Cum s-au ÎMPĂRȚIT BANII pentru CLUBURILE SPORTIVE din Galați

Cum s-au ÎMPĂRȚIT BANII pentru CLUBURILE SPORTIVE din Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În sfârşit, după o tergiversare şi apoi o amânare, aleşii locali au aprobat, prin vot, finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor şi cluburilor sportive în 2016. Negocierea a fost aprigă, ba chiar până în ultima clipă s-au vehiculat mai multe liste centralizatoare ale alocărilor. Fireşte, au existat nemulţumiri şi suspiciuni. Mai mult, dintre cei cinci iniţiatori ai proiectelor de hotărâre, membri ai Comisiei nr. 4 a Consiliului Local, nu a fost prezent la vot decât unul singur, Zanfir Ilie (PSD)! Noi am descoperit că sumele anunţate în şedinţa extraordinară a Consiliului Local nu coincid, în totalitate, cu cele trecute în proiectele de hotărâre puse la dispoziţie presei.

„Pentru unii mumă, pentru unii ciumă”

Consilierul local ALDE Eugen Găvan a reclamat că principiile de finanţare a cluburilor sportive, care vizează atât performanţa, cât şi sportul de masă, au fost încălcate: „O echipă de fotbal care tot sezonul s-a zbătut să rămână prin Liga a III-a primeşte aceeaşi finanţare ca anul trecut, faţă de o echipă care rămâne în Liga a II-a, dar are finanţarea înjumătăţită! Cu surprindere am constatat că Rugby Club, care a obţinut anul trecut şi titlul de vicecampion naţional la rugby în şapte, are jumătate din suma alocată anul trecut. Sprijinim mişcarea sportivă în aceeaşi măsură pentru toţi, sau pentru unii mumă, pentru unii ciumă? Grupul ALDE nu va participa la vot”, a anunţat consilierul. 

În replică, viceprimarul PSD Florin Popa a spus că există posibilitatea ca la rectificare clubul de rugby să mai primească bani. „Faţă de sumele alocate anul trecut, singurele creşteri au fost: pentru echipa de volei Arcada Galaţi, care e posibil să câştige campionatul naţional fiind în turneul final, pentru Clubul Sportiv Dunărea - hochei băieţi care va juca finala campionatului naţional, şi pentru Phoenix – cele două echipe care joacă în liga naţională. Dar creşterea nu a fost mai mare de zece la sută din suma alocată anul trecut”, a spus viceprimarul.

Topul alocărilor

Iată ce bani primesc cluburile sportive, conform sumelor anunţate înaintea aprobării fiecărei finanţări în parte. Cea mai mare sumă de bani a ajuns la Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galaţi - 1.890.000 de lei. În top, urmează Clubul Sportiv Phoenix Galaţi (baschet) cu 1.885.000 de lei, Asociaţia Club Sportiv Arcada (volei, tenis), cu 1.090.000 de lei şi Clubul Sportiv United Galaţi (futsal, handbal junioare), cu 813.375 de lei.

Asociaţia „Fotbal Club Metalosport Galaţi”, va beneficia de o finanţare de 345.500 de lei, Asociaţia Handbal Club Danubius CSU Galaţi de 192.000 de lei, Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea Galaţi (fotbal juniori) - 180.000 de lei, iar Asociaţia Rugby Club Municipal - 156.000 de lei.

Asociaţia Club Sportiv Aqua Sport Galaţi a primit 85.000 de lei, Clubul Sportiv Şah Club Galaţi - 67.000 de lei, Clubul de Dans Sportiv Fantezia - 63.140 de lei, iar Clubul Sportiv Karate Club Galaţi - 50.000 de lei. 

Finanţări mai modeste ajung la: Clubul Sportiv Siderurgistul - 38.500 de lei, Asociaţia Club Sportiv Danubius 2010 - 30.000 de lei, Asociaţia Clubul Sportiv Handbal-Art - 29.785 de lei, Asociaţia Clubul Sportiv Junior Galaţi - 22.000 de lei şi Clubul Şah Diana -  20.000 de lei. Câte 15.000 de lei au primit Clubul Sportiv Dacia Galaţi şi Clubul Sportiv Meikyo. 

Cele mai mici sume au fost repartizate Asociaţiei Club Sportiv Genius - 7.700 de lei şi Clubului Sportiv Sakura Kiai - 5.000 de lei. Suma totală alocată cluburilor sportive se ridică la şapte milioane de lei.

Citit 5823 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.