PRESIUNI de la Garda de Mediu: Staţie de epurare în „Cantemir” sau PRIMĂRIA GALAȚI va fi AMENDATĂ

PRESIUNI de la Garda de Mediu: Staţie de epurare în „Cantemir” sau PRIMĂRIA GALAȚI va fi AMENDATĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria municipiului Galaţi riscă amendă din partea Gărzii de Mediu, dacă nu demarează lucrările pentru staţia de epurare din cartierul „Dimitrie Cantemir”.

Potrivit municipalităţii, licitaţia pentru staţia de epurare din cartierul ”Dimitrie Cantemir” a fost anulată de două ori anul trecut, pe motiv că nu a depus nimeni oferte.

„Este a doua licitaţie pe care Primăria municipiului Galaţi o organizează pentru acest obiectiv de investiţii, la care nu există ofertanţi. Procedurile vor fi reluate în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare”, arăta răspunsul Primăriei Galaţi de la începutul anului.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, a spus că nu s-a prezentat nimeni la respectivele licitaţii pentru că valoarea contractului era prea mică, respectiv 483.870 de lei, şi că trebuie reanalizat proiectul tehnic. În acelaşi timp, potrivit informaţiilor furnizate de către Garda de Mediu, cele două licitaţii au venit ca urmare a presiunilor instituţiei de mediu, iar Primăria Galaţi trebuie să găsească o soluţie cât mai rapidă de a rezolva problema staţiei de epurare din Cantemir, altfel este posibil să fie amendată.

Reamintim că Primăria Galaţi a formulat o plângere penală, pe rol la Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, împotriva Unicom SA, pentru recuperarea plăţilor efectuate pentru staţia de epurare „realizată” în perioada administraţiei Dumitru Nicolae şi care a fost furată pe bucăţele. Valoarea totală a plăţilor efectuate de UAT Municipiul Galaţi în perioada 2007-2009 către SC Unicom SA este de 2.397.719 lei, sumă nerecuperată până în prezent.

Citit 2129 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.