REACȚII politice în plan local: PRU nu vrea IMIGRANȚI la Galaţi

REACȚII politice în plan local: PRU nu vrea IMIGRANȚI la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La doar câteva zile după ce Inspectoratul General pentru Imigrări a anunţat că, la începutul lunii martie, urmează să sosească la Galaţi un prim lot de refugiaţi din Orientul Mijlociu, ce va fi găzduit de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, filiala locală a Partidului România Unită (PRU) a anunţat că se opune găzduirii refugiaţilor.

„În conformitate cu prevederile Constituţiei României, unde la art. 3 alin. 4 se menţionează clar că “pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”, Organizaţia Judeţeană a PRU se va opune cu fermitate, declarativ şi faptic, înfiinţării de tabere pentru refugiaţi în judeţul Galaţi. Din punct de vedere uman, sufleteşte, suntem solidari cu nefericiţii care fug din calea războiului. Dar nu suntem noi, românii, vinovaţi pentru traumele produse acelor oameni. Nu le-am tulburat noi traiul liniştit. Guvernele cu alonjă hegemonistă trebuie să-şi asume responsabilităţile. Implicaţiile şi efectele sunt mult mai profunde decât par la o analiză superficială. În consecinţă, facem apel la reprezentanţii instituţiilor statului, inclusiv la prefectul judeţului Galaţi, să respecte legile ţării şi doleanţele cetăţenilor”, a transmis Samir Oancă, purtătorul de cuvânt al filialei gălăţene a PRU.

Reamintim că este vorba de 11 persoane ce vor fi repartizate în centrul de la noi, pentru a fi incluse în procedura de acordare a azilului, străinii urmând a poposi la Galaţi, cel mai probabil, din martie. Aceasta este doar o mică parte din cota care ar trebui absorbită de România, care ar urma ca în 2016 şi 2017 să primească, pe teritoriul său, peste 4.000 de refugiaţi. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 2889 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2016 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.