Primăria îşi propune şi finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor Mihai Bravu (un milion de lei alocaţi din bugetul local şi 5 milioane de lei din creditul contractat la BERD), Pictor Isser (500.000 de lei alocaţi de la bugetul local), Alexandru Ioan Cuza (600.000 de lei din creditul CEC Bank pentru reabilitarea conductei de apă), precum şi a străduţelor Caşin, Prunari şi Braşov (finanţate din alocarea de 989.000 de lei din bugetul local pentru modernizarea străzilor din Micro 17, etapa a II-a).

Primăria a mai pus pe listă şi continuarea programului de modernizare a străzilor din Valea Oraşului, etapa a cincea: Izvor, Cernei, Fundătura Cernei, Dimitrie Cantemir, Griviţei, Măcin, Jupiter, Crişana şi Mircea cel Bătrân, pentru care sunt alocaţi în buget 1,7 milioane de lei.

Citit 6773 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.